Tim Bergling:

Aviciis far med sterk tale etter sønnens død

- Varmer hjertene våre i denne tøffe perioden.

MISTET SØNNEN: Anki Lidén og Klas Bergling er foreldrene til artisten Avicii, som døde i april, 28 år gammel. Foto: Jackeline Perez / NTB scanpix
MISTET SØNNEN: Anki Lidén og Klas Bergling er foreldrene til artisten Avicii, som døde i april, 28 år gammel. Foto: Jackeline Perez / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I april døde artisten og DJen Tim Bergling, kun 28 år gammel.

Bergling, som gikk under artistnavnet Avicii, gjorde enorm suksess med låter som «Wake Me Up», «Levels» og «Without You».

Onsdag kveld ble Bergling posthumt tildelt den svenske musikkprisen Rockbjörnen for sistnevnte sang, som han skrev sammen med artisten og låtskriveren Sandro Cavazza (25).

Sammen med Cavazza var det Berglings far, Klas Bergling (72), som gikk opp på scenen i Kungsträdgården i Stockholm for å ta imot prisen for «Årets svenske låt».

Vinneren var stemt fram av fansen, og utkonkurrerte Eurovision-finalisten Benjamin Ingrosso, Felix Sandman og hiphop-gruppa Hov1.

PRISVINNER: Avicii ble posthumt tildelt prisen for «Årets svenske låt» under Rockbjörnen i Stockholm i går. Her avbildet i 2013, da han vant en pris under American Music Awards i Los Angeles. Foto: NTB scanpix
PRISVINNER: Avicii ble posthumt tildelt prisen for «Årets svenske låt» under Rockbjörnen i Stockholm i går. Her avbildet i 2013, da han vant en pris under American Music Awards i Los Angeles. Foto: NTB scanpix Vis mer

Takket fansen

Prisutdelingen var Klas Berglings første offentlige opptreden siden sønnens bortgang i april, skriver Aftonbladet.

Etter at Sveriges kultur- og demokratiminister Alice Bah Kuhnke hadde overrakt prisen til Bergling og Cavazza, holdt Bergling en følelsesladd tale foran Rockbjörnen-publikummet.

- Jeg er glad for å ha fått anledning til å komme hit i kveld for å takke for denne fine prisen til Tim og Sandro og alle dere som stemte på «Without You», som er en fantastisk låt, sa Bergling i talen, som er gjengitt av Aftonbladet.

72-åringen takket spesielt for «alle fine og fantastiske hyllester av Tim og musikken hans»:

- Fra fansen hans og alle andre, det har kommet fra kirker, skoleklasser, festivaler og mange andre, og det har nesten vært ubegripelig. Det varmer hjertene til oss i familien i denne tøffe perioden. En stort takk til dere alle, sa Bergling.

Ifølge Aftonbladets musikkekspert Natasha Azarmi var ikke et øye tørt i Kungsträdgården da Aviciis far hadde ordet.

HYLLET TIM: På Sergels torg i Stockholm hadde fans og publikum samlet seg for å hedre artisten Avicii, som ble funnet død fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer

Delte bilde

Sandro Cavazza publiserte i dag et bilde fra prisutdelingen på Instagram. Bildet viser Cavazza og Klas Bergling som gir hverandre en klem på scenen.

Under bildet skriver 25-åringen at Rockbjörnen-seieren gjør ham glad og trist på samme tid:

«Jeg er glad for at låta vant, men jeg er bunnløst trist over at jeg ikke får dele øyeblikket med deg, Tim. Stolt av det vi har oppnådd sammen.»

«Ville få fred»

Det var 20. april at Tim Bergling ble funnet død i Oman.

En uke senere åpnet artistens familie opp om omstendighetene rundt dødsfallet:

«Han kjempet virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en omtenksom kar som elsket sine fans, men skydde unna rampelyset.» skrev familien i et åpent brev.

Avicii har blitt hyllet av en rekke artistkolleger etter sin død. Deriblant norske Kygo, som tok sin første tatovering for å hedre forbildet sitt.

Under Billboard-utdelingen i mai kom både EDM-gruppa The Chainsmokers og artisten Halsey med varme ord om svensken.

HYLLET: Under årets Billboard-utdeling hyllet The Chainsmokers og artisten Halsey den svenske artisten Avicii. Video: CNN Les hele saken her: https://goo.gl/AkQBtJ Vis mer

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Har funnet lykken med 27-åring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer