Åse Kleveland overrasket i Melodi Grand Prix

For 50 år siden representerte hun Norge i den internasjonale finalen - nå står hun igjen på scenen.

OVERRASKET: Åse Klevland overrasket MGP-publikummet med å fremføre låten hun selv for 50 år siden deltok i konkurransen med, «Intet er nytt under solen». Foto: NTB scanpix
OVERRASKET: Åse Klevland overrasket MGP-publikummet med å fremføre låten hun selv for 50 år siden deltok i konkurransen med, «Intet er nytt under solen». Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Lørdag kveld var det klart for årets norske finale i Melodi Grand Prix.  Silya Nymoen (38) og Kåre Magnus Bergh (37) er igjen tilbake på TV-skjermen for å lede årets finale. 

Men de to hadde flere godbiter på lur, enn de ti finalistene. Publikum og TV-seere fikk seg nemlig en overraskelse da den evigunge legenden, Åse Kleveland (66), entret scenen. 66-åringen fremførte sangen som hun for 50 år siden deltok i Melodi Grand Prix med, «Intet er nytt under solen».

Det er også 30 år siden hun selv var programleder for den internasjonale finalen i Bergen.

Debut som 16-åring

 

Åse Kleveland debuterte som plateartist og fikk et sensasjonelt gjennombrudd bare 16 år gammel. I 1966 vant hun Melodi Grand Prix, og hun var en av våre fremste gitarspillende klassiske sangere på 70-tallet. Men så bestemte sangeren med den mørke og dype stemmen seg for å gå andre og nye veier.

STØTTET: Åse Kleveland sang under artistdugnaden for flyktningene på Sentrum Scene i Oslo. Foto: NTB scanpix
STØTTET: Åse Kleveland sang under artistdugnaden for flyktningene på Sentrum Scene i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kleveland fortalte i fjor til Se og Hør at det var vanskelig å trekke fram ett favoritt-høydepunkt fra sin lange karriere.

- Det er vanskelig å si hva som har vært høydepunktet blant så mange minner, men jeg husker godt da jeg som 13-åring fikk være med i et radioprogram sammen med Erik Bye sa hun til Seoghør.no.

Men lørdag kveld var hun altså en av kveldens overraskelser i Oslo Spektrum.

Dette er årets gullfinalister

Her er listen over årets fire gullfinalister, som kjemper om å komme til Eurovision-finalen i Stockholm:

Suite 16 - «Anna Lee»

Freddy Kalas - «Feel da rush»

Laila Samuels - «Afterglow»

Agnete Johnsen - «Icebreaker»

LES OGSÅ: - Mer forelsket enn noen gang