Vis mer

Åsleik Engmark

Åsleik Engmark er død

Den kjente komikeren døde brått.

Publisert

(Seoghør.no): Komikeren Åsleik Engmark er død. Han ble 51 år gammel.

Det skriver VG mandag.

– Han fikk et illebefinnende da han var på familiebesøk i Brussel. Ambulansepersonell ble tilkalt, men livet sto ikke til å redde, skriver Feelgood Scene i en pressemelding ifølge TV 2.

– Det var med stor sorg vi mottok budskapet, vi har mistet en stor komiker, scenepersonlighet og en kjær kollega. Han vil bli dypt savnet, og våre tanker går til hans nærmeste familie i denne tunge tiden, skriver Feelgood Scene i pressemeldingen.

AKTIV TIL DET SISTE: 21. januar stod Åsleik Engmark på scenen på Lancelot i Asker sammen med bandet The Jungle Boys. Foto: Svend Aage Madsen, Se og Hør
AKTIV TIL DET SISTE: 21. januar stod Åsleik Engmark på scenen på Lancelot i Asker sammen med bandet The Jungle Boys. Foto: Svend Aage Madsen, Se og Hør Vis mer

Åsleik Engmark etterlater seg samboer og tre barn.

Engmark var kjent som skuespiller, komiker, sanger, regissør og tekstforfatter. Han startet sin karriere på revyscenen på Grefsen videregående skole i Oslo, og gikk senere inn på Det norske teateret.

VANT «SKAL VI DANSE»: I 2010 gikk Åsleik Engmark til topps i «Skal vi danse» sammen med Nadya Khamitskaya. Foto: Se og Hør
VANT «SKAL VI DANSE»: I 2010 gikk Åsleik Engmark til topps i «Skal vi danse» sammen med Nadya Khamitskaya. Foto: Se og Hør Vis mer

Mange husker ham også som stemmen til tegneseriefiguren Timon i Disney-filmen «Løvenes konge», i seinere tid også som stemmen til Knerten.

51-åringen hadde fram til nylig vært på turné med musikervennen Jon Rørmark.

Engmark var også godt kjent fra en rekke tv-programmer, er blant annet mannen bak NRKs Severin Suveren, som guidet nordmenn gjennom fjellvettreglene på 80-tallet.

I 2001 ble Engmark tildelt tildelt Stå Opp-prisen for sitt humortalent, og kåret til årets morsomste standupkomiker.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer