MARIAS KORIST: Øystein Nesbakken (bakerst til høyre) var korist for mange kjente artistert. Det siste høydepunktet var i Grand Prix i Beograd hvor han sang sammen med Maria Haukaas Storeng. Han ble brått revet bort i august. Foto: Sølve Hindhamar/Seher.no
MARIAS KORIST: Øystein Nesbakken (bakerst til høyre) var korist for mange kjente artistert. Det siste høydepunktet var i Grand Prix i Beograd hvor han sang sammen med Maria Haukaas Storeng. Han ble brått revet bort i august. Foto: Sølve Hindhamar/Seher.noVis mer

Artistvennen døde brått

Kurt Nilsen og Maria Haukaas Storeng i sorg.

SEHER.NO: I mai sto Øystein Nesbakken (31) på scenen sammen med Maria Haukaas Storeng under Grand Prix-finalen i Beograd. I høst ble han revet bort, melder Se og Hør.

Nyheten om den svært populære og begavede artistens bortgang kom som et sjokk på det norske musikkmiljøet.

Nesbakken var en meget vel ansett vokalist og hadde i en årrekke bistått Norges største artister både i studio og som korist på turneer. Da han brått gikk bort i august, sto han også i startgropa med å lansere eget band.

- Øystein var en av kjernen i Grand Prix-gjengen og hans bortgang er fryktelig trist. Han var en faglig sterk gutt, supermusikalsk med masse humør. Øystein er sterkt savnet, sier NRKs Grand Prix-general Per Sundnes (42) til Se og Hør.

Ellers har Nesbakken vært å se både i "Allsang på Grensen" og på "Momarkedet". I 2003 var han fast korist under Idol på TV2, og han reiste også rundt med den påfølgende Idol-turneen.

Kurt Nilsen hyrte ham dessuten som fast korist på sin første turné.
600 personer møtte fram i begravelsen som ble forrettet av TV-pastor Egil Svartdahl.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Det var virkelig vondt