«Skal vi danse» 2018:

Aune Sand klar for «Skal vi danse»

Flere deltakere til årets «Skal vi danse» er avslørt.

KLAR FOR PARKETTEN: Aune Sand skal være en av årets deltakere i «Skal vi danse». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
KLAR FOR PARKETTEN: Aune Sand skal være en av årets deltakere i «Skal vi danse». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i sommer ble noen av årets deltakere i «Skal vi danse» avslørt, og nå erfarer Se og Hør at kunstner og tidligere «Farmen Kjendis»-deltaker Aune Sand (52) også skal delta i dansekonkurransen.

De siste elleve årene har «Skal vi danse» vært et av flaggskipene til TV 2 på høstens lørdagskvelder. Kjendiser har danset seg ned i vekt, ut i rampelyset og 13 kjendiser har danset seg til topps.

Til høsten skal den 14. sesongen av det sprudlende danseprogrammet gå av stabelen, og i likhet med tidligere år skal flere kjente fjes konkurrere mot hverandre.

Se og Hør har foreløpig ikke lykkes med å komme i kontakt med Aune Sand for kommentar. Presseansvarlig for «Skal vi danse» i TV 2, Anne Martha Leidland, ønsker ikke å kommentere saken overfor Se og Hør mandag.

Fargerik fyr

De fleste kjenner nok Aune Sand som en fargerik og bohemsk spilloppmaker - en frittalende og generelt usjenert type. Blant annet har han tidligere levert uforglemmelige sitater, som da han deltok i «Farmen kjendis».

FØRSTE KJENDIS UT: Kunstner og forfatter Aune Sand (51) ble den første deltakeren som måtte forlate årets «Farmen Kjendis». Han oppsummerer oppholdet som en «vidunderlig reise». Foto: Anita Artnzen/ Reporter: Miriam Bakkejord/ Klipp: Frida Andersen Vis mer

Den gang beskrev han «Farmen»-oppholdet som en gavepakke, en reise tilbake til sin mors og mormors rike, som selv har vokst opp på gård.

Det var særlig én ting Sand satt igjen med etter «Farmen kjendis»-eventyret, som dessverre tok slutt etter bare syv dager:

Varm melk.

- Det å få drikke varm melk rett fra kua, det er bedre enn et glass champagne. Det var bare helt nydelig, konstaterte Sand, som for lengst har gjort champagnedrikking til en del av sin egen merkevare.

Tidligere har VG avslørt at et realitypar, en ny realityvinner og en Instagram-skjønnhet er blant de kjente navnene.

Dette er også kjendiser Se og Hør var kjent med at vil svinge seg på parketten til høsten.

HURRA: Helene Olafsen og dansepartner Jørgen Nilsen forteller om gleden etter å ha vunnet «Skal vi danse»-finalen på TV 2. Video: Sølve Hindhamar Vis mer

Tidligere Se og Hør journalist

Årets kanskje mest overraskende «Skal vi danse»-navn er VGTV-journalist Morten Hegseth Riiber (32). Han har tidligere jobbet i Se og Hør og i VG, og har i sin journalistiske karriere blant annet dekket «Skal vi danse». Nå skal han angivelig selv ut på parketten, meldte VG i midten av juni.

Morten slo for alvor gjennom som programleder i det populære VGTV-programmet «Panelet», samt med podkasten «Harm og Hegseth».

«Bloggerne»-profil Sophie Elise Isachsen (23) skal etter hva VG erfarer også delta i TV 2-programmet.

«Prøver å trene tre ganger i uken med PT, jeg skal gjøre noe kult til høsten som jeg trenger å være fit til! Så vi jobber opp mot det. Ellers trener jeg cirka hver dag hjemme», skrev 23-åringen på bloggen i april.

Hun ønsker derimot ikke å kommentere saken.

Kjærestepar

En annen overraskende casting fra TV 2 sin side skal være «Paradise Hotel»-paret Martine Lunde (22) og Aleksander Sæterstøl (22).

I fjor hadde danseshowet med Grunde Myhrer (22) fra «Paradise Hotel», noe som ble en umiddelbar suksess. Det kan derfor virke som om TV 2 prøver å gå ned samme sti igjen.

Martine og Aleks møtte hverandre under innspillingen av den niende sesongen av «Paradise Hotel» i fjor, og har vært et av landets mest omtalte par siden. Lunde er fra Oslo, mens Sæterstøl er fra Bergen. De bor ikke sammen ennå, men reiser ofte for å møtes i hverandres respektive byer.

LEKEN: Grunde Myhrer, kjent fra «Skal vi danse» og «Paradise Hotel», har funnet en måte å kombinere de to realityseriene på. Det skjer med låta «Starboy». Video: TV 3, Viaplay / Ruben Pedersen, Aller Media Vis mer

De blogger, er med på forskjellige TV-konsepter og har hatt en finger med i spillet i årets sesong av sjokkrealityen på TV3.

Nå skal altså de også være klare for parketten i «Skal vi danse» fra høsten av.

Aleksander uttalte til VG at han har vært i kontakt med TV 2, men at han ikke har særlig lyst til å delta.

Martine Lunde er foreløpig opptatt med innspillingen av «Farmen kjendis», og Sæterstøl hevdet videre at han ikke vet om Martine har blitt forespurt.

VINNEREN: Martine Lunde gikk av med seieren i Paradise Hotell 2017, etter å ha sluppet glasskula foran øynene på Kevin. Video: Dagbladet / TV 3 Vis mer

Vant konkurranse

Å plukke fra andre realityprogrammer har vært en suksessformel for «Skal vi danse». Da får man både deltakere som er glad i å være på skjermen, og deltakere med et sterkt konkurranseinstinkt.

I år har skal de også ha plukket opp tidligere langrennsløper Marthe Kristoffersen (28), som for kort tid siden stakk av med seieren i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

Da Se og Hør møtte henne for å ta en prat om seieren i mai, kunne hun fortelle at hun hadde planer om å reise og nyte livet fremover.

Om reiseplanene fortsatt står nå, får man vente og se på. Ifølge VG skal hun trolig svinge seg på parketten fra høsten av.

Om man først har vunnet ett realityprogram, kan det fort hende man slår til med seier i et nytt ett - slik «Farmen»-vinneren fra 2015, Eilev Bjerkerud, gjorde på parketten i 2016.

Fra «Farmen» til parketten

Den femte av årets deltakere skal være ingen ringere enn Amalie Snøløs (22). Hun har gjort seg bemerket som deltaker på «Farmen», men lenge før den tid var hun verdenskjent på Instagram. Hun hadde 40 000 følgere, men valgte å slette kontoen før hun dro inn på «Farmen»-gården i fjor.

Den tidligere Miss Universe Norway-deltakeren trengte derimot ikke gråte av den grunn. I skrivende stund har hun 177 000 følgere, og deler alt fra selfier til romantiske bilder.

Hun er nemlig for tiden i et forhold med «Skam»-stjernen Herman Tømmeraas (21), og de er ikke blyge med å dele bilder av hverandre på sine respektive, populære kontoer på Instagram.

Det tjener de også gode penger på, da flere av bildene inneholder produktplassering.

Fra høsten av blir det trolig bilder av glitrende kjoler og diskolys å dele, da VG melder at også hun skal være med i «Skal vi danse».

Populær

En som ikke lar sjansen til et nytt realityprogram løpe fra ham, er tidligere håndballproff Frank Løke (38). Han har på TV-skjermen markert seg som en artig type, og i sosiale medier etterstreber han ofte at humoren sitter godt.

Selv om mange anså ham som en av de aller sterkeste og tøffeste deltakerne inne på «Farmen kjendis»-gården tidligere i år, kom ikke 38-åringen seg helt til finalen.

Oppholdet hans huskes imidlertid fortsatt godt, kanskje spesielt på grunn av konflikten - og senere vennskapet - som oppsto med stylist Erlend Elias (34).

Selv om det ikke ble noen finale på Løke, har han nå muligheten til å ta sin revansj. Han har flere ganger tidligere hintet om at en deltakelse i «Skal vi danse» ikke har vært uaktuelt, men er hemmelighetsfull når han blir kontaktet av VG.

- Det kan jeg ikke kommentere. Men det er klart, det hadde jo vært gøy å være med på det. Jeg liker ekstreme ting, og «Skal vi danse» hadde vært en ekstrem utfordring. Jeg er god i mye, men danse - det kan jeg ikke, sa han til avisen tidligere denne måneden.

VG var i kontakt med presseansvarlig for «Skal vi danse» i TV 2, Anne Martha Leidland. Hun ønsket ikke å si noe om navnene avisen sitter på.

LES OGSÅ: - Endelig gikk det!

FINALEFEST: Se Farmen Kjendis-deltager Stian lese opp Frank «Action-Frank» Løke sin siste post på Instagram. REPORTER: Miriam Bakkejord / VIDEO: Christian Roth Christensen / Redigering: Emilie Rydning Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer