Tine Thing Helseth:

- At jeg er kreftfri betyr ikke at jeg er frisk

Nå skal trompetisten spille igjen for første gang.

TILBAKE: I fjor fikk Helseth den uvirkelige beskjeden - nå er hun tilbake. Foto: Terje Bendiksby / NTB
TILBAKE: I fjor fikk Helseth den uvirkelige beskjeden - nå er hun tilbake. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble det kjent at trompetisten Tine Thing Helseth (34) hadde fått påvist kreft og måtte trekke seg fra oppdrag.

«Det er med tungt hjerte vi må melde at Tine må trekke seg tilbake en stund framover, da hun har fått påvist diagnosen kreft – og nå vil motta nødvendig og riktig behandling», var beskjeden fra manageren den gang.

Da hun fikk sykdomsbeskjeden ble trompetspillingen satt på pause, men etter et halvt år og en kreftbehandling senere er hun nå tilbake med trompeten. Det forteller hun om i et nytt intervju med Dagbladet pluss.

Det var NRK som omtalte saken først.

- Ganske emosjonelt

Siden hun var ung har hun hatt et internasjonalt publikum og delt scenen med de mest anerkjente orkestrene, og hun regnes også som en av de fremste solistene på sitt instrument.

To uker etter at 34-åringen fikk kreftdiagnosen var hun i gang med første runde med cellegift, noe som påvirket henne i stor grad. Behandlingen gjorde at hun mistet store deler av håret.

Helseth hyller ektemannen Sebastian for all støtten han ga under den tøffe tiden, og mimrer tilbake til da han sto med barbermaskinen i hånden, klar for å fjerne siste rest av håret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.