Avicii ga vennen nytt håp under det siste møtet

- Tim sa at det for første gang på flere år føltes spennende og kult å lage musikk igjen.

<strong>TRAGISK:</strong> Tim Bergling, kjent over hele verden som Avicii, døde i fjor vår. Nå snakker en nær venn ut om det siste møtet med stjernen. Foto: NTB scanpix
TRAGISK: Tim Bergling, kjent over hele verden som Avicii, døde i fjor vår. Nå snakker en nær venn ut om det siste møtet med stjernen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det var mange som satt igjen i bunnløs sorg etter at den verdenskjente artisten Tim Bergling, bedre kjent under aliaset Avicii, gikk bort i slutten av april i fjor. Svensken ble funnet død i Omans hovedstad Muskat, og ble bare 28 år gammel.

Artisten, som har toppet lister verden over med sin elektroniske musikk, slet ifølge venner og familie med vonde tanker og var deprimert den siste delen av livet. Dette, i tillegg til blant annet rusmisbruk, har Bergling tidligere valgt å være svært åpen om.

Etter artistens bortgang har flere venner, familien og kjæresten valgt å være åpen om tapet av superstjernen, ofte med fokus på at han hadde det tøft. Det er imidlertid ikke alle som velger å fokusere på akkurat det. Da svenskenes egen versjon av «P3 Gull» ble arrangert nå nylig, var en hyllest av den avdøde musikklegenden en selvsagt post på programmet.

- Leve evig

Det ble en rørende affære, men også inspirerende. Stjernens nære venn og kollega Carl Falk, som ved en rekke anledninger jobbet med 28-åringen, tok seg god tid da han fortalte om deres unike vennskap - og siste møte.

<strong>HYLLET KAMERATEN:</strong> Carl Falk, her fotografert ved en annen anledning i vinter, sto bak den rørende hyllesten av Avicii under svenske «P3 Gull» nylig. Foto: Karin Tornblom
HYLLET KAMERATEN: Carl Falk, her fotografert ved en annen anledning i vinter, sto bak den rørende hyllesten av Avicii under svenske «P3 Gull» nylig. Foto: Karin Tornblom Vis mer

- Å få jobbe med Tim var alltid en utfordring, for han var ingen skolert musiker og hadde mange ideer i hodet samtidig. Min jobb var derfor mange ganger å få liv i alle de ideene, som noen ganger var som å kaste seg inn i kaoset til et urokkelig geni, fortalte han fra scenen, ifølge Expressen.

Kort tid før Bergling døde i Oman, møttes de to kameratene i Los Angeles - byen den svenske artisten kalte sitt hjem de siste årene før han døde. Om møtet kan Falk fortelle at han merket at kompisen hadde fått en ny driv for faget sitt.

- Da vi så og jobbet med hverandre siste gang i Los Angeles i fjor, sa Tim at det for første gang på flere år føltes spennende og kult å lage musikk igjen. Jeg vet at hans musikk kommer til å leve videre, avsluttet kameraten, mens flere i publikum satt med tårer i øynene.

Kort tid etter det siste møtet valgte Avicii å avslutte sitt eget liv. Selv programleder Tina Mehrafzoon slet med å holde maska under talen, og måtte ifølge den svenske avisen ta en liten pause for å samle seg.

HYLLET TIM: På Sergels torg i Stockholm hadde fans og publikum samlet seg for å hedre artisten Avicii, som ble funnet død fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer

Expressen skriver at den rørende talen på forhånd var godkjent av familien, slik at alle var enige om hvordan det skulle utfolde seg.

- Det har vært viktig for oss at denne prosessen bestemmes sammen med familien, slik at man kunne skape en verdig hyllest, sier den avdøde artistens far, Klaus Bergling.

- Veldig uheldig

Talen til Falk står i sterk kontrast til det bildet mange andre har malt av artistens siste tid. Tommy Körberg (69), faren til Berlings halvbror Anton, fortalte i en svensk podkast i fjor om hvordan han oppfattet Berglings kamp mot seg selv.

- Han var ikke tilfreds med livet. Han prøvde alt. Han siterte til og med Carl Jung helt plutselig, sa han i podkasten, og refererte til den sveitsiske psykologen som i sin tid grunnla den analytiske psykologien.

Videre fortalte Körberg at unge Tim Bergling ofte satt på rommet sitt og puslet med forskjellige ting. Kom han først ut var det så vidt man fikk et hei, før han gikk tilbake til slitt.

- Han ville være i studioet, og var veldig talentfull og forsiktig. Det ble fine låter, sa han.

En viktig faktor i hvorfor Avicii valgte å avslutte sitt eget liv, var ifølge Körberg rampelyset. Han hevdet at 28-åringen trolig hadde taklet ting bedre om han fikk holde seg unna fansens og medienes søkelys.

HYLLET: Under årets Billboard-utdeling hyllet The Chainsmokers og artisten Halsey den svenske artisten Avicii. Video: CNN Les hele saken her: https://goo.gl/AkQBtJ Vis mer

- Man booker ikke 900 konserter på åtte år til en ung mann. Det var veldig uheldig. Da jeg jobbet i London i sin tid, var det også et sånt press, men det fantes erstattere som kunne steppe inn. Det var det ikke i hans bransje. Det er så mange som er avhengig av deg. Jobber ikke han, så skjer ikke ting, fortalte Körberg.

Avicii ble verdensberømt som DJ, remikser og albumprodusent, og toppet listene i en rekke land gjennom flere år. Han slo gjennom med debutalbumet «Seek Bromance» i 2010, og fortsatte sin internasjonale karriere med kjente låter «Fade into Darkness», «Hey Brother» og «Wake Me Up».

LES OGSÅ: Punger ut for eget blod

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer