SYKEMELDES: Audun Lysbakken sykemeldes på grunn av en operasjon, og kan være borte fra arbeid i opptil tre måneder. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
SYKEMELDES: Audun Lysbakken sykemeldes på grunn av en operasjon, og kan være borte fra arbeid i opptil tre måneder. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Audun Lysbakken sykmeldes

- Jeg kommer tilbake på jobb så snart formen tillater det.

(Se og Hør): «SV-leder Audun Lysbakken (40) går ut i sykepermisjon fra mandag 11.desember», heter det i en pressemelding fra partiet.

Ifølge Dagbladet sykemeldes partilederen i forbindelse med en planlagt operasjon.

Det er snakk om en rutinemessig operasjon ved Rikshospitalet, som går ut på fjerne en mindre misdannelse i en blodåre som har utløst epilepsi.

- Opptil tre måneder

SV opplyser at hvileperioden vil ta noe tid. Sykemeldingen kan vare i opptil tre måneder, men vil bli vurdert underveis, skriver de.

- Jeg kommer tilbake på jobb så snart formen tillater det, og ser frem til det. I mellomtiden har jeg heldigvis et veldig godt lag rundt meg som tar styringen i SV mens jeg er borte, sier Lysbakken i pressemeldingen.

Nestleder Kirsti Bergstø vil fungere som partileder i tiden Lysbakken er sykemeldt, mens Kari Elisabeth Kaski vil fungere som parlamentarisk leder. Gina Barstad vil møte som vara for Lysbakken på Stortinget.

Deltar i debatt

Audun Lysbakken er på jobb frem til mandag, og vil blant annet delta på NRK debatten torsdag kveld, og Nobelpris-utdelingen søndag 10. desember.

I 2012 tok Lysbakken over som partileder for Sosialistisk Venstreparti etter Kristin Halvorsen (53).

Fra 2005 til 2012 var han nestleder for partiet, of var i perioden oktober 2009 til mars 2012 barne-, likestillings- og inkluderingsminister i «Stolteberg 2»-regjeringen.

LES OGSÅ: Davy Wathne sier opp etter anklager om trakassering