Kate Moss:

Avliver ryktene om sin turbulente fortid

- Jeg ble fly forbanna, for jeg har aldri prøvd heroin.

FESTLØVE: Kate Moss har hatt en av motebransjens største karrierer siden debuten på slutten av 1980-tallet, og anses som en av verdens første supermodeller. Hun knyttes også til sitt rusmisbruk, tidligere ville festliv og sine berømte ekskjærester. Foto: NTB Scanpix
FESTLØVE: Kate Moss har hatt en av motebransjens største karrierer siden debuten på slutten av 1980-tallet, og anses som en av verdens første supermodeller. Hun knyttes også til sitt rusmisbruk, tidligere ville festliv og sine berømte ekskjærester. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den britiske modellen Kate Moss (45) har aldri lagt skjul på at hun er glad i en fest, og den utsvevende livsstilen hennes har tidligere skapt flere overskrifter i mediene.

Fra 2005 til 2007 var Moss kjæreste med den trøblete og dopavhengige artisten Pete Doherty (40), som ved flere anledninger har blitt arrestert for narkotikabesittelse og har vært innlagt til rehabilitering.

Doherty var også kjent for å bruke heroin, og da Pete og Kate var et par gikk det mange rykter om at også hun ruset seg på det livsfarlige stoffet.

Nå slår 45-åringen tilbake mot disse ryktene.

Var i fornektelse

- Jeg har blitt kalt mye. De fryktelige tingene ignorerer jeg. Slik som: «Kate er en smackhead» (en person som bruker heroin regelmessig. journ.anm.). Dette var teksten på en T-skjorte. Jeg ble fly forbanna, for jeg har aldri prøvd heroin. Men da tenkte jeg: «Fuck it, jeg kan like gjerne prøve det!», forteller hun til The Sun, ifølge Contact Music.

Selv om Moss hevder at hun likevel aldri har rørt heroin, har hun en historie med alkoholavhengighet. I 1998 tilbrakte hun fem uker på rehab for å få bukt med problemet, skriver nettstedet.

I dag innrømmer skjønnheten, som har datteren Lila Grace (16) med eksen Jefferson Hack (48), at livsstilen hun førte var usunn og at hun ikke ønsker seg tilbake til sine gamle uvaner.

- Jeg var i fornektelse. Jeg kunne ha fortsatt å drikke, men begynte å bli ulykkelig. Det slutter å virke etter en stund. Det blir rotete. Jeg holdt på i lang tid og jeg drakk mye, deler modellen videre.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Etter at forholdet til Pete Doherty tok slutt, forelsket hun seg i «The Kills»-gitaristen Jamie Hince (50). Paret giftet seg i 2011, men gikk hver til sitt igjen bare tre år senere.

- Jamie har vært tydelig på at de ikke har hatt et nært forhold på lenge. Hun har alltid vært utrolig sjalu på de kvinnelige vennene hans og han fikk til slutt nok av det, hevdet en venn av paret til The Sun kort tid etter bruddet.

Siden 2015 har ettbarnsmoren vært kjæreste med den 13 år yngre fotografen Nikolai von Bismarck (32).

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Søkte hjelp

Kate forteller videre til The Sun at hun valgte å legge seg inn til rehabilitering da hun innså at ting begynte å komme ut av kontroll, selv om hun i bunn og grunn absolutt ikke ville ha hjelp.

- Jeg ønsket aldri å ende opp i en situasjon hvor jeg ikke kunne ta meg en drink, innrømmer hun, og fortsetter:

- Men jeg klarte ikke holde meg selv på matten lenger. Det kom ut av kontroll. Jeg tror ikke alkohol kan gjøre deg lykkelig. Jeg klarte ikke tenke ordentlig en gang, fordi jeg alltid var fyllesyk.

Vis mer

Ikon-status

På sin storhetstid var Moss kjent for sin «heroin chic»-stil, en trend fra midten av 1990-tallet som seksualiserte blek hud, synlige bein og mørke sirkler under øynene. Det var i store kampanjer for Calvin Klein at hun ble et verdenskjent navn.

Dette har hun gjentatte ganger fått kritikk for, gjerne i kombinasjon med hennes utagerende livsstil. Hun har også blant annet blitt fotografert med tunge rusmidler.

Moss har ved flere anledninger blitt utpekt som en av verdens best betalte modeller, og hun er fortsatt svært aktiv i bransjen. I 2012 ble det blant annet kjent at hun hadde tjent i underkant av ti millioner dollar det foregående året, ifølge Forbes.

LES OGSÅ: - Ugjenkjennelig etter inngrepene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer