<strong>TØFT Å FØLGE I FARENS FOTSPOR:</strong> Siv Bakke sier til Dagens Næringsliv at beslutningen om å ta over sin avdøde far, finanskjendisen Svein Erik Bakkes finansimperium etter hans død, kostet henne en skilsmisse. Foto: Scanpix
TØFT Å FØLGE I FARENS FOTSPOR: Siv Bakke sier til Dagens Næringsliv at beslutningen om å ta over sin avdøde far, finanskjendisen Svein Erik Bakkes finansimperium etter hans død, kostet henne en skilsmisse. Foto: Scanpix Vis mer

- Arven etter pappa kostet meg en skilsmisse

Datteren til finanskjendisen Svein Erik Bakke var ikke forberedt på hva som ville skje, da han døde brått.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den profilerete finanskjendisen Svein Erik Bakke etterlot seg verdier for rundt 300 millioner kroner til barna Siv og Ulf Bakke, da han døde brått i 2006.

I et intervju med Dagens Næringsliv avslører Siv Bakke at hun var uforberedt da hun tok fatt på oppgaven med å forvalte sin del av arven.

- Det var ikke et enkelt valg å ta over pappas livsverk. Man hører så mange historier om hvordan det går galt. Fallhøyden er så stor, sier hun til avisen.


I dag har hun over 20 styreverv i ulike selskap og er blant annet markedssjef of eier av Best Western Sole Hotell & Herregaard i Krødsherrad kommune.

Da faren døde var Siv Bakke gift med sin barndomskjæreste, som hun også hadde to barn med. Etter at hun tok fatt på den nye forretningskarrieren røk imidlertid ekteskapet.

- Jeg har skjønt at man ikke kan få alt. Arven etter pappa har kostet meg en skilsmisse. Det er nok ikke så enkelt å være sammen med en person som jobber hele tiden. Jeg skulle ønske jeg hadde mer tid til barna mine. Som mange andre kvinner i næringslivet har jeg i perioder vært plaget av dårlig samvittighet, sier hun til Dagens Næringsliv.

Siv hevder at hun tar etter faren når det gjelder rollen som bedriftsleder.

- Da jeg tok over dette hotellet, visste jeg at det ikke kom til å bli enkelt, men det er ikke aktuelt å gi opp.

- Jeg føler et engasjement som var ganske typisk for pappa.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det har vært sterkt for meg personlig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer