<strong>AVBRØT:</strong> Skuespiller Laura Prepon måtte avbryte svangerskapet sitt i andre trimester. Her avbildet med ektemannen Ben Foster. Foto: NTB scanpix
AVBRØT: Skuespiller Laura Prepon måtte avbryte svangerskapet sitt i andre trimester. Her avbildet med ektemannen Ben Foster. Foto: NTB scanpix Vis mer

Laura Prepon:

Avbrøt svangerskapet i fjerde måned

«Orange Is the New Black»-stjernen med avsløringer i ny bok.

Publisert

I februar kom gladnyheten om at Laura Prepon (40) og Ben Foster (39) hadde blitt foreldre for andre gang. Prepon, som er kjent fra seriene «Orange Is the New Black» og «That '70s Show», delte nyheten med sine følgere på Instagram.

- Velkommen hjem til vår nye bunt av kjærlighet. Overveldet av takknemlighet, skrev skuespilleren, til et bilde av seg og sønnen.

Som nevnt er dette parets andre barn sammen, men slik skulle det egentlig ikke vært. Dette var nemlig Prepons tredje svangerskap siden hun møtte ektemannen i 2016. Det avslører hun i sin nye bok «You and I As Mothers», ifølge People.

Måtte avbryte

Det var høsten 2017 at Prepon og ektemannen Ben Foster, kjent fra «X-Men», ønsket datteren Ella (2) velkommen. Deres første barn kom til verden bare et drøyt år etter at paret møttes, og under et år etter datterens ankomst ga de hverandre sine «ja».

Samme år som bryllupet sto skal 40-åringen nok en gang ha blitt gravid. Denne gangen ble derimot ikke svangerskapet fullført. Ifølge People skriver Prepon i boken sin at de under en ultralyd i uke 16, i andre trimester, fant ut at alt ikke var som det skulle inne i magen.

GRAVID: Modellen Belle Lucia får hets i kommentarfeltet på Instagram etter at hun la ut et bikinibilde av seg selv, 6 måneder på vei i graviditeten. Vis mer

Hun ble fortalt at det kunne dreie seg om en tilstand som kalles cystisk hygrom. Ifølge Store Medisinske Leksikon er dette en utviklingsforstyrrelse i lymfesystemet som kan føre til komplikasjoner.

Da resultatene omsider kom, fikk Prepon mildt sagt en sjokkerende nyhet.

- Vår nyfødt-spesialist fortalte oss at hjernen og beinene i kroppen ikke vokste. Vi fikk beskjed om at graviditeten ikke kom til å vare ut tiden, og at kroppen min var i fare ved å fortsette å bære lenger, skriver skuespilleren i boken, ifølge magasinet.

Prepon skal da ha knekt sammen.

- Ben holdt meg mens jeg gråt. Vi måtte avbryte svangerskapet, forteller hun.

Skyldte på seg selv

Smerten Prepon og ektemannen satt igjen med etter tapet av barnet beskriver hun som «forferdelig». Situasjonen tok henne tilbake til alle årene hun hadde slitt med spiseforstyrrelser, og begynte sakte, men sikkert å gi seg selv skylden for at hun måtte avbryte svangerskapet.

- Å komme til andre trimester og så bli fortalt disse forferdelige nyhetene, fikk meg til å føle meg mislykket. Jeg følte at kroppen min har feilet og feilet i å få et nytt barn. Hele syklusen med «Hva er galt med kroppen min» kom tilbake, skriver hun, ifølge People, og minnes tiden med spiseforstyrrelsene.

- Jeg var redd for at mishandlingen jeg gjorde mot min egen kropp kan ha spilt en rolle i grunnen til at ting gikk galt. Legene fortalte meg at det ikke var tilfellet, men i slike øyeblikk er det lett å straffe seg selv, sier hun.

Prepon forteller videre at hun på et tidspunkt ikke visste om hun klarte å bli gravid igjen, og spesielt ikke etter at hun forsto hvor lang tid det ville ta å komme over knekken.

- Men ektemannen min visste at vi ville klare å gi Ella et friskt søsken.

Da 40-åringen i fjor sommer fant ut at hun nok en gang ventet barn, erkjenner hun at frykten for enda et mislykket svangerskap lå i bakhodet. Når det kom til stykket var paret likevel i ekstase over å få enda en mulighet til å bringe frem nytt liv.

- Det har gjort meg så takknemlig for gaven vi har nå. Det satte det inn i et perspektiv, hvor heldig man er for å få et friskt barn, sier hun i boken.

LES OGSÅ: Den kreftsyke stjernen i sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer