Auds venner i sorg

Kollegaene sørger over tapet av Aud. Også venne fra Fredrikssons fabrikk.

NÆRE VENNER: Skuespillerne i Fredrikssons fabrikk fikk et nært og varmt vennskap. Foto: NRK
NÆRE VENNER: Skuespillerne i Fredrikssons fabrikk fikk et nært og varmt vennskap. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Fredrikssons Fabrikk tok Norge med storm på 90-tallet. Den populære TV-serien der Aud Schønemann hadde en av rollene var en av NRKs største lørdagssuksesser. To av "fabrikkskuespillerne" og seriens regissør har tatt budskapet om Auds død med stor sorg. Også andre kjendiser hyller Aud for et langt liv i hovedrollen.

Harald Heide-Steen (67):
- Jeg har kjent Aud hele mitt liv. Hun var en veldig veldig god venn. Forferdelig snill og søt. Hun var rett og slett helt toppers! Aud var en fantastisk skuespiller og den største kvinnelige komikeren i sin tid. En epoke er over. Hun hadde en unik utstråling på scenen som hun også klarte å overføre til tv. Hun behersket alt mulig og det er det virkelig ikke alle som gjør.
Vi har hatt mye moro sammen. I "Oss i mellom" på Oslo Nye hadde vi to blant annet hovedrollene. Vi spilte et ektepar selv om hun var mye eldre enn meg. Det var veldig gøy. I tillegg gjorde vi alle Olsenbanden filmene sammen fra 1969 - 1999.
Det er utrolig trist at hun nå er borte, men jeg er også glad på hennes vegne. Hun hadde det ikke godt den siste tiden og det er ikke en så stor kunstner verdig, sier Harald Heide-Steen.

Anne Marie Ottersen:
- Aud var det vennligste og mest behagelige menneske jeg har kjent. Jeg følte et overskudd bare jeg var nær henne. Derfor er det veldig trist at hun nå er gått bort. Å jobbe sammen med henne på Fredrikssons fabrikk var et stort eventyr. Hun var proff til fingerspissene - og sa bestandig i fra når det var noe, men da på en hyggelig og ordentlig måte. Ja, hun var nesten som en mor for oss på settet, sier Anne Marie Ottersen (61) til Se og Hør.

Brit Elisabeth Hagensli:
- Det er utrolig trist at Aud har gått bort. Hun var en fantastisk flott dame. En utrolig varm og sjenerøs person. Hun var modern som favnet meg og ga meg trygghet fra første gang jeg møtte henne, sier Brit Elisabeth.

Bo Hermansson (69) - Regissør
- Aud var elsket av alle mennesker, og alle elsket henne. Et fantastiskt varmt menneske. I dag føler jeg meg veldig trist over å ha mistet en nær venn. Hun hadde et unikt sjeldent komisk talent. En humor fylt med varme.Vi jobbet sammen i svært mange år i serier som "Fleksnes", "Nummer 13" og "Fredriksons fabrikk". Det var en ære og en glede å få jobbe sammen med henne, sier Bo Hermansson.

Toralv Maurstad (79) - Teatersjef for Aud Schønemann på Oslo Nye Teater.
- Det er ikke lengre en måned siden jeg snakket med Aud. Hun var et sånt hjertegodt menneske. Det fantes ikke noe vondt i henne. I tillegg hadde hun et stort komisk talent. Jeg hadde gleden av å være sjef for henne på Oslo Nye Teater - og det var aldri noen vanskeligheter med henne. Hun gledet seg bestandig over andres suksess, og hadde ikke et vondt ord å si om noen, sier Toralv Maurstad.

Mari Maurstad (49) - skuespiller
- Aud var dronningen over alle dronninger innenfor sitt fag. Hun var en veldig levende, varm og generøs person. Jeg tror aldri hun har sagt et vondt ord om noen. Vi var sammen i kunstnerforeningen, og det var bestandig hyggelig å sitte til bords med henne. Jeg tror alle kunne ønsket seg Aud som bestemor, sier Mari Maurstad.

SLIK MINNES VI AUD: Seher-lesernes hyllest!

MODERN ER DØD: Aud Schønemann 1922-2006

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer