Avicii:

Avicii begraves i det stille

Tim Berglings familie med ny uttalelse.

DØDE i april: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, gikk bort fredag 20. april. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

Det er gått en måned siden den verdenskjente musikeren Tim Bergling, kjent under artistnavnet Avicii, ble funnet død, bare 28 år gammel.

Fram til nå har det kommet få detaljer om hvor eller når 28-åringen skal stedes til hvile. I en ny uttalelse fra familien kommer det fram at bisettelsen blir av den svært private sorten.

- Det har kommet mange spørsmål om Tim Berglings begravelse. Familien ønsker å meddele at bare Tims nærmeste krets vil ta del i bisettelsen, og ber media respektere dette, uttaler familien via sin pressekontakt Ebba Lindqvist, ifølge Expressen.

- Han ville få fred

Familien sier ingenting om når eller hvor bisettelsen skal finne sted, men det er å anta at det vil skje hjemme i Sverige.

Sjokknyheten om at en av verdens mest framgangsrike EDM-artister hadde gått bort, i en alder av bare 28 år, traff verden fredag 20. april. Avicii befant seg i Muscat i Oman da han ble funnet død, og ble seinere fraktet hjem til Sverige.

Saken fortsetter under.

HYLLET: Under årets Billboard-utdeling hyllet The Chainsmokers og artisten Halsey den svenske artisten Avicii. Video: CNN Les hele saken her: https://goo.gl/AkQBtJ Vis mer

I et åpent brev fra familien, en drøy uke etter dødsfallet, ble det tydelig at musikeren hadde slitt med helsa den siste tida.

«Nå orket han ikke mer. Han ville få fred, het det i brevet», ifølge Aftonbladet.

Han ble videre omtalt som en «skjør kunstnersjel som alltid bar på store eksistensielle spørsmål». Han ble også omtalt som en overpresterende perfeksjonist som reiste og jobbet hardt. Det i et tempo som han selv opplevde som svært stressende.

I etterkant av dødsfallet har turnébransjen fått massiv kritikk for å ikke verne godt nok om unge artister.

Kommer med nytt album

Selv om 28-åringen sluttet å turnere i 2016, som følge av diverse helseproblemer, skulle han ifølge Expressen gjøre comeback, og var i gang med ny musikk da dødsbudskapet kom.

Saken fortsetter under.

HYLLET TIM: På Sergels torg i Stockholm hadde fans og publikum samlet seg for å hedre artisten Avicii, som ble funnet død fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer

Tidligere denne uka ble det klart at Aviciis siste album kommer allerede i år.

Natt til søndag ble han for øvrig hyllet av musikkolleger under årets Billboard-utdeling, der både EDM-gruppa The Chainsmokers og artisten Halsey tok seg tid til å hedre et av sine store idol foran en fullsatt sal i Las Vegas og millioner av tv-seere.

- Avicii var en artist som inspirerte mange på mange måter, og han betydde mye for oss og EDM-miljøet, sa gutta fra The Chainsmokers.

Da de seinere i showet stakk av med prisen for beste EDM, sa Chainsmokers-medlem Andrew Taggart at de ønsket å dedisere prisen til den svenske artisten.

- Han var en som fikk oss til å tro at dette var noe vi kunne bruke livene våre på. Han inspirerte oss alle. Han påvirket både vår musikk og popbransjen. Han kommer til å bli savnet, og jeg håper han har funnet fred, sa han.

LES OGSÅ: Slik var Aviciis siste dager