Jennifer Aniston:

Avfeier tanken om evig ekteskap

Stjernen tror man har flere enn én sjelevenn i løpet av livet.

IKKE GITT OPP: Blandet hell i kjærlighetslivet til tross, filmstjernen Jennifer Aniston (50) påpeker at hun ikke utelukker å finne kjærligheten på ny. Her med sine kanskje mest berømte ekser, Brad Pitt, John Mayer og Justin Theroux. Foto: NTB ScanpixVis mer
IKKE GITT OPP: Blandet hell i kjærlighetslivet til tross, filmstjernen Jennifer Aniston (50) påpeker at hun ikke utelukker å finne kjærligheten på ny. Her med sine kanskje mest berømte ekser, Brad Pitt, John Mayer og Justin Theroux. Foto: NTB ScanpixVis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hollywood-stjernen Jennifer Aniston (50) har skapt vel så mange overskrifter for kjærlighetslivet, som hun har for karrieren.

50-åringen har vært gjennom to velomtalte skilsmisser, henholdsvis med Brad Pitt (55) og Justin Theroux (47). Etter sistnevnte skilsmisse har «Friends»-profilen riktignok holdt en noe lavere profil på på kjærlighetsfronten.

I et nytt intervju, som er gjort i anledning Anistons kommende Netflix-serie - «First Ladies» - blir skuespilleren konfrontert med temaet av skuespillerkollega Tig Notaro, hos Harper's Bazaar.

I intervjuet avslører Aniston at hun fortsatt har troen på å finne «den rette», og at hun på ingen måte har planer om være singel resten av livet. Aniston er riktignok tydelig på at datingapper ikke er veien å gå - for henne.

FØRSTE SKILSMISSE: Brad Pitt og Jennifer Aniston var gift fra 2000 til 2005. Stjerneduoen var et av Hollywoods mest populære par. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE SKILSMISSE: Brad Pitt og Jennifer Aniston var gift fra 2000 til 2005. Stjerneduoen var et av Hollywoods mest populære par. Foto: NTB Scanpix Vis mer
ANDRE SKILSMISSE: Jennifer Aniston og Justin Theroux kunngjorde at de skulle skilles etter to år som gift, i fjor. Foto: NTB SAcanpix
ANDRE SKILSMISSE: Jennifer Aniston og Justin Theroux kunngjorde at de skulle skilles etter to år som gift, i fjor. Foto: NTB SAcanpix Vis mer

Har ikke tid til dating

På spørsmål om «Friends»-stjernen er på den amerikanske datingappen «OkCupid» er Aniston nemlig klar i sin tale, og understreker at hun ikke har noen bruker der:

- Nei, det har jeg ikke tid til, for å være ærlig. Fokuset mitt har vært på jobb framfor dating den siste tiden. Romantikk bør komme av seg selv, og det handler ikke om å søke etter det, hvis du skjønner?

Videre forteller 50-åringen at hun ikke er på utkikk etter noen, men at hun er åpen for en ny romanse, hvis det dukker opp.

- Det er ikke sånn at fortiden min har gjort at jeg har mistet håpet, eller satt opp en vegg som roper: «Ikke mer, det var det, nå er jeg stengt».

Tror på mange sjelevenner

Aniston har, som de fleste andre, krav til hvordan en framtidig partner skal være, og forteller i intervjuet at en fremtidig kjæreste blant annet må ha en god sans for humor.

- En god og sterk selvfølelse, tillit, godhet, sjenerøsitet og gode mennesker rundt seg, forteller Aniston, og legger til:

Vis mer

- Jeg tror vi har mange sjelevenner. Jeg tror ikke det er én enkelt. Jeg tror vi har «sjeleklynger», sier hun, og tilføyer at hun har venner hun har kjent i 35 år.

- Når visse grupper av mennesker møtes, er det som om de danner en liten «sjeleklynge». En slags felles gruppe av sjeler som er blitt knyttet sammen, spesifiserer Aniston overfor Harper's Bazaar.

Artikkelen fortsetter under.

Drømte ikke om å gifte seg

To ekteskap til tross , overfor magasinet Elle har skuespilleren tidligere uttalt at hun som liten aldri drømte om å gifte seg.

- Jeg var aldri et barn som satt og drømte om bryllup. Det var aldri noe jeg fantaserte om. Da jeg først ble fridd til, var det totalt fremmed for meg, fortalte hun til magasinet i fjor.

Anistons foreldre skilte seg da hun var ni år gammel, og mens faren flyttet til Los Angeles, ble hun boende i New York med moren.

POPULÆR: Jennifer Aniston fylte 50 år i februar, men er fortsatt like ettertraktet. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Jennifer Aniston fylte 50 år i februar, men er fortsatt like ettertraktet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mor og datter kom ikke særlig godt overens, og den unge jenta flyktet fra virkeligheten gjennom filmer og tv, har hun tidligere fortalt. Her startet drømmen om å bli skuespiller, som senere skulle lede henne til internasjonal suksess.

- Prioriteringene mine handlet ikke om å finne et partnerskap, hvem jeg skulle gifte meg med og hva jeg skulle ha på meg på bryllupsdagen. Jeg bygget hus med skobokser, toalettpapir og filt. For meg handlet det alltid om å finne et hjem som føltes trygt, delte hun i intervjuet.

Videre innrømmet filmstjernen også at hun synes tanken om å starte sin egen familie har vært skummel.

- Noen mennesker virker å være som skapt for å bli koner og å få barn. Jeg vet rett og slett ikke om det er naturlig for meg.

Utelukker ikke barn

Men selv om Aniston har fylt 50, har hun ikke sett helt bort i fra muligheten om kanskje å bli mor en dag.

- Hvem vet hva fremtiden bringer med tanke på barn og forhold? Og hvordan barnet eventuelt kommer inn i livet... eller ikke? Nå med all den nye teknologien og alle mirakler, kan mye gjøres annerledes enn tidligere, har hun fortalt til Elle.

I 2017 uttalte Aniston seg også om sine tanker rundt det å få barn. På den tiden var hun fremdeles gift med Justin Theroux, og til bladet Glamour uttrykte hun sin frustrasjon om maset rundt hvorfor de ikke hadde fått barn sammen.

- Det å få barn er en privatsak - som ikke raker noen andre enn paret eller personen som venter barnet, sa hun, og fortsatte:

- Min idé om hva et lykkelig liv er, er kanskje annerledes fra det andre tenker. Jeg mener det er opptil hver enkelt. Ingen har rett til å dømme andre sine valg. Ingen vet hva som foregår bak husets fire vegger blant dem som enten vil ha, eller ikke vil ha barn. Det er et veldig sensitivt tema, i hvert fall for meg.

LES OGSÅ: - Det ødela mine sjanser for å få barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer