Asap Rocky tiltalt for vold

Den amerikanske superstjernen er tiltalt for vold i Sverige.

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ASAP Rocky er i dag tiltalt for kroppsskade. Det melder den svenske påtalemyndigheten i en pressemelding torsdag morgen.

- Jeg har i dag tiltalt de tre mistenkte for vold, for jeg bedømmer at det som har skjedd utgjør en forbrytelse, på tross av at det ble gjort innvendinger om at dette var nødvern og prokovasjon, sier talsmann for påtalemyndigheten Daniel Suneson.

- For å komme frem til den beslutningen har jeg blant annet gransket de filmene som finnes i etterforskningen. Det er verdt å notere at jeg har hatt et større materiale å bedømme enn hva som tidligere har vært tilgjengelig på internett, fortsetter han.

SE TV: - I dypet av mitt hjertet kjenner jeg at det er feil at min klient er fengslet. Han er fengslet bare på grunn av fluktfaren, sa Asap Rockys advokat, Slobodan Jovicic, til pressen etter fengslingsmøtet hvor det ble bestemt at rapperen blir i varetekt en uke til. Vis mer

Voldshendelse

Suneson oppgir videre at det utover det filmede materialet også finnes støtte for sakens opplysninger i avhør de har gjennomført med vitner.

Det var 30. juni at den amerikanske rapperen Rakim Mayers (30), bedre kjent som Asap Rocky, var involvert i en voldshendelse i Stockholm. Det ledet til at artisten ble varetektsfengslet, siktet for kroppsskade.

Deler av hendelsen ble filmet, og i den aktuelle videoen ser man det som skal være artisten i en hvit hettegenser mens han tar tak i en mann på gata for så å hive ham i bakken. Deretter følger både slag og spark.

Kroppsskade

De tre mistenkte, deriblant ASAP Rocky, ble arrestert natt til 3. juli, og har vært fengslet siden det. Innledningsvis var de tre mistenkte for grov kroppskade, men Stockholm tingrett besluttet 5. juli å nedgradere mistanken til kroppsskade.

Rapperens livvakt var også på plass da hendelsen fant sted. Han besluttet kort tid etter å politianmeldte offeret, da livvakten selv mener han ble utsatt for vold.

Saken mot offeret ble imidertid henlagt for få dager siden, ifølge Expressen.

De tre personene kommer nå til å være fengslet fram til rettssaken. Det er Stockholms tingrett som bestemmer når rettssaken skal starte. Påtalemyndigheten foreslår å sette av tre dager til behandlingen av saken.

LES OGSÅ: YouTube-stjerne dømt for å ha ydmyket hjemløs

SINT: Asap Rockys mor, Renee Black, håper å få sønnen sin hjem snart. Video: Expressen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer