Knut Haavik:

Arvestriden endte i forlik

Samboeren mottar 5,6 millioner kroner, bekrefter advokat Ståle Kihle til VG.

ARVESTRID: Knut sammen med samboer Sol, som ifølge testamentet hans skulle arve alt. Foto: Anders Grønneberg
ARVESTRID: Knut sammen med samboer Sol, som ifølge testamentet hans skulle arve alt. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar 2019 kom den triste nyheten om at Se og Hør-grunnleggeren Knut Haavik hadde gått bort, 75 år gammel. Haavik døde i sitt hjem i Spania, hvor han tilbragte de fleste vintermånedene sammen med samboeren Solveig Halseth Haavik.

En drøy måned etter dødsfallet, kom det fram at Haavik ønsket at samboeren skulle arve alt etter ham, noe som ikke var særlig populært hos hans tre barn Cecilie, Svein Arne og Knut Haavik jr.

- Jeg kan bekrefte at vi har tatt rettslige skritt for å belyse hvordan vår pappas samboer har fått ham til å testamentere alt han eide til henne. Vi er sikre på at han egentlig ikke mente å frata barn og barnebarn farsarven. For øvrig finner vi det ikke riktig å si noe ytterligere før etter at vår pappa er bisatt, sa Svein Arne Haavik til Se og Hør da.

Grunnleggeren av Se og Hør i Norge, Knut Haavik, er død. Haavik døde i sitt hjem i Spania natt til fredag 8. februar. Han ble 75 år gammel. Haavik publiserte den første utgaven av Se og Hør i september 1978, og var redaktør for bladet fram til sin avgang i 2003/2004. Vis mer

Advokat Ståle Kihle opplyser nå til VG at partene har inngått forlik og at arvestriden er over.

- Arvetvisten er forlikt, og Solveig Halseth Haavik har mottatt kroner 5,6 millioner. For øvrig har jeg ingen kommentar, sier Kihle til avisen.

«Sola mi»

Knut Haavik etterlot seg som nevnt samboeren Sol, barna Cecilie, Svein Arne og Knut jr., samt flere barnebarn. Barna fikk han med sin første kone, Torunn. Hun døde av kreft i 2002, etter over 35 års ekteskap.

I 2006 sa Haavik til Se og Hør at han pleide å nyte vinteren i Spania sammen med samboeren.

- Vi har det godt sammen. Dette er det nest beste stedet å komme til. Men paradiset er tross alt hytta i Sandefjord - om sommeren.

Han fortalte også hvor viktig samboeren hadde vært for han på flere plan i livet.

- Før pleide jeg å si at en god sjefredaktør ikke bør ha venner. Sånn sett var jeg nok en svært god redaktør. Men etter at «Sola mi» kom inn i mitt nye univers, fikk jeg nye venner. For hun hadde mange! Og det er faktisk ganske fint, sa han.

Satt dype spor

Haavik publiserte den første utgaven av Se og Hør i september 1978, og var redaktør for bladet fram til sin avgang i 2003.

Nåværende ansvarlig redaktør for bladet, Ulf André Andersen, mintes Haavik som en særegen redaktør.

- Knut Haavik har satt dype spor etter seg i norsk presse. Han var en unik leder og særegen redaktør som alltid så kreative løsninger, sa Andersen etter Haaviks bortgang.

LES OGSÅ: Vil gjøre barna arveløse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer