Jens Christian Nørve:

«Åsted Norge»-programlederen ranet på åpen gate

At kriminalitet kan ramme hvem som helst, har den populære programlederen selv fått erfare.

TØFFE OPPLEVELSER: Jens Christian Nørve har opplevd både ran på åpen gate og ID-tyveri. Det er erfaringer han helst skulle vært foruten. Foto: TV 2
TØFFE OPPLEVELSER: Jens Christian Nørve har opplevd både ran på åpen gate og ID-tyveri. Det er erfaringer han helst skulle vært foruten. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Programleder Jens Christian Nørve (41) er alltid skjerpet til å formidle sakene til «Åsted Norge» best mulig. Som mangeårig krimreporter har han innsikt og forståelse for alvoret som ligger bak.

Men også Nørve har fått føle på kroppen hvordan det er å bli rammet av kriminalitet. For noen år siden ble en hyggelig kveld på byen med gode venner, forvandlet til uhygge i løpet av sekunder.

- På vei hjem om natten passerte jeg Utenriksdepartementet ved siden av Slottsparken i Oslo. Jeg gikk og snakket med en venninne på telefonen, og merket ikke at det var noen tett bak meg. Plutselig ble jeg dunket i ryggen, og før jeg fikk summet meg ble mobilen nappet ut av hendene mine. Jeg rakk aldri å se ansiktet til raneren som løp vekk, minnes Nørve.

- Jeg ble ikke skadet, men det var likevel en kjip opplevelse. Det føltes ganske meningsløst, sier han til Se og Hør i dag.

ID-tyveri

Meningsløst var det også da Nørve og hans tidligere ektefelle hadde innbrudd i bilen. En bag som inneholdt passene til begge var forsvunnet. ID-tyveriet ble raskt brukt til svindelforsøk.

SEER-SUKSESS: Blant alt alvoret, er det også tid til hygge for gjengen i «Åsted Norge» som samler over en halv million seere til hvert program. (F.v.): Asbjørn Hansen (64), John Christian Elden (51), Hanne Kristin Rohde (57) og Jens Christian Nørve (41). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SEER-SUKSESS: Blant alt alvoret, er det også tid til hygge for gjengen i «Åsted Norge» som samler over en halv million seere til hvert program. (F.v.): Asbjørn Hansen (64), John Christian Elden (51), Hanne Kristin Rohde (57) og Jens Christian Nørve (41). Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Da politiet senere rullet opp saken, viste det seg at en 31-åring hadde utgitt seg for å være Nørve, og opprettet blant annet mobilabonnementer og bilforsikring i hans navn.

- Jeg led ingen økonomiske tap, bortsett fra at det var mye arbeid i etterkant. Heldigvis tok politiet dem før det ble enda mer omfattende, sier han og presiserer:

- En fersk undersøkelse viser nå at det folk frykter mest er ID-tyveri. For du må selv gjøre all jobben med å dokumentere hva du har blitt utsatt for - det er ensbetydende med mye papirarbeid og telefoner. Jeg slapp heldig fra det, men jeg kan forstå frustrasjonen til dem som opplever at gjeld og kredittkort har blitt tatt opp i deres navn. Det betyr en lang kamp for å motbevise uskyld, sier han.

Provosert

De siste årene har Nørve gjort stor suksess som programleder for «Åsted Norge». Tidligere har han fortalt til Se og Hør at han takker TV-seerne for den store suksessen TV 2-programmet «Åsted Norge» har fått.

PRØVER Å HJELPE: Jens Christian Nørve sammen med «Åsted Norge»-kollegene John Christian Elden, Hanne Kristin Rohde og Asbjørn Hansen. Foto: TV 2
PRØVER Å HJELPE: Jens Christian Nørve sammen med «Åsted Norge»-kollegene John Christian Elden, Hanne Kristin Rohde og Asbjørn Hansen. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg veldig glad for at vi har så engasjerte seere. Det er takket være seerne at «Åsted Norge» er blitt en suksess. 61 personer er tatt etter å ha vært etterlyst i programmet siden premieren i 2016. Og de aller fleste er tatt etter at våre seere har gjenkjent dem. Folk ønsker å utgjøre en forskjell - med håp om at nettopp deres tips kan føre til en oppklaring, sa programlederen blant annet.

- At «Åsted Norge» har livets rett, hva sier det om kriminaliteten i Norge?

- Vi lever i et ganske rolig og trygt samfunn. Det er lite alvorlig kriminalitet i Norge, det er bare å se til Sverige der de har større problemer. Vi ligger også lavt når det gjelder antall drap per innbygger. Men den kriminaliteten som rammer folk flest - vinningskriminalitet og vold - det har vi en del av i Norge, og det ønsker vi å bidra til å oppklare, sa han.

- Hva blir du provosert av?

- De som bevisst lurer eldre. Kriminelle som kommer på døra og utgir seg for å være for eksempel hjemmehjelp eller fra vannverket. Vel inne i hjemmene robber de disse stakkars menneskene og stikker derfra. Dette er kyniske folk som opprører meg sterkt. De må stoppes, svarte Nørve.

LES OGSÅ: - Føler seg ferdig med programmet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer