Avicii er død:

Aviciis hemmelige kjæreste med siste hilsen: - Kunne ikke forstå det

Tereza Kacerova (25) beskriver sorgen etter tapet av kjæresten.

SORG: Hundrevis har hyllet den svenske artisten Avicii den siste uka. Nå bryter kjæresten hans tausheten om dødsfallet, i et langt og personlig brev. Foto: NTB Scanpix
SORG: Hundrevis har hyllet den svenske artisten Avicii den siste uka. Nå bryter kjæresten hans tausheten om dødsfallet, i et langt og personlig brev. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det har gått ei uke siden den verdenskjente, svenske artisten Tim Bergling døde. Han var kjent som Avicii, og klarte på sine 28 år å anskaffe seg en imponerende karriere - med milliarder av strømninger, utsolgte konserter og en lojal fanbase.

Helt siden dødsfallet ble kjent, har det sporadisk dukket opp nye detaljer om hans liv og om hvordan han døde. Torsdag skrev familien hans et åpent brev, der det kom fram at han «ikke orket mer».

Flere av hans nærmeste har de siste dagene uttalt seg om dødsfallet. Nå bryter hans hemmelige kjæreste, Tereza Kacerova (25), tausheten. Hun har hatt vansker med å forstå at Bergling faktisk er død, og skriver i et langt brev at hun for alltid kommer til å savne ham.

- Aldri til å møte deg igjen

Store medier som svenske Expressen og tyske Bild har omtalt saken. Den svenske avisa skriver at de har vært i kontakt med Kacerova, som ikke kommenterer sine nye innlegg på Instagram ytterligere.

Hun er modell, skuespiller og småbarnsmor, og er opprinnelig fra Tsjekkia. I sitt siste leveår var Bergling sammen med henne, og det ble delt flere bilder av paret.

Saken fortsetter under bildet.

KJÆRESTE: Tereza Kacerova var Tim Berglings kjæreste, og delte denne uka flere bilder sammen med ham - som en siste hilsen. Denne selfien delte hun i en minnefilm hun la ut. Foto: Tereza Kacerova / Instagram
KJÆRESTE: Tereza Kacerova var Tim Berglings kjæreste, og delte denne uka flere bilder sammen med ham - som en siste hilsen. Denne selfien delte hun i en minnefilm hun la ut. Foto: Tereza Kacerova / Instagram Vis mer

Kacerova har en sønn fra et tidligere forhold som er med på flere av bildene sammen med DJ-en.

Det er en bunnløs sorg hun beskriver etter hans bortgang.

«Jeg har brukt de siste dagene på å vente at jeg skal våkne, vente på at noen skal si til meg at dette er en syk vits eller en forferdelig feil. Jeg tror at det til slutt har blitt klart for meg at jeg virkelig aldri kommer til å møte deg igjen», skriver hun til sine 67 000 følgere.

The brightest stars burn out the fastest.

A post shared by Tereza Kačerová (@terezakacerova) on

Videre forteller hun at hun får vondt hver gang hun leser «RIP» i kontekst til ham. Hun kjenner sjokket gå gjennom kroppen, heter det i det lange brevet.

«Da jeg så at de hadde endret din biografi på Wikipedia fra «er» til «var», gråt jeg. Jeg stirret på det i flere minutter for å forsøke å forstå hvorfor det står at du døde den 20. april 2018. Jeg klarer ikke forstå det. Du er for ung og fantastisk, og jeg elsker deg for mye til at det skal stå ved navnet ditt», heter det i den offentlige avskjeden.

Hun hevder at de hadde store planer om ei framtid sammen, og synes det er vanskelig at hun ikke fikk sagt farvel eller fikk leve livet sammen med ham. Han fikk aldri vise henne Sverige på sommeren, og hun fikk aldri vise ham Sør-Amerika.

❤️ Part 1/2

A post shared by Tereza Kačerová (@terezakacerova) on

«Hjertet mitt gjør vondt ved tanken av at jeg aldri skal kunne røre deg igjen, at jeg aldri skal høre deg le og aldri se dine hender sammenflettet i mine foran ansiktet mitt som det første jeg ser når jeg åpner øynene. Jeg kommer aldri til å få kysse din vakre munn igjen», heter det i brevet.

Ifølge Expressen var Kacerova nylig å se i en reklamefilm for en energidrikk som Bergling selv har investert i. Den lille familien tilbrakte mye tid sammen, og feiret blant annet deler av jula sammen i fjor.

I starten av desember delte hun et bilde av Bergling og sønnen, sammen med beskrivelsen «Mine menn».

My manz.

A post shared by Tereza Kačerová (@terezakacerova) on

Det har ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med Kacerova.

- Orket ikke mer

Medier over hele verden omtalte torsdag ettermiddag brevet Berglings familie sendte ut til pressen. Brevet ble sendt ut av pressekontakt Ebba Lindqvist, men var signert familien.

Han blir omtalt som en «skjør kunstnersjel som alltid bar på store eksistensielle spørsmål». Han blir også omtalt som en overpresterende perfeksjonist som reiste og jobbet hardt. Det i et tempo som han selv opplevde som svært stressende.

I brevet skriver de at han ikke var laget for den bransjen han havnet i.

«Han kjempet virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en omtenksom kar som elsket sine fans, men skydde unna rampelyset», heter det i brevet.

De avslutter brevet med å hylle 28-åringen.

«Tim, du kommer for alltid til å være elsket og savnet. Den du var og din musikk kommer til å bære minnet av deg videre. Vi elsker deg», står det.

HYLLET TIM: På Sergels torg i Stockholm hadde fans og publikum samlet seg for å hedre artisten Avicii, som ble funnet død fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer

Artistens foreldre, Anki Lidén og Klas Bergling, reiste ned til Oman etter dødsfallet for å hente hjem sønnen sin. De har i en tidligere uttalelse takket for all støtten de har fått i denne vanskelige perioden.

- Vi er så takknemlige for alle som elsket Tims musikk og for de fine minnene til hans låter, skrev de i en uttalelse tidligere denne uka.

Sleit med helsa

For to år siden opplyste den svenske artisten i et langt åpent brev, til sine fans på eget nettsted, at han kommer til å gi seg med turnélivet.

- Jeg vet at jeg er velsignet med å være i stand til å reise rundt i verden og gjøre dette, men jeg har for lite tid til livet til den ekte personen bak artisten, skrev han, og la til:

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, ifølge svenske Dagens Nyheter. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vil imidlertid aldri gi slipp på musikk - jeg vil fortsette å snakke med mine fans gjennom den, men jeg har bestemt meg for at dette 2016-løpet vil være min siste turné og siste show. La oss gå ut med et smell!

Den unge artisten har tidligere også måttet ta en pause fordi karrieren har slitt på helsa hans. Det var i september 2014 at superstjernen kansellerte alle planlagte konserter over en periode på grunn av helseproblemer.

- Jeg kunne ikke fortsette å presse meg på samme måte lenger. Det føltes som jeg ville møte veggen hvis jeg ikke stoppet opp litt, skrev han på Twitterden gang.

Tidligere samme år ble han igjen fraktet til sykehuset og ble tvunget til å fjerne galleblæra. Han ble også innlagt på sykehus mens han var på turné i 2012, grunnet betennelse i bukspyttkjertelen.

Avicii var derimot en som jobbet hele tida, og hadde et nytt album så godt som klart før han døde brått.

LES OGSÅ: - Jeg måtte sette helsen min først

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer