Avicii er død

Den talentfulle musikeren ble bare 28 år gammel.

DØDE BRÅTT: Den svenske artisten Tim Bergling, kjent under artistnavnet Avicii, er gått bort, 28 år gammel. Foto: AP / NTB Scanpix
DØDE BRÅTT: Den svenske artisten Tim Bergling, kjent under artistnavnet Avicii, er gått bort, 28 år gammel. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og hør): Musikeren og produsenten Tim Bergling, best kjent som Avicii, er død, melder den svenske avisen Dagens Nyheter.

- Det er med stor sorg at vi må meddele at Tim Bergling, bedre kjent under artistnavnet Avicii, er død. Han befant seg i Muscat, Oman, og ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid, skriver Berglings pressekontakt Ebba Lindquist til avisa.

Han ble bare 28 år gammel.

Lindquist opplyser at familien er knust etter nyheten om dødsfallet. De ber om ro i tida som kommer.

Det svenske utenriksdepartementet forteller til Expressen at de er kjent med saken.

- Vi har kjennskap til at en svensk mann i 30-årsalderen er gått bort i Oman. Vi kan ikke si noe mer om saken. De pårørende er varslet, forteller Rasmus Eljanskog ved departementets pressekontor.

Dødsårsaken er ikke kjent.

Saken fortsetter under bildet.

VERDENSKJENT: Dette bildet av Avicii er tatt under en konsert i Budapest i 2015. Foto: NTB Scanpix
VERDENSKJENT: Dette bildet av Avicii er tatt under en konsert i Budapest i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avicii ble verdensberømt som DJ, remixer og albumprodusent, og toppet listene i en rekke land. Han slo gjennom med debutalbumet Seek Bromance i 2010, og fortsatte sin internasjonale karriere med låter «Fade into Darkness», «Hey Brother» og «Wake Me Up».

I 2011 ble han nominert til Grammy for låta «Levels».

En av hans aller største suksesser er sangen «Wake Me Up» fra debutalbumet «True» fra 2013. I 2014 ble låta den mest spilte gjennom tidene etter å ha nådd 200 millioner globalt.

Han sto flere ganger på scenen i Norge, blant annet under Findings-festivalen i Oslo i 2014 og 2015.

28-åringen var også en av verdens best betalte DJ-er. I 2015 var han på 47. plass på Forbes’ toppliste over de 100 mest innflytelsesrike kjendisene, rangert etter inntekt.

Han fikk også mye oppmerksomhet for sitt samarbeid med store stjerner som Madonna, Coldplay, Wyclef Jean og Robbie Williams.

Saken fortsetter nedenfor.

Kongelig favoritt

Avicii var også en av favorittene til de svenske kongebarna. Da Carl Philip og Sofia giftet seg i mai 2015, spilte den verdensberømte DJ'en i bryllupet.

Året før, da han spilte på Ibiza var også både Carl Philip og Sofia til stede. Under konserten den gang, ble prinsen sett med en Avicii-cap bakfrem på hodet, og han slo også av en lang prat med DJ'en bak scenen etterpå, har Aftonbladet tidligere skrevet.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel var også fan. I forbindelse med Aviciis to utsolgte konserter på Tele2 Arena i Stockholm i 2014 var de nemlig blant publikum.

Saken fortsetter nedenfor.

Slet med helsa

For to år siden opplyste den svenske artisten i et langt åpent brev, til sine fans på eget nettsted, at han kommer til å slutte og turnere.

- Jeg vet at jeg er velsignet med å være i stand til å reise rundt i verden og gjøre dette, men jeg har for lite tid til livet til den ekte personen bak artisten, skrev han, og la til:

- Jeg vil imidlertid aldri gi slipp på musikk - Jeg vil fortsette å snakke med mine fans gjennom den, men jeg har bestemt meg for at dette 2016-løpet vil være min siste turné og siste show. La oss gå ut med et smell!

Den unge artisten har tidligere også måttet ta en pause fordi karrieren har slitt på helsa hans. Det var i september 2014 at superstjernen kansellerte alle planlagte konserter over en periode på grunn av helseproblemer.

- Jeg kunne ikke fortsette å presse meg på samme måte lenger. Det føltes som jeg ville møte veggen hvis jeg ikke stoppet opp litt, skrev han på Twitter den gang.

Saken fortsetter under bildet.

PRISVINNER: Her mottar Avicii pris under American Music Awards i Los Angeles i 2013. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: Her mottar Avicii pris under American Music Awards i Los Angeles i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere samme år ble han igjen fraktet til sykehuset og ble tvunget til å fjerne galleblæren. Han ble også innlagt på sykehus mens han var på turné i 2012, grunnet betennelse i bukspyttkjertelen.

Hvorvidt Aviciis sykdomshistorie har noe med dødsfallet å gjøre, er foreløpig ikke kjent. Musikeren har for øvrig vært åpen om narkotikabruk, blant annet i en dokumentar hos SVT.

Selv om 28-åringen sluttet å turnere i 2016, var han ifølge Expressen i gang med ny musikk da dødsbudskapet kom.

LES OGSÅ: - Jeg er besatt av regler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer