JUBLET OVER SEIEREN: Frida Børli Solaker (t.h.) kunne mandag juble over å ha vunnet «Top Model» på TV3. Foto: TV3
JUBLET OVER SEIEREN: Frida Børli Solaker (t.h.) kunne mandag juble over å ha vunnet «Top Model» på TV3. Foto: TV3Vis mer

Avbrøt studiene - vant Top Model

- Jeg ble oppfattet som tafatt da jeg flyttet hjem, men kunne ikke røpe hva jeg egentlig skulle, sier Norges nye modellstjerne.

GJESTEDOMMER: Supermodellen Tyra Banks dukket opp som gjestedommer i finalen av årets «Top Model» Foto: TV3
GJESTEDOMMER: Supermodellen Tyra Banks dukket opp som gjestedommer i finalen av årets «Top Model» Foto: TV3 Vis mer

SEOGHØR.NO: Mandag kunne Frida Børli Solaker (20) fra Valnesfjord juble over å gå til topps i TV3s motereality «Top Model».

Den store finaleduellen mot Ingebjørg Strand Lende (18) ble avgjort blant annet etter en nøye vurdering av supermodellen og «America's Next Top Model»-programleder Tyra Banks (39).

- At Tyra skulle være der kom som en stor overraskelse. Vi ante ingenting, for vi fikk bind for øynene. Det var utrolig stort.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gå til topps. Jeg tror dommerne valgte meg fordi jeg tar litt mer plass, og har en tydelig og sterk personlighet i forhold til Ingebjørg som er litt mer rolig og forsiktig av seg.


 

Avbrøt studiene

DRISTIG SHOOT: Frida var iført lakk og lær og kun en teipbit over brystene da hun poserte for stjernefotografen Nigel Barker på veien til Top Model-finalen. Foto: Nigel Barker/TV3
DRISTIG SHOOT: Frida var iført lakk og lær og kun en teipbit over brystene da hun poserte for stjernefotografen Nigel Barker på veien til Top Model-finalen. Foto: Nigel Barker/TV3 Vis mer

For å bli med i «Top Model» måtte Frida avbryte journalistikkstudiene i Trondheim, uten å kunne fortelle folk hva hun skulle være med på.

Det førte til mange reaksjoner i det lille lokalsamfunnet mellom Fauske og Bodø .

- Jeg ble nok oppfattet som tafatt da jeg flyttet hjem, men kunne ikke røpe noe. Moren min ble blant annet møtt på butikken av ei dame som sa «det gikk ikke så bra med hun Frida», men nå håper jeg de er stolte av meg, sier Norges nye «Top Model»-vinner og ler.

I tillegg til modellkarrieren jobber Frida også av og til som korist for den norske artisten Ida Maria. De to er nemlig søskenbarn og skal  tirsdag og onsdag opptre på samme scene i New York - sju måneder etter at Frida ble utropt til  «Top Model»-vinner i samme by av programleder Siri Tollerød.                             

Flytter til Milano

KLINER TIL: Slik så det ut når Top Model-deltageren Frida kysset den mannlige modellen Tor foran realitykameraene. Til TV3 sa Frida - som er lesbisk at det var første gangen hun kysset en gutt siden hun var 12. Foto: TV3
KLINER TIL: Slik så det ut når Top Model-deltageren Frida kysset den mannlige modellen Tor foran realitykameraene. Til TV3 sa Frida - som er lesbisk at det var første gangen hun kysset en gutt siden hun var 12. Foto: TV3 Vis mer

I premiedrysset inngår blant annet en kontrakt med et modellbyrå, en forside på bladet Elle og en reklamekampanje for kosmetikkmerket Maybelline New York.

Frida - som i løpet av TV3-serien blant annet måtte kysse en gutt foran kamera og besvimte under innspillingen - sier hun foreløpig ikke vet hvordan hennes nye modellhverdag vil se ut.Hun er imidlertid villig til å satse alt på mer modellsuksess - noe som blant annet betyr å flytte til Italia.

- Byrået jeg har fått kontrakt med er basert i Milano. Men i første omgang er jeg opptatt av å skaffe meg flest mulig betalte oppdrag og få tatt flere bilder til mappen min, sier hun til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Se hvem som dukket opp i «Top Model»