Arve Tellefsen:

Arve Tellefsen var deprimert og ensom som 60-åring. Så ble livet snudd på hodet

Den rutinerte fiolinisten fyller snart 80 år. 

VAR DEPRIMERT: Arve Tellefsen forteller åpenhjertig til VG at han for 20 år siden var både deprimert og ensom. Foto: Berit Roald / Scanpix
VAR DEPRIMERT: Arve Tellefsen forteller åpenhjertig til VG at han for 20 år siden var både deprimert og ensom. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den 14. desember fyller en av Norges mest anerkjente og folkekjære musikere hele 80 år. Arve Tellefsen begynte å spille fiolin allerede som seksåring, og har gjennom mange tiår gledet alt fra dronningen til mannen i gata med sine sarte bueferdigheter.

Den spreke 79-åringen var hele 64 år gammel da han ble far for første gang, og han har døtrene Kari Sofie (15) og Ingeborg Cecilie (13). De har han sammen med kona Kristin Slørdahl, som han giftet seg med i 2005.

I lørdagens utgave av VG forteller musikeren at årene før han fikk barna var vanskelige. Arve feiret 60-årsdagen alene, og forteller åpenhjertig om ensomheten.

- Deprimert

- Jeg husker jeg ble ganske deprimert da jeg ble 60, for det 6-tallet, det skremte vettet av meg. 59 var greit, men 60... Da fikk jeg bladet «Vi over 60» i postkassa og tilbud om gratis hårklipp og litt forskjellig, sier han til avisen.

Han trekker spesielt fram bursdagen som et moment han husker godt.

En skulle kanskje tro at en av landets største musikere kunne feiret bursdagen sin med utallige venner og celebre gjester til stede.

Da Arve fylte 60 år, reiste han alene til Marokko. Der feiret han med et glass vin på hotellet, men husker likevel dagen godt.

Han ble nemlig dratt opp på scenen av danserne, fordi noen hadde fått nyss om at han hadde bursdag. Han beskriver det som et av hans livs mest pinlige øyeblikk.

Foruten å være deprimert, var han også ensom.

- Da jeg var 60 var jeg ensom. Men så tok livet en ny vending. 70-årsdagen gikk unna uten at jeg merket det, forteller han.

Tenker på alderen

Det å bli far forandret nemlig livet til den folkekjære fiolinisten. I et intervju med Dagbladet fra 2014 fortalte han at han ofte tenker på det at han er eldre enn fedrene til barnas klassevenner.

- Ja, jeg tenker på det. Men det er ikke så mye jeg kan gjøre med det.

- Jeg tror at når man har såpass høy alder og får barn, så er man mer bekymret enn en 25-åring som får barn, sier han til avisen.

Tellefsen viser blant annet til at han ikke tør å se på når døtrene konkurrerer i kunstløp.

Den populære fiolinisten har tidligere i år også fortalt at han ikke lenger ser på seg selv som udødelig.

- Jeg trodde at jeg var udødelig. Det har jeg alltid trodd, og ikke bare når det gjelder fiolinspilling. Jeg har gått rundt og visst at alle skal dø, men det er vanskelig å tenke at man selv skal dø, synes jeg.

- Jeg skal jo ikke dø, jeg skal bare fortsette å leve mens andre dør, tenkte jeg. Men jeg er jo ikke udødelig, jeg har funnet ut det nå, sa Arve til Dagbladet.

LES OGSÅ: Disse kjendisene fikk barn i høy alder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer