Astrid S:

Astrid S ble første kvinne på 15 år som ble Årets Spellemann

Vant kveldens gjeveste pris.

ÅRETS SPELLEKVINNE: Astrid S vant kveldens gjeveste pris under Spellemann. Foto: NTB Scanpix
ÅRETS SPELLEKVINNE: Astrid S vant kveldens gjeveste pris under Spellemann. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Frem til i dag hadde bare tre kvinner vunnet bronsjeharpa for Årets Spellemann i prisens 33 år lange historie.

I kveld ble Astrid S den fjerde - og fulgte dermed i fotsporene til Sissel Kyrkjebø (1986), Herborg Kråkevik (2000) og Silje Nergaard (2003).

- Dette kommer jeg til å huske for resten av livet, sa Astrid S da hun mottok prisen, og takket blant annet foreldrene og manager Halvor Marstrander.

Overfor Se og Hør forteller Astrid at hun sliter med å innse hva som akkurat har skjedd.

- Man skjønner det kanskje ikke helt. Men det føles jo veldig bra og litt skummelt.

I fjor vant hun prisen som Årets Nykommer, etter å ha vært nominert i kategorien. Hun innrømmer at det derfor var helt uventet å vinne Årets Spellemann i kveld.

Saken fortsetter nedenfor.

Astrid S ble rørt til tårer av Spellemannprisen Vis mer Vis mer

- Nå vet jeg at Marcus og Martinus vant den før meg, men jeg har alltid sett på den prisen som en pris «gamle folk» får, hvis jeg kan si det. Eller at man har gitt ut masse musikk. Jeg føler at dette bare er begynnelsen for meg. Så denne prisen her tar jeg som et superkompeliment, rett og slett.

Det er ikke til å komme unna at Astrid var svært rørt og emosjonell da hun mottok prisen. Hun innrømmer at det føles godt å kunne takke alle som har hjulpet henne på veien.

- Jeg tror bare jeg blir veldig satt ut og jeg har sagt det tidligere i kveld, jeg blir så stolt på vegne av de jeg jobber med. Det er så fantastisk fine folk og dem fortjener det like mye, om ikke mer enn meg.

- Og så tror jeg ikke jeg er en person som er flink til å vise følelser og si at jeg er veldig takknemlig, så da blir jeg veldig rørt. Når jeg skjønner at dette er mitt øyeblikk til å faktisk si «tusen takk». Den ene gangen jeg husker å gjøre det i året. Det betyr veldig mye å få kunne takke alle.

STORFORNØYD: Astrid S viser frem prisen for Årets Spellemann. Foto: Andreas Fadum
STORFORNØYD: Astrid S viser frem prisen for Årets Spellemann. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Før Spellemannutdelinga var det imidlertid en annen kvinne, Susanne Sundfør, som ble holdt som den store favoritten til denne prisen, blant annet av Dagens Næringslivs kommentator Audun Vinger.

Sundfør, som ikke var til stede grunnet turné, vant imidlertid ingen av de to prisene hun var nominert til - ei heller den forhåndspredikerte gjeveste Årets Spellemann.

Astrid S har den siste tiden jobbet for å slå gjennom i USA og fikk i desember låtene «Breathe»​ og «Think Before I Talk» inn på Billboards «dance club songs»-liste. Sistnevnte låt nådde også førsteplass på Topp 20-lista i Norge.

Hun har til sammen blitt strømmet 750 millioner ganger på de ulike strømmetjenestene bare i 2017.

Og i kveld ble hun altså hedret som Årets Spellemann.

STOR HEDER: Astrid S var storfornøyd etter å ha mottatt pris som Årets Spellemann. Foto: Andreas Fadum
STOR HEDER: Astrid S var storfornøyd etter å ha mottatt pris som Årets Spellemann. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg burde egentlig flytte til Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer