Artist tiltalt for vold mot NRK-profil

I januar skal en NRK-profil ha blitt utsatt for en voldshendelse utenfor NRK-bygget på Marienlyst. Nå er en artist tiltalt for hendelsen.

TILTALT: Voldshendelsen skal ha skjedd utenfor NRK-bygget i januar. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TILTALT: Voldshendelsen skal ha skjedd utenfor NRK-bygget i januar. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av januar skal en NRK-profil ha blitt utsatt for det NRK omtaler som en «svært alvorlig voldshendelse» utenfor NRK-bygget på Marienlyst. Det bekreftet NRK overfor Dagbladet i slutten av april.

Nå er en norsk artist tiltalt for grov kroppsskade etter hendelsen.

Ifølge tiltalen ble NRK-profilen utsatt for flere slag og/eller spark, som blant annet førte til et brudd i kinnbeinet som måtte opereres. Ifølge tiltalen skjedde volden «uten rimelig foranledning».

Tiltaltes forsvarer Benedikte Johansen i advokatfirmaet Elden sier til Dagbladet at de nettopp har mottatt tiltalen og at hun ikke har gått gjennom den med tiltalte.

De har derfor ingen kommentar på nåværende tidspunkt.

Saken skal opp i Oslo tingrett i september. Det er satt av to dager til rettssaken.

Dagbladet har ikke lyktes i å få en kommentar fra NRK torsdag kveld.

Etterforsket

NRK anmeldte hendelsen noen dager etter at den skjedde i slutten av januar.

I april opplyste oslopolitiet til Dagbladet at de nylig hadde fullført etterforskningen.

- Etterforskningen er nylig avsluttet, og det er tatt ut tiltale mot gjerningspersonen for grov kroppsskade. Saken vil bli oversendt Oslo tingrett for berammelse i løpet av neste uke, skreiv politiadvokat Joacim Paulsen i en e-post til Dagbladet.

Ville ikke kommentere detaljer

Da Dagbladet var i kontakt med NRK i april ville de ikke kommentere omstendighetene rundt hendelsen.

- Av personvernhensyn ønsker jeg ikke å si noe om hvilken rolle vedkommende har i NRK. Når det gjelder mulige motiver må det bli opp til politiets etterforskning å avdekke dette. Vi er svært glade for at vedkommende er tilbake på jobb, skreiv organisasjonsdirektør Olav Hypher i en e-post.

Han opplyste da at NRK ser alvorlig på situasjonen.

- Vår medarbeider ble utsatt for vold utenfor NRKs bygninger på Marienlyst. Vi oppfatter episoden som svært alvorlig, og NRK valgte derfor å anmelde saken til politiet, skriver Hypher i en e-post.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.

VOLD: Vi har tidligere sett at realitydeltakere har blitt kastet ut av programmet etter å ha utført vold mot andre. I denne ukens «Ex on the beach» havner Vivian Sætre i trøbbel etter å ha slått Cristian Brennhovd. Vis mer

LES OGSÅ: Prinsesse (31) døde brått

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer