Mari Haugersveen:

Avgjorde navnet ved loddtrekning

Charlie, Lukas eller Matteus? Endelig har Mari Haugersveen fått gitt den nyfødte sønnen et navn.

BESTEMT SEG: Etter seks uker, har Mari Haugersveens sønn endelig fått et navn. Video: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember var den tidligere «Tigerstaden»-profilen Mari Haugersveen (38) og ektemannen Andreas Garmark (31) fra seg av lykke over å kunne ønske sitt første felles barn velkommen til verden.

Noen uker etter fødselen kunne Haugersveen imidlertid røpe at de hadde havnet i en skikkelig navneknipe, og spurte derfor sine følgere i sosiale medier til råds om hva den nyfødte skulle hete.

Charlie eller Matteus?

I utgangspunktet hadde de navnet klart. Charlie ville stå i fin stil med eldstemann Henry (4), som Haugersveen har fra et tidligere forhold. Så dukket navnet Matteus opp fra intet, og hun falt pladask.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal bestemme meg. Det er jo veldig viktig, det er jo det han skal hete for alltid, sa en fortvilet Haugersveen til Se og Hør i desember.

NAVNESTUSS: Mari Haugersveen ble mor for andre gang 1. desember. Nå har den nyfødte omsider fått et navn. Foto: Privat
NAVNESTUSS: Mari Haugersveen ble mor for andre gang 1. desember. Nå har den nyfødte omsider fått et navn. Foto: Privat Vis mer

Nå har den halvannen måned gamle babyen endelig fått et navn. Det måtte imidlertid en loddtrekning til for å få avgjort navnefloken. Det gjeve oppdraget fikk storebror Henry, som stakk hånden opp i en bolle og trakk en papirlapp.

Den sto det Charlie på.

Mor er storfornøyd med at sønnen nå får et erkebritisk herrenavn, som hun alltid har vært så svak for.

- Det ble Charlie, jeg liker jo det navnet. Vi har dratt flere inn i prosessen, og brukt mye tid i julen på det og sparret med familien. Det var flere navn på bordet, sier Mari Haugersveen til Se og Hør.

BLE MOR: Mari Haugersveen, kjent fra «Tigerstaden», kunne røpe at svangerskapet med Charlie ikke var enkelt. Video: Rød Løper Vis mer

Tre navn

Siden Se og Hør sist snakket med Haugersveen, har det dukket opp flere babynavn. I bollen lå det nemlig tre lapper med navnet Charlie, én med Matteus - og tre med Lukas.

Haugersveen forklarer at Henry og ektemannen Andreas ikke var særlig tilhengere av at familiens nyeste tilskudd skulle hete Matteus, og at de derfor ønsket at det skulle være større odds for de to andre navnene.

NYBAKTE FORELDRE: Mari Haugersveen og Andreas Garmark ble foreldre 1. desember. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NYBAKTE FORELDRE: Mari Haugersveen og Andreas Garmark ble foreldre 1. desember. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Hvor kom Lukas fra?

- Lukas kom plutselig opp i julen. Da var det mange navn som dukket opp, som vi også vurderte. Lukas er veldig fint, men det er litt mer vanlig. Jeg ønsket meg et navn som er vanlig, men samtidig litt uvanlig, forklarer den nybakte moren.

Navnet har også en spesiell tilknytning til Haugersveens hjemsted utenfor Lillehammer. Morfaren hennes døde lille nyttårsaften 2019, og da han ble bisatt i en liten kirke i Gausdal, la Haugersveen merke til at alle evangelistenes navn var ramset opp i kirkerommet.

Da så hun navnet Lukas, og tenkte at dersom hun en dag får en gutt, skal det være navnet. I mars skal sønnen døpes i den samme kirken, riktignok som Charlie Noel.

Mellomnavnet kom til i siste minutt.

- Jeg tenkte at dersom han kommer i desember, vil jeg ha med det navnet. Det hører jo til julen. Henry har jo også mellomnavn, han heter Nikolai. Det er bare koselig, sier den tidligere realityprofilen.

ÅTTE ÅR SIDEN: Linni Meister, Therese Haugsnes, Mari Haugersveen og Carina Dahl var med i realityserien «Tigerstaden» på TV 2 i 2012. De to sistnevnte oppsummerer hva de husker best. Vis mer

Redd for å angre

På onsdag fylte Haugersveen og ektemannen ut navnepapirene og sendte dem inn for godkjenning - i god tid før fristen som er på seks måneder, ifølge navneloven. 38-åringen synes at den lille sønnen skulle få slippe å være navnløs i et halvt år.

Nå er hun fornøyd med hva den nyfødte sønnen endte opp med å hete, selv om det altså måtte en loddtrekning til.

- Så lenge alle navnene var såpass fine, ble det loddtrekning. Jeg var veldig spent, og det var veldig spennende. Jeg var redd for at jeg skulle angre etterpå, og føle veldig på at navnet ikke var riktig. Men det har jeg ikke følt, forsikrer Haugersveen overfor Se og Hør.

SJOKK: Influencer Lainey Marie avslører på sin YouTube-kanal at hun er gravid - og mye lengre på vei enn hun trodde. Video: Laineymariebeauty / Youtube Vis mer

Nå forbereder de nybakte foreldrene til dåp i Gausdal, der eldstemann Henry også er døpt. Dåpen er lagt dit slik at Haugersveens mormor også kan delta.

Forhåpentligvis blir det i mars - uansett blir det i coronastil med få gjester til stede - bare besteforeldre og faddere er invitert når Charlie endelig skal få sitt navn.

- Det er fint å ha et litt spesielt navn som man husker, selv om det ikke er altfor komplisert, avslutter Haugersveen.

LES OGSÅ: Kliner til med ny flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer