Aune Sand tilbake i «Skal vi danse»

Gjør comeback etter Løkes utkastelse.

TILBAKE: Se og Hør erfarer at Aune Sand er tilbake i «Skal vi danse» sammen med dansepartner Eva Trela. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Se og Hør erfarer at Aune Sand er tilbake i «Skal vi danse» sammen med dansepartner Eva Trela. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag formiddag kunne Se og Hør avsløre at Aune Sand (52) gjør comeback i «Skal vi danse». Dette som følge av at Frank Løke (38) er kastet ut av programmet.

Nå bekrefter også TV 2 at det stemmer.

- Da Aune Sand fikk spørsmål i går kveld, så sa han øyeblikkelig «ja» til å komme tilbake til «Skal vi danse». Reglene i «Skal vi danse» er at når noen faller fra eller trekker seg, sier reglene at de som sist røk blir spurt om å komme tilbake. Det har skjedd mange ganger tidligere, skriver TV 2 i pressemeldingen.

Aune Sand og dansepartneren Ewa Trela var i utgangspunktet årets andre dansepar som måtte forlate det populære danseprogrammet tidligere denne måneden.

I mellomtiden har det oppstått gnisninger mellom Frank Løke og TV 2, som sender programmet, noe som førte til at Løke ble diskvalifisert fra konkurransen tidligere denne uken.

Saken fortsetter under:

SKAL VI DANSE: Deltakerne til Skal vi danse har blitt lansert, kunstneren Aune Sand er blant kjendisene som skal være med i årets sesong av suksess-serien «Skal vi danse». Han avslørte både det ene og da TV2 lanserte deltakerne. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Uenigheter

Mandag ble det kjent at Frank Løke ble kastet ut av danseprogrammet.

Utkastelsen skjedde på bakgrunn av lørdagens sending, der 38-åringen vakte sterke reaksjoner med sitt «nakenstunt» på direkten. Iført en såkalt rød mankini, entret han «Skal vi danse»-parketten og utførte stuntet som i ettertid er blitt omtalt som «sjokkerende» og «usmakelig».

Dagen derpå gikk Løke hardt ut mot TV 2s avgjørelse i en lang SMS til Se og Hør. 38-åringen hevder blant annet at kanalen oppmuntret ham til å kaste klærne på tv. Videre hevder han at dansepartneren Tone Jacobsen også har hatt en solid finger med i spillet, og at det hele skal ha vært planlagt.

Da Se og Hør konfronterte Jacobsen med Løkes påstander, svarte hun følgende i en SMS:

- Jeg ønsker å legge dette bak meg, og har ikke flere kommentarer til det som skjedde i helgen. Skulle dere ha spørsmål, så ta kontakt med PR-sjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Saken fortsetter under:

SKVÆRER OPP: Da Frank Løke tidligere denne uken hang ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier, reagerte dommer Tore Petterson. Nå snakker de ut. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Via Jan-Petter Dahl forteller programdirektør i TV 2, Jarle Nakken, at Løkes påstander må stå for hans regning.

- TV 2 har redaktøransvar for «Skal vi danse». Dette var ikke klarert på noen måte. Og som vi understreket i går, det såkalte «nakenstuntet» er ikke alene grunnen til at vi nå avslutter alt samarbeid med Løke. Det skjer etter en helhetsvurdering. Det er ingen menneskerett å være på TV. Vi ønsker Løke lykke til på andre arenaer, uttalte Nakken.

- Et eventyr

At Aune Sand nå får en ny sjanse i danseprogrammet gleder han seg stort til.

- Det er et eventyr å være tilbake, sier Aune Sand i pressemeldingen.

- Dette er showbusiness, og det handler ikke om enkeltpersoner. Det handler om et fellesskap, og at de som sitter hjemme i sofaen har en fantastisk lørdagskveld hvor dans er i fokus, legger han til.

Sands dansepartner Ewa Trela er også opprømt over comebacket.

- Fantastisk gøy, sier proffdanser Ewa Trela om å være tilbake.

RØK UT: Det var Aune Sand og dansepartneren Ewa Trela som lørdag måtte forlate konkurransen. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

LES OGSÅ: Varslet at han ønsket nakenstunt. TV 2 avviser at de var informert