Avicii er død:

Aviciis nære venn: - Aldri opplevd en dypere sorg

Tim Berglings manager er fullstendig knust etter sjokknyheten om Tim Berglings bortgang.

NÆR VENN: Den svensk-iranske musikkmogulen Arash Pournouri (36) jobbet tett med Avicii i åtte år. Han mottar dødsbudskapet med en bunnløs sorg. Foto: NTB Scanpix
NÆR VENN: Den svensk-iranske musikkmogulen Arash Pournouri (36) jobbet tett med Avicii i åtte år. Han mottar dødsbudskapet med en bunnløs sorg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): - Sjokk. Sorg. Sinne. Raseri. Apati. Fortvilelse. Smerte. Smerte. Smerte.

Slik begynner det følelsesladde Instagram-innlegget til Aviciis tidligere manager, svensk-iranske Arash Pournouri (36), som jobbet tett med den avdøde musikeren gjennom store deler av hans karriere, fram til 2016.

Sjokknyheten om at en av verdens mest framgangsrike EDM-artister har gått bort, i en alder av bare 28 år, traff verden like før klokka halv åtte fredag kveld.

Hjerteskjærende hyllest

Pournouri er, som så mange andre, rystet.

- Jeg klarer ikke sette ord på følelsene jeg har akkurat nå. Du var min familie. Min bror. Min venn. En del av mitt hjerte. Som nå er borte. Jeg har aldri opplevd en dypere sorg, skriver han.

Ifølge Aftonbladet traff Pournouri, som er en av Sveriges mest kjente plateprodusenter, Tim Bergling i 2008, da sistnevnte var 19 år gammel. Avicii slo gjennom to år seinere, med debutalbumet «Seek Bromance».

Resten er historie.

- Vi ville være kreative og berøre verden. Og vi berørte. Mer enn en gang. Det gjør du ennå, selv om du er borte. Det gjør likevel ikke opp for at livet ditt tok slutt, altfor tidlig. Jeg husker ikke når jeg gråt sist, men øynene mine har vært hovne av tårer siden jeg fikk vite dette. Jeg har ikke akseptert det, og kan fortsatt ikke forstå at det er sant, skriver Aviciis tidligere manager.

- Jeg elsker deg!

I Instagram-innlegget forteller også Pournouri om forrige gang han traff Avicii, i Stockholm 17. februar. De to tilbrakte en kveld i Berglings hjemby, der de spiste og drakk sammen til klokka fem på morgenen, skriver 36-åringen, før han avslutter:

- Jeg elsker deg!

Pournouris rørende Avicii-hyllest føyer seg inn i rekka av de mange kondolansene som har strømmet inn på sosiale medier det siste døgnet. Nordmannen som flere ganger har erklært Avicii som sitt store idol, Kyrre Gørvell-Dahll (26), er naturlig nok blant dem.

I natt benyttet han anledningen til å hedre den svenske stjerna under sin opptreden på musikkfestivalen Coachella.

- Avicii var min største inspirasjon, og grunnen til at jeg selv begynte med musikk. Jeg hadde ikke stått her i dag uten ham, uttalte Kygo fra scenen før han spilte Aviciis låt «Without you», ifølge Expressen.

Også i forkant av opptredenen uttrykte Kygo sine kondolanser på Instagram.

«Kan ikke tro at dette er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du har gitt til verden med musikken din», skrev han på Instagram.

Saken fortsetter under.

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, ifølge svenske Dagens Nyheter. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

Politiet vet hva som har skjedd

Hvorfor Avicii, som ble funnet fredag formiddag mens han var på ferie i Muscat i Oman, er gått bort - er det foreløpig få som vet.

Tidligere i dag opplyste det lokale politiet til SVT at de er kjent med nettopp hva som har forårsaket Aviciis tidlige bortgang.

- Vi har all informasjon, vi vet hva som har skjedd, men vi kommer ikke til å slippe det til media, fortalte politiet.

De utelukket samtidig at det har skjedd noe kriminelt.

Det er kjent at Avicii sleit med diverse helseproblemer de siste åra, som blant annet sørget for at han stoppet å turnere i 2016. Hvorvidt sykdomshistorien hadde noe med dødsfallet å gjøre, er foreløpig ikke kjent.

Berglings nærmeste familie har bedt om ro i tida som kommer.

- Vi ber om å vise hensyn og la dem være i fred i denne vanskelige tida. Ingen flere uttalelser kommer til å bli gjort, uttalte Aviciis pressekontakt, Ebba Lindquist, da nyheten om dødsfallet ble kjent.

- Fellesskapsfølelse

Avicii ble verdensberømt som DJ, remixer og albumprodusent, og toppet listene i en rekke land gjennom flere år - med låter som «Fade into Darkness», «Hey Brother» og «Wake Me Up». Den 28 år gamle svensken ble av mange regnet som en pionér innenfor elektronisk dansemusikk.

Dagbladets Tormod Halleraker beskriver karrieren hans slik:

«En sterk meloditeft og evnen til å sy sammen danserytmene med ulike musikalske stilarter var noe av det som gjorde han til en foregangsmann. Avicii løftet den uglesette EDM-sjangeren opp og ut til et nytt publikum. Det handlet om eskapisme, sorgløs festing, fellesskapsfølelse. Og med sin crossover-appell traff Avicii bredere enn de fleste».

Lørdag ettermiddag ble det arrangert en minnestund for Avicii i Stockholm sentrum, der flere hundre fans hadde møtt opp. Det har foreløpig ikke kommet noe informasjon om 28-åringens bisettelse.

LES OGSÅ: Derfor måtte han avlyse alle konsertene

HYLLET TIM: På Sergels torg i Stockholm hadde fans og publikum samlet seg for å hedre artisten Avicii, som ble funnet død fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer