Foreldrene til Avicii:

Arver 222 millioner etter sønnens død

Dokumentene er offentliggjort.

ARV: Det er nå blitt kjent at foreldrene til den avdøde musikeren Tim Bergling, best kjent under artistnavnet Avicii, arver millionformuen til den verdenskjente artisten. Foto: NTB Scanpix
ARV: Det er nå blitt kjent at foreldrene til den avdøde musikeren Tim Bergling, best kjent under artistnavnet Avicii, arver millionformuen til den verdenskjente artisten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

20. april kom den tragiske nyheten om at den verdenskjente musikeren Avicii, eller Tim Bergling som han egentlig het, hadde gått bort - bare 28 år gammel.

At den svenske DJ-en og låtskriveren gikk god for mye penger, er det ingen tvil om. Tre måneder etter dødsfallet kom det blant annet frem at Bergling hadde tatt ut en kvart milliard året før han døde.

Ifølge Forbes tjente artisten millioner av dollar mellom 2013 til 2015. I denne perioden økte formuen hans med i overkant av en halv milliard kroner, og mot slutten kunne artisten dra inn flere millioner for én enkelt konsert.

Det har lenge blitt spekulert på hva som vil skje med formuen til den verdenskjente artisten. Ifølge den svenske avisen Expressen er det nå blitt kjent at det er foreldrene hans, Klas Bergling og Anki Lidén, som arver den store summen.

ARVER SØNNEN: Aviciis foreldre arver svimlende 222 millioner etter sønnens død. Foto: NTB Scanpix
ARVER SØNNEN: Aviciis foreldre arver svimlende 222 millioner etter sønnens død. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er i dokumenter som er blitt gjort offentlige for skatteverket i Sverige, det kommer frem at det er foreldrene som arver formuen. Dette fordi Bergling verken etterlot seg kone eller barn.

Voldsom sum

Ifølge avisen etterlater musikeren seg over 231 millioner svenske kroner, noe som tilsvarer omtrent 222 millioner norske kroner.

Expressen har forsøkt å komme i kontakt med pressekontakten for familien, uten å lykkes.

Saken fortsetter nedenfor.

DØDE FREDAG: Den svenske artisten Avicii, hvis egentlige navn er Tim Bergling, døde 20. april 2018, under en reise til Oman. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

Donerte store summer

En skulle kanskje tro at en hvilken som helst 28-åring ville brukt slike summer på luksusbiler, eiendom, festing og dyr mote, men Bergling valgte å prioritere annerledes.

Jo da, han har også kost seg med formuen, men har uttalt at han ble lei playboylivet med årene. Han ble faktisk syk av festingen og det ekstravagante livet, og hadde et behov for å trekke seg tilbake. Likevel donerte han betydelige summer gjennom åra til formål som har stått artisten nær.

STOR: Avicii var kjent som en av verdens største EDM-artister. Her fra Gøteborg i 2015. Foto: Björn Larsson Rosvall /TT / NTB Scanpix
STOR: Avicii var kjent som en av verdens største EDM-artister. Her fra Gøteborg i 2015. Foto: Björn Larsson Rosvall /TT / NTB Scanpix Vis mer

- Personlig og moralsk mener jeg - når man havner i en posisjon der du får en overflod av penger som en ikke har behov for - at det mest fornuftige, menneskelige og selvsagte å gjøre er å dele med dem som virkelig trenger det, sa artisten i SVT-dokumentaren «Avicii – the documentary» i 2013.

Dette finnes det tydelige spor på. I 2012 ga han bort alt han tjente på sin amerikanske turné til organisasjonen Feeding America. Gjennom stiftelsen House for Hunger skal stjernen ha donert i underkant av åtte millioner norske kroner til organisasjonen.

HYLLET TIM: På Sergels torg i Stockholm hadde fans og publikum samlet seg for å hedre artisten Avicii, som ble funnet død fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer

Bergling har også engasjert seg i flere andre saker. Kampen mot hiv og aids var i 2014 blant annet en viktig sak for ham.

Stjernen samarbeidet med Apples Red-kampanje, og totalt sett klarte selskapet å donere bort spinnville 160 millioner kroner til forebygging og forskning på sykdommen.

Hektisk karriere

Det var i april at den 28 år gamle verdensstjernen Avicii ble funnet død i Oman. Tim Bergling var en markant skikkelse i EDM-sjangeren og preget hitlistene i flere år.

Berglings bortgang pustet for alvor liv i strømmekatalogen til den avdøde 28-åringen. Ifølge hitoversikten til Spotify, klatret flere av Aviciis låter betraktelig i tiden etter hans død.

Saken fortsetter under:

Han levde med en hektisk karriere og spilte på det meste 300 konserter i året. I 2016 sa kroppen stopp og han holdt sin aller siste konsert - lang tid etter at han først ønsket at turnélivet skulle ta slutt.

Bergling slet med angst, rus og brukte smertestillende i flere år. Den intense levemåten fikk sine følger.

Det kom frem da foreldrene kommentere omstendighetene rundt dødsfallet i et åpent brev.

«Han kjempet virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred», sto det i brevet.

LES OGSÅ: Pengeproblemene hoper seg opp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer