Avicii er død:

Aviciis familie: - Han orket ikke mer

Familien har uttalt seg om Tim Berglings død.

HYLLES: Den svenske artisten Avicii døde forrige uke, og er blitt hyllet over hele verden. Nå kommer familien med et åpent brev om 28-åringens bortgang. Foto. NTB Scanpix
HYLLES: Den svenske artisten Avicii døde forrige uke, og er blitt hyllet over hele verden. Nå kommer familien med et åpent brev om 28-åringens bortgang. Foto. NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): På fredag ble den verdenskjente artisten og DJ-en Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, funnet død i Oman. Han ble 28 år gammel.

Han er blitt hyllet hele verden over etter sin død, men politiet i Oman og familien har holdt kortene tett til brystet. Nå kommer de med en uttalelse. I et åpent brev, distribuert gjennom pressekontakt Ebba Lindqvist, forteller familien om omstendighetene for dødsfallet.

«Nå orket han ikke mer. Han ville få fred, heter det i brevet», ifølge Aftonbladet.

Han blir omtalt som en «skjør kunstnersjel som alltid bar på store eksistensielle spørsmål». Han blir også omtalt som en overpresterende perfeksjonist som reiste og jobbet hardt. Det i et tempo som han selv opplevde som svært stressende.

I brevet skriver de at han ikke var laget for den bransjen han havnet i.

«Han kjempet virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en omtenksom kar som elsket sine fans, men skydde unna rampelyset», heter det i brevet.

De avslutter brevet med å hylle 28-åringen.

«Tim, du kommer for alltid til å være elsket og savnet. Den du var og din musikk kommer til å være minnet av deg videre. Vi elsker deg», står det i dent følelsesladde brevet, som er signert av artistens familie.

Hans foreldre, Anki Lidén og Klas Bergling, reiste ned til Oman etter dødsfallet for å hente hjem sønnen sin. De har i en tidligere uttalelse takket for all støtten de har fått i denne vanskelige perioden.

- Vi er så takknemlige for alle som elsket Tims musikk og for de fine minnene til hans låter, skrev de i en uttalelse tidligere denne uka.

Ble obdusert

Tidligere denne uka sendte politiet ut en pressemelding i forbindelse med 28-åringens plutselige bortgang.

Ifølge Expressen kunne det lokale politiet fortelle at to obduksjoner er blitt gjort, og at de kunne bekrefte at ikke noe kriminelt har skjedd. I pressemeldinga bekreftet politiet også at Avicii ble funnet død på et hotell i Muskat.

Politiet i Muskat har tidligere opplyst overfor SVT at de er kjent med hva som har forårsaket Aviciis tidlige bortgang, men at de ikke ønsket å gå ut med denne informasjonen til media.

Sleit med helsa

For to år siden opplyste den svenske artisten i et langt åpent brev, til sine fans på eget nettsted, at han kommer til å gi seg med turnélivet.

- Jeg vet at jeg er velsignet med å være i stand til å reise rundt i verden og gjøre dette, men jeg har for lite tid til livet til den ekte personen bak artisten, skrev han, og la til:

- Jeg vil imidlertid aldri gi slipp på musikk - jeg vil fortsette å snakke med mine fans gjennom den, men jeg har bestemt meg for at dette 2016-løpet vil være min siste turné og siste show. La oss gå ut med et smell!

Den unge artisten har tidligere også måttet ta en pause fordi karrieren har slitt på helsa hans. Det var i september 2014 at superstjernen kansellerte alle planlagte konserter over en periode på grunn av helseproblemer.

- Jeg kunne ikke fortsette å presse meg på samme måte lenger. Det føltes som jeg ville møte veggen hvis jeg ikke stoppet opp litt, skrev han på Twitter den gang.

Tidligere samme år ble han igjen fraktet til sykehuset og ble tvunget til å fjerne galleblæren. Han ble også innlagt på sykehus mens han var på turné i 2012, grunnet betennelse i bukspyttkjertelen.

Avicii var derimot en som jobbet hele tida, og hadde et nytt album så godt som klart før han døde brått.

Ifølge Expressen hadde Bergling jobbet med et nytt studioalbum siden begynnelsen av året, sammen med låtskrivere som Carl Falk, Jocke Berg fra Kent og Vincent Pontare.

Hva som nå skjer med musikken, er ikke bestemt.

Hedret artisten

Nyheten om Aviciis død ble omtalt verden over. En rekke kjente musikkprofiler har de siste dagene tatt til sosiale medier for å sende sine varmeste kondolanser.

Blant dem mannen som flere ganger har erklært Avicii som sitt store idol, Kyrre Gørvell-Dahll (26).

«Kan ikke tro at dette er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du har gitt til verden med musikken din», skrev Kygo på Instagram.

26-åringen valgte også å hedre den avdøde musikkprodusenten under Coachella-festivalen i California i helga:

Aviciis tidligere manager, svensk-iranske Arash Pournouri (36), jobbet tett med den avdøde musikeren gjennom store deler av hans karriere, fram til 2016.

Han er, som så mange andre, i bunnløs sorg.

- Jeg klarer ikke sette ord på følelsene jeg har akkurat nå. Du var min familie. Min bror. Min venn. En del av mitt hjerte. Som nå er borte. Jeg har aldri opplevd en dypere sorg, skriver han på Instagram.

- Vi ville være kreative og berøre verden. Og vi berørte. Mer enn en gang. Det gjør du ennå, selv om du er borte. Det gjør likevel ikke opp for at livet ditt tok slutt, altfor tidlig. Jeg husker ikke når jeg gråt sist, men øynene mine har vært hovne av tårer siden jeg fikk vite dette. Jeg har ikke akseptert det, og kan fortsatt ikke forstå at det er sant, skriver Aviciis tidligere manager.

Flere opptredener i Norge

Avicii ble verdensberømt som DJ, remixer og albumprodusent, og toppet listene i en rekke land gjennom flere år. Han slo gjennom med debutalbumet Seek Bromance i 2010, og fortsatte sin internasjonale karriere med kjente låter «Fade into Darkness», «Hey Brother» og «Wake Me Up».

Han sto flere ganger på scenen i Norge, blant annet under Findings-festivalen i Oslo i 2014 og 2015.

28-åringen var også en av verdens best betalte DJ-er. I 2015 var han på 47. plass på Forbes’ toppliste over de 100 mest innflytelsesrike kjendisene, rangert etter inntekt.

LES OGSÅ: Slik slutter tv-karrieren til Meghan Markle

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer