HEKTISK: Cecilia Brækhus tok seg i helgen tid til å ta seg en fest. Det tilhører sjeldenhetene, med tanke på at livet hennes som oftest består av reising, boksing og promotering. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HEKTISK: Cecilia Brækhus tok seg i helgen tid til å ta seg en fest. Det tilhører sjeldenhetene, med tanke på at livet hennes som oftest består av reising, boksing og promotering. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Cecilia Brækhus:

- Av og til mister man en bursdag eller et bryllup

Proffbokseren åpner opp om sitt hektiske jetset-liv.

Publisert

Søndag kveld var alt som kunne krype og gå av norske kjendiser til stede i Oslo Spektrum for å feire Se og Hørs storslåtte 40-årsjubileum. Blant dem som hadde tatt turen var proffbokser Cecilia Brækhus (36).

Vi er vant med å se henne i ringen, med oppsatt hår og svette rennende nedover ansiktet. Kontrasten var derfor stor da Brækhus møtte opp søndag kveld, i et blomstrete silkeantrekk og med nyfrisert hår. Overfor Se og Hør kunne hun fortelle at en anledning som dette tilhører sjeldenhetene.

- Det er ikke så ofte jeg er på fest, egentlig. Dette er en av de sjeldne gangene, og det er gøy å se hva som rører seg rundt om i Norge og på denne festen. Jeg har nettopp vært ute og reist, ja, jeg kom akkurat hjem fra Las Vegas, og det er deilig å være tilbake, sier hun, og skåler mot noen bekjente som går forbi.

- Fra morgen til kveld

Den siste tiden har den verdenskjente bokseren tilbrakt i USA, eller «Statene» - som hun selv omtaler landet som. Hun har blant annet vært på presseturné i Las Vegas, der hun mottok Ring Magazines «Pound-for-Pound»-tittelbelte som første kvinne på 96 år.

Den spreke bokseren har i tillegg fra tidligere av har vunnet alle sine 34 proffkamper, og hun har tittelbeltene i hele fem forbund - deriblant WBA (World Boxing Association) og WBC (World Boxing Council).

Selv om livet tidvis kan være hektisk for 36-åringen, forteller hun at hun sjelden tenker over hvor fort ting faktisk går før det hele er over.

- IKKE NOE HVILE: Cecilia Brækhus kom akkurat hjem fra en tur til Las Vegeas, og nyter nå en avslappende periode hjemme i Norge. Her er hun derimot avbildet i Moskva i juli. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- IKKE NOE HVILE: Cecilia Brækhus kom akkurat hjem fra en tur til Las Vegeas, og nyter nå en avslappende periode hjemme i Norge. Her er hun derimot avbildet i Moskva i juli. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Når jeg er utenlands er det jobb, og det går fra morgen til kveld. Du får ikke noe hvile, det er «bang bang bang» hele tiden, sier hun, og fortsetter:

- Man merker først når man kommer hjem og får landet litt hvor sliten man er. Da får man en utladning, men akkurat i arbeidsperiodene skjer det så mye intenst. Alt er så svært i USA, så det er masse uttrykk å bearbeide når man er hjemme igjen, flirer hun.

Den norske verdensmesteren begynte med kickboksing da hun var 14 år gammel, og har siden den gang imponert i ringen rundt om i hele verden.

Tilnavnet «The First Lady» har hun gjort seg fortjent til fordi hun aldri har tapt en kamp. Her hjemme har hun blant annet vunnet prisen for Årets navn på Idrettsgallaen for de mektige merittene.

KJENDISFEST: Kjendisene sparer ikke på kruttet når Se og Hør inviterer til 40-årsfest. Her forteller de om de villeste ryktene de har hørt om seg selv og røper hemmeligheter du aldri før har hørt. I tillegg viser Frank Løke fram sin nye flamme. Reporter: Julie Solberg. Video: Thomas Carlsen / Helen Skogstad Vis mer

Går glipp av bursdager og bryllup

Store deler av karrieren har derimot funnet sted i utlandet, sett bort fra den historiske boksekampen hun hadde i Oslo i oktober 2016. Derfor bruker 36-åringen tiden hjemme på til å koble av.

- Det er alltid deilig å komme hjem til Norge fordi det er en stor del av livet mitt. Jeg har jo alltid det norske publikumet i ryggen uansett hvor jeg er i verden, men det er dette som er hjemmet mitt, forklarer hun.

Lange perioder uten familie og venner, som ikke alltid har mulighet til å være med på kamper i utlandet, oppleves noen ganger vanskelig.

- Man savner selvfølgelig familie og venner. Det er plusser og minuser ved å ha det livet jeg har, sier hun, og utdyper:

- Av og til mister man en bursdag eller et bryllup, og jeg vet at venner og familie gjerne skulle ha sett at jeg var her mer. Men jeg får med meg det viktigste, og de vet at jeg er kjempeglad i dem og at det jeg gjør er jeg nødt til å gjøre for karrierens del. Jeg har utrolig forståelsesfulle folk rundt meg, forteller verdensmesteren.

Se dette innlegget på Instagram

☀️☀️☀️

Et innlegg delt av First Lady Cecilia Braekhus (@ceciliabraekhus)

Ikke tid til kjæreste

Med et liv dedikert i stor grad til karriere, er det ikke tid til spesielt mye annet for 36-åringen. På spørsmål om hvordan kjærligheten går om dagen, svarer hun avkreftende.

- Akkurat nå har jeg ikke tid til stort. Det er boksingen og alt rundt som tar tiden min, sier hun.

CECILIA BRÆKHUS: Proffbokseren hygget seg med en sjelden fest i Oslo i helgen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
CECILIA BRÆKHUS: Proffbokseren hygget seg med en sjelden fest i Oslo i helgen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

I en digresjon kan Brækhus derimot også fortelle at hun noen ganger skulle ønske hun kunne være litt villere, eller kanskje skape noen skandaler.

- Det går sjelden rykter om meg. Når man lever det livet her, har man ikke tid til å snu ting på hodet. Folk vet lite om meg privat, og jeg tror det er derfor de ikke skriver eller hvisker stort om meg, forklarer hun.

LES OGSÅ: Hoppet i vannet med kjolen på

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer