RYSTET: Eli Hagen er sjokkert over det som har kommet frem i rettssaken mot overgrepstiltalte Rune Øygard. - Jeg har sett og hørt mer enn nok til å gjøre meg opp en mening om den mannen, sier hun til Seoghør.no. Foto: NTB scanpix
RYSTET: Eli Hagen er sjokkert over det som har kommet frem i rettssaken mot overgrepstiltalte Rune Øygard. - Jeg har sett og hørt mer enn nok til å gjøre meg opp en mening om den mannen, sier hun til Seoghør.no. Foto: NTB scanpixVis mer

- At kona vil ha ham etter dette er for meg ubegripelig

Eli Hagen er rystet over det som er kommet frem i rettssaken mot Vågå-ordføreren.

SEOGHØR.NO: Rettssaken mot Vågå-ordfører Rune Øygard (54) - som er tiltalt for overgrep mot en mindreårig jente - har vært det store samtaleemnet ute i det norske folk den siste tiden. Øygard ble for få dager siden konfrontert med Skype-samtalene han hadde med fornærmede i overgrepssaken ved flere anledninger i 2010.

I Skype-loggene som ble opplest for retten kom det frem at ordføreren og den mindreårige jenta har hatt et språk som av de fleste vil oppfattes som svært seksuelt ladet. Ap-ordføreren måtte svare for hvorfor han skrev «blaut?», «jeg vil se deg» og «sitter her naken, jeg» i Skype-samtaler med den mindreårige jenta.

Øygard på sin side benektet at noen av Skype-samtalene er en seksualisert dialog.

- Hun var mye opptatt av å gå på do. Jeg vet at hun ofte brukte det innimellom når hun skulle på do, men jeg vil ikke bruke det til å bortforklare, sa Øygard om bruken av ordet «blaut».

- Jeg vet ikke hva det bygger på, jeg vil ikke spekulere rundt det, for det bli bare synse. Men at jeg sitter naken i stuen, det gjør jeg ikke. Det har jeg aldri gjort, sittet naken i stuen klokken 12 om dagen, sa han om naken-kommentaren.

På bakgrunn av det som er kommet frem i media til nå, reagerer TV-profil og Carl I. Hagens (68) kone Eli Hagen (65) sterkt.

- Man kan jo ikke unngå å følge med i denne saken. Jeg har jo ikke vært i rettsalen, så jeg kan ikke ta stilling til det som skjer der. Men jeg syns det som er kommet frem gjennom pressen sier mer enn nok. Mannen er 36 år eldre enn denne unge jenta. Han burde visst bedre. Disse Skype-meldingene er jo virkelig ille og de er beviselig sendt dem imellom, sier Eli til Seoghør.no.

Den frittalende 65-åringen legger ingenting i mellom når hun skal karakterisere ordføreren fra Vågå:

- Han trenger ikke å være skyldig i disse påståtte 50 samleiene for at jeg skal syns at fyren er ufyselig. I gamle dager sa vi «gammel gris» om slike som siklet etter unge jenter! At kona vil ha ham etter dette er for meg ubegripelig. Hadde det vært min mann så hadde han gått på hodet ut av døren, tordner Eli til Seoghør.no.

- Så du synes han er en «ufyselig gammel gris»?

- Ja.

Seoghør.no har vært i kontakt med Rune Øygards advokat Mette Yvonne Larsen, men hun vil ikke si noe om Eli Hagens karakteristikker av hennes klient.

- Jeg finner ikke grunn til å kommentere dette, sier Mette Yvonne Larsen til Seoghør.no.