Daniel Craig:

- Arv er ganske usmakelig

«James Bond»-stjernen har ikke planer om å gi barna en krone.

GNIEN: Daniel Craig forteller at han ikke har planer om å etterlate milliardformuen til barna sine. Han mener arv som konsept er usmakelig. Foto: NTB scanpix
GNIEN: Daniel Craig forteller at han ikke har planer om å etterlate milliardformuen til barna sine. Han mener arv som konsept er usmakelig. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Daniel Craig (52) er den syvende personen i rekken til å portrettere den berømte agenten James Bond, også kjent som 007, i filmene basert på Ian Flemings populære spionbøker.

Han er derimot ferdig i rollen, og når «No Time To Die» utkommer senere i år, er det siste gang vi får se den blonde briten i rollen som MI6-agent med lisens til å drepe. Deler av filmen er for øvrig spilt inn i Norge.

James Bond i Norge - og her er opptak fra innspillingen! Vis mer

Ovennevnte film blir Craigs femte film som Bond. De foregående har vært svært populære, som igjen har medført at 52-åringen har blitt styrtrik.

Før tiden som hemmelig agent på skjermen hadde Daniel allerede en imponerende CV, og mellom slagene har han også tatt andre filmoppdrag. Summen av alt bidrar til at han i dag er god for rundt 1,3 milliarder norske kroner, ifølge The Independent.

- Usmakelig

Craigs arvtakere får derimot ikke se noe til den formuen. Det forteller han selv i et intervju med Saga Magazine, som Independent siterer.

- Jeg synes at arv er ganske usmakelig. Min filosofi er å bli kvitt alt eller å gi bort alt før man forsvinner, forteller han til magasinet.

BLE FORELDRE: Daniel Craig og Rachel Weisz giftet seg i 2011. Sammen har de en datter. Begge har også barn fra tidligere forhold, som etter alt å dømme blir arveløse. Foto: NTB scanpix
BLE FORELDRE: Daniel Craig og Rachel Weisz giftet seg i 2011. Sammen har de en datter. Begge har også barn fra tidligere forhold, som etter alt å dømme blir arveløse. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dermed står mange hender tomme ved skuespillerens bortgang. I september 2018 fikk han og Rachel Weisz (50) sitt første barn sammen, en datter hvis navn fortsatt ikke er offentliggjort.

Den gang fortalte duoen sine nærmeste at de var «overlykkelige» over det nye familietilskuddet. Weisz og Craig har i tillegg begge barn fra tidligere forhold. Førstnevnte har sønnen Henry (13) med regissøren Darren Aronofsky (49), og Craig har datteren Ella (28) med ekskona Fiona Loudon.

FILMINNSPILLING: Robert Pattinson, best kjent fra «Twillight»-sagaen og stjerneregissør Christopher Nolan dukket plutselig opp i Oslo i forbindelse med filminnspilling. Video: Ingunn Dorholt. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Craig bretter ikke akkurat ut om privatøkonomien i intervjuet, men han legger altså ikke skjul på at han ikke vil gi formuen bort som arv.

- Jeg vil ikke etterlate noen store summer til den kommende generasjonen, forteller han, før han snakker litt om karrieren.

Svært private

Verken Weisz eller Craig er spesielt glade i å prate om privatlivet sitt, noe det faktum at de ikke har offentliggjort navnet på datteren sin viser.

At den britiske skuespilleren foretrekker en privat tilværelse, ble også tydelig da de ga hverandre sine ja. Da duoen giftet seg i all hemmelighet i New York i 2011, var det nemlig bare fire personer til stede under seremonien. Bryllupet sto for øvrig bare seks måneder etter at de først begynte å date.

Selv om skuespillerparet vanligvis verner svært godt om forholdet sitt, lettet «The Bourne Legacy»-stjernen på sløret om følelsene til den barske James Bond-agenten i et intervju med New York Times i 2018.

- Jeg er utrolig glad for å være gift. Jeg er veldig, veldig lykkelig. Vi er bare utrolig dårlig til å snakke om privatlivet vårt, innrømmet Weisz.

I et nylig intervju med Dagbladet uttalte faktisk Craig seg om hvorfor de har valgt å være så hemmelighetsfulle.

«PARASITE»: Aldri før har en film uten engelsk tale vunnet Oscar for beste film. Til nå. Video: AP/ABC Vis mer

- Det er masse vidunderlige ting som følger med når man er i min posisjon. Mange ting jeg er daglig takknemlig for, men jeg vil gjerne leve et liv som er så jordnært som mulig. For familien min sin skyld, ikke for min egen del.

Han la til:

- Jeg vil ikke at de skal bli dratt inn i denne verden. For dette er ikke deres jobb, det er min jobb. Det er jeg som har valgt den, ikke dem.

LES OGSÅ: - Stresset for å ikke komme meg hjem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer