USA:

Åtte døde på musikkfestival

Ifølge amerikanske myndigheter er minst åtte personer døde etter kaos på en musikkfestival natt til lørdag amerikansk tid.

HJELP: Under konserten til Travis Scott på AstroWorld prøver artisten å få sikkerhetsvaktene til å bistå noen tilskuere. Åtte personer døde under konserten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaoset skal ha oppstått på festivalen Astroworld i Houston, arrangert av den amerikanske rapperen Travis Scott, som er kjæresten til sminkemogul Kylie Jenner, da rapperen selv sto på scenen.

- Dette er en tragisk natt, sier brannsjef Samuel Peña på en pressekonferanse lørdag morgen norsk tid.

Ifølge brannsjef Samuel Peña skal det ha brutt ut kaos og panikk da publikum begynte å presse seg mot scenen rundt klokka 21.15 fredag kveld. I trengselen som oppsto skal flere ha blitt trampet ned og klemt i hjel.

OPPSTO PANIKK: Publikum skal ha presset seg mot scenen da den amerikanske rapperen Travis Scott hadde konsert fredag kveld. Foto: Amy Harris /Invision / AP / NTB
OPPSTO PANIKK: Publikum skal ha presset seg mot scenen da den amerikanske rapperen Travis Scott hadde konsert fredag kveld. Foto: Amy Harris /Invision / AP / NTB Vis mer

- Dette førte til panikk, og forårsaket noe skader. Folk falt, ble bevisstløse, og dette førte til ytterligere panikk, sier brannsjefen på en pressekonferanse lørdag morgen.

Larry Satterwhite i Houston-politiet forteller til NBC News at han sto i nærheten av scenen da kaoset oppsto. Han sier situasjonen eskalerte raskt.

- Det virker som om dette skjedde på bare få minutter. Plutselig hadde vi flere personer som falt i bakken med hjertestans eller en eller annen form for illebefinnende. Vi startet umiddelbart med hjerte-lunge-redning, sier han.

FESTIVALKAOS: Åtte personer døde etter festivalkaos på Atrowold festival, fredag 5. november. Det oppstod trengsel både ved inngangen og konserten. Vis mer

Mange skadd

I tillegg til at åtte personer er døde, er flere personer skadd.

Ifølge brannsjef Peña fikk flere enn 300 personer ha fått behandling på et feltsykehus på festivalområdet etter hendelsen. 23 personer er fraktet til sykehus - elleve av dem med hjertestans.

Han kaller det for en «kaotisk hendelse».

- Over 55 enheter responderte på dette arrangementet, og det kommer på toppen av personer som arrangørene hadde på plass for arrangementet.

Mannskapet ble imidlertid raskt overveldet, forteller Peña.

- Kunne ikke drømt om dette

Den tragiske hendelsen er nå under etterforskning av politiet.

- Ingen kunne drømt om dette, men nå er vi her, og det er viktig at vi ikke spekulerer. Ingen har svarene i natt, sier politisjef Troy Finner på en pressekonferanse.

SJARMERER: Stormi Webster får flere av pappa Travis Scotts følgere på Instagram til å dåne etter dette. Video: Travis Scott. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

I tillegg til å etterforske hendelsen, jobber politiet nå med å identifisere de åtte personene som så langt er bekreftet omkommet.

De oppfordrer personer som vet at de hadde familiemedlemmer til stede på musikkfestivalen fredag kveld, og som ikke har hørt fra dem siden, om å ta kontakt med et pårørendesenter som er opprettet i byen.

50 000 til stede

Ifølge amerikanske medier var musikkfestivalen utsolgt, og rundt 50 000 personer var til stede fredag kveld da musikkfestivalen gikk av stabelen for tredje året på rad.

Det skal også ha vært liknende tilstander tidligere fredag, da flere personer stormet mot inngangen til festivalen, skriver KPRC of Houston, ifølge NBC.

Rapperens kjæreste, Kylie Jenner, har delt flere bilder fra festivalen på Instagram-story.

TIL STEDE: Kylie Jenner har delt flere bilder fra festivalen på sin Instagram story. Foto: Skjermdump fra Instagram
TIL STEDE: Kylie Jenner har delt flere bilder fra festivalen på sin Instagram story. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

LES OGSÅ: Superstjernen (26) døde i flystyrt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer