PLANLEGGER FREMTIDEN: Astrid Smeplass vil bruke tiden etter Idol til å finne ut hva slags artist hun vil bli. Foto: Henning Jensen
PLANLEGGER FREMTIDEN: Astrid Smeplass vil bruke tiden etter Idol til å finne ut hva slags artist hun vil bli. Foto: Henning JensenVis mer

- Astrid kan nå så langt hun vil

Idol-deltakerens mor har stor tror på at datterens talent og stå på-vilje vil få henne langt som artist.

SEOGHØR.NO: Sist fredag var det Astrid Smeplass (16) som måtte forlate Idol, og exiten kom som et sjokk på de aller fleste, inkludert dommerne og henne selv.

Selvom den talentfulle ungjenta er ute av konkurransen, havnet hun søndag på førsteplass på iTunes-listen med sin egenskrevne sang «Shattered».

- Det er helt utrolig at jeg fremdeles ligger på førsteplass på iTunes-listen! Det er veldig godt å vite at folk støtter meg, og jeg må si at jeg er litt stolt av meg selv, sier hun i et intervju med VG.

Astrids mor, Ingrid Koksvik (43), forteller at hun er svært stolt av datteren, og at hun har snakket om å delta i sangkonkurransen helt siden hun var seks år gammel.

- Idol har hun snakket om de ti siste årene, så det kom ikke som en overraskelse at hun meldte seg på konkurransen. Astrid har sunget siden hun var bitte liten. Hvis hun var urolig på stellebordet som baby, kunne vi bare synge litt til henne, og så ble hun rolig med en gang. Så musikkinteressen har alltid vært der, forteller hun og legger til:

- Vi er alle kjempestolte av henne. Hun har både talentet og stå på-viljen som trengs, så jeg tror hun kan nå så langt hun vil, sier Koksvik til avisa.LES OGSÅ: - Jeg trodde jeg skulle gå i kjelleren