- Av og til gråt jeg

Savnet etter kona ble stort da Joralf Gjerstad ble boende alene.

SAVNET KONA: I sin nye bok «Det siste brevet» skriver Joralf Gjerstad om hverdagen etter at kona Signe begynte å miste hukommelsen.  Foto: NTB scanpix
SAVNET KONA: I sin nye bok «Det siste brevet» skriver Joralf Gjerstad om hverdagen etter at kona Signe begynte å miste hukommelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I april fyller Joralf Gjerstad, også kjent som «Snåsamannen», 90 år. Gjennom et langt liv har han helbredet tusenvis av mennesker med sine varme hender og klarsyn. Ved hans side sto kona Signe.

Paret forlovet seg i 1952 og i sin nyeste bok «Det siste brevet» skriver han at det var han og kona sammen som helbredet mennesker. I fjor ble Signe lagt inn på sykehus og senere sykehjem etter en prolaps i ryggen. Det ble også klart at hun hadde begynt å miste hukommelsen.

Ble ensom uten kona

Signe «gled inn i glemselen» og med kona på sykehus ble det lange og ofte ensomme dager hjemme for Joralf. 

«Uten Signe i heimen ble jeg ensom. Jeg savnet henne kvar time på dagen og hadde stor lengt etter min kjære Signe. Og sjøl om jeg fikk godt stell av heimehjelpa ble ensomheten bare større og større» skriver Gjerstad ifølge VG.

MØTTE KONGEPARET: I 2011 mottok Signe Gjerstad Kongens fortjenst medalje i sølv. Her møter hun og ektemannen dronning Sonja.  Foto: NTB scanpix
MØTTE KONGEPARET: I 2011 mottok Signe Gjerstad Kongens fortjenst medalje i sølv. Her møter hun og ektemannen dronning Sonja. Foto: NTB scanpix Vis mer

Uten den store kjærligheten å dele hverdagen med, ble livet brått litt vanskeligere for 90-åringen som i dag bor på samme sykehjem som kona.

«Vi har delt så mye gjennom åra, og ho har alltid vært her sammen med meg. Nå ble ho gradvis borte for meg, og i heimen ble det lange dager. Av og til gråt jeg. Jeg må innrømme det».

LES OGSÅ: - Jeg mister kraften

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer