Aune Sand lover ny «Jordbærmus»-fest

Kunstneren og forfatteren lot seg ikke stoppe av slakten fra anmelderne - nå vil han feire «Jordbærmus II, Plaskvåt».

SENSUELL FEST: I fjor sommer inviterte kunsterparet Aune Sand og Marianne Aulie til gratis champagnefest da han lanserte den erotiske romanen «Jordbærmus». Nå lover han en like fuktig fest i forbindelse med oppfølgeren. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
SENSUELL FEST: I fjor sommer inviterte kunsterparet Aune Sand og Marianne Aulie til gratis champagnefest da han lanserte den erotiske romanen «Jordbærmus». Nå lover han en like fuktig fest i forbindelse med oppfølgeren. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: I fjor sommer lanserte kunstner Aune Sand (50) den erotiske romanen «Jordbærmus», som var en hyllest til kvinnekjønnet.

Romanen fikk lunkne kritikker av anmelderne, og VG gav boken terningkast én.

Aune Sand brydde seg imidlertid ikke om anmeldelsene, og arrangerte en stor «Jordbærmus»-fest med gratis champagne til alle som hadde kjøpt romanen hans.

Nå er Sand aktuell med oppfølgeren til debutromanen sin, «Jordbærmus II, Plaskvåt». Onsdag gjestet han og samboeren Marianne Aulie (44) TV 2-programmet «God sommer Norge» for å snakke om boken.

Der røpet kunstneren at han også kommer til å invitere til en ellevill slippfest for den nye romanen.

- Det blir feiring i år også. Og nå er jeg også blitt 50 år, så det blir en kombinasjon av Jordbærmus-fest og et 50-årslag. Hvor jeg da spanderer champagne på alle som kommer, som sist, sier Aune Sand i TV 2-programmet.

- Alle som kjøper boken får lov til å komme på «Plaskvåt»-festen, forsikrer Sand.

Saken fortsetter under bildet.

TV-AKTUELLE: Programledene Fredrik Græsvik og Cathrine Fossum Hovdan intervjuet Aune Sand og Marianne Aulie i onsdagens utgave av «God sommer Norge». Foto: Espen Solli/ TV 2
TV-AKTUELLE: Programledene Fredrik Græsvik og Cathrine Fossum Hovdan intervjuet Aune Sand og Marianne Aulie i onsdagens utgave av «God sommer Norge». Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

- Imponert over Aune

I TV 2-intervjuet med programlederne Cathrine Fossum Hovdan (38) og Fredrik Græsvik (49), spør Græsvik forfatteren om det var nødvendig å komme med én bok til.

- Det er en gave å få lov til å være rundt dere kvinner, som er så vidunderlige. Og hvis du spør en lege, «når er en kvinne på sitt aller yndigste?». Dét er når hun er plaskvåt. Og i min andre bok, «Jordbærmus 2 - Plaskvåt», så går jeg enda lenger i å beskrive kvinnens unike og skjønne jordbæråker, svarer Aune Sand.

Marianne Aulie, som figurerer naken på forsiden av romanen, forteller at det hender at samboeren tester noen av tekstene sine på henne underveis.

Kunstneren, som har datteren Lillemor (4) med Sand, legger ikke skjul på at hun er veldig imponert over det han skriver.

- For meg så er det her en videreføring av «Dis», jeg var jo med til Kairo når vi laget «Dis». Jeg føler at han egentlig bare fortsetter den reisen, sier hun til programlederne.

Saken fortsetter under bildet.

KUNSTNERPAR: Aune Sand og Marianne Aulie er ikke redde for å gå sine helt egne veier. Aulie poserer naken på én av forsideversjonene til «Jordbærmus II, Plaskvåt». Foto: Espen Solli/ Se og Hør
KUNSTNERPAR: Aune Sand og Marianne Aulie er ikke redde for å gå sine helt egne veier. Aulie poserer naken på én av forsideversjonene til «Jordbærmus II, Plaskvåt». Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer

Dypere og mer romantisk

Da Aune Sand lanserte sin første «Jordbærmus»-bok i fjor, falt ikke hans grafiske og erotiske skildringer av kvinnekroppen i like god jord hos alle.

Når Fredrik Græsvik spør Marianne Aulie om oppfølgeren er drøyere enn den første boken, kommer kunstneren med et noe tvetydig svar:

- Jeg synes den er mer poetisk. Den er faktisk mer romantisk. Den har absolutt noen elementer som kanskje ikke passer helt… Men nei, den er ganske snill. Men den har mye dybde, synes jeg, sier hun i TV 2-programmet.

«Jordbærmus»-fest som 70-åring

På fjorårets «Jordbærmus»-fest var Aune Sand i fyr og flamme over hvor mange gjester som tok turen til Kongsvinger festning.

- Jeg hadde ikke drømt om at det skulle komme så mye folk. Dette er det største jeg har gjort som kunstner. Det er utrolig at så mange har tatt seg tid til å komme, fortalte han til Seoghør.no

Saken fortsetter under bildet.

FORNØYD: Aune Sand smilte fra øre til øre på «Jordbærmus»-festen sin i fjor. Han poserte gladelig med fans som fikk signert sine utgaver av debutromanen hans. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
FORNØYD: Aune Sand smilte fra øre til øre på «Jordbærmus»-festen sin i fjor. Han poserte gladelig med fans som fikk signert sine utgaver av debutromanen hans. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Den gang var han så fornøyd med hvordan festen ble, at han lanserte idéen om å arrangere en lignende fest om et par tiår.

- Nå blir det 20 år til neste gang. Da er jeg 70, så vi får holde oss i form. Hvis ikke kommer jeg opp hit i gåstol, sa han lattermildt til Seoghør.no den gang.

Aune Sand trengte imidlertid bare å vente ett år på å få arrangert sin neste «Jordbærmus»-fest. Nedenfor kan du se video fra festen i 2015:

Skapte ammedebatt

Kunsterparet Marianne Aulie og Aune Sand har skapt overskrifter flere ganger tidligere. I fjor sommer fortalte Aulie til Se og Hør at hun ønsket å amme sin da tre år gamle datter i lang tid fremover.

- Hun må selv få bestemme når hun ikke vil ha pupp mer. Den dagen det ikke er naturlig lenger, så stopper det av seg selv, sa Aulie til Se og Hør den gang.

Aune Sand, som både skrev, regisserte og spilte i kultkalkunen «Dis - en kjærlighetshistorie» (1995), har også filmet samboerens ammepauser med datteren.

I kjølvannet av Se og Hørs oppslag om Aulies ammevaner, var det flere som kom med sine reaksjoner. Blogger og småbarnsmor Marna Haugen, også kjent som «Komikerfrue», gikk hardt ut mot Aulie i et kritisk blogginnlegg.

«Jeg vet ikke helt jeg, når jeg ser en fireåring stå på en stol med neglelakk på tærne og ammer moren sin så begynner jeg å lure på hvem det er som egentlig trenger denne ammingen. Er det virkelig barnet eller er det mor som ikke klarer å gi slipp?», skrev Haugen i innlegget sitt.

Marianne Aulie besvarte kritikken fra den tidligere «Bloggerne»-profilen på følgende måte:

- Hun burde være for god til å kritisere sine medsøstre, med usakligheter og løgner. I stedet burde vi kvinner bygge hverandre opp. Hun fremstår som en surpomp, sa Marianne Aulie til Se og Hør i fjor sommer.

VAR KRITISK: Blogger Marna Haugen Burøe, her med komikerektemannen Ørjan Burøe, rettet kritikk mot Marianne Aulie i fjor. Ekteparet er her avbildet på Vixen Blog Awards 2015. Foto: NTB scanpix
VAR KRITISK: Blogger Marna Haugen Burøe, her med komikerektemannen Ørjan Burøe, rettet kritikk mot Marianne Aulie i fjor. Ekteparet er her avbildet på Vixen Blog Awards 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Sang foran sin norske kjæreste