Vanilla Ice:

Artist slaktes etter Trump-fest

Gjestene sto tett i tett da Trump-familien inviterte til nyttårsparty.

DRO HJEM: Presidentparet droppet den årlige nyttårsfesten i Florida, men festligheter ble det likvel - med tett dans, null munnbind og Vanilla Ice på scenen. Foto: Tasos Katopodis / AFP, NTB
DRO HJEM: Presidentparet droppet den årlige nyttårsfesten i Florida, men festligheter ble det likvel - med tett dans, null munnbind og Vanilla Ice på scenen. Foto: Tasos Katopodis / AFP, NTB Vis mer
Publisert

På nyttårsaften hvert år inviterer Trump-familien inn til en storslagen fest på eiendommen Mar-a-Lago i Florida. I år gikk festlighetene for seg uten Donald Trump (74) og kona Melania Trump (50), som satte kursen tilbake til Washington D.C. 31. desember.

Fest ble det likevel, og blant gjestene var presidentens barn Tiffany (27), Donald Trump Jr. (43) og Eric Trump (36) - som tilsynelatende ga blaffen i pandemien da det nye året skulle ringes inn. Folk danset tett, og det var ikke et eneste munnbind å spore blant gjestene.

Over 500 personer hadde kjøpt billetter til festen, og man kan trygt si at kravet om én meters avstand ikke akkurat var det som det feststemte selskapet var mest opptatt av.

Nå får artisten Vanilla Ice (53) også kritikk. Den amerikanske rapperen opptrådte på Trump-festen og slaktes på Twitter for at han sang for et fullstappet dansegulv - som om covid-19 ikke eksisterte.

TABBE: Avtroppende førstedame i USA, Melania Trump, får kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

Hard medfart

Kritikken begynte å hagle etter at en video fra nyttårsfesten spredte seg i sosiale medier.

På klippet kan man blant annet se 53-åringen fremføre den kjente hitlåten «Ice Ice Baby» fra 1989.

«Nyttårsfeiring på Mar-a-Lago midt i en dødelig pandemi», skriver en Twitter-bruker sammen med et bilde fra festen.

En annen Twitter-bruker reagerer på at Donald Trump jr. sin kjæreste, Kimberly Guilfoyle (51), danser til artistens monsterhit fra 1989 og spør seg om han «noensinne vil bli den samme igjen».

«Når Vanilla Ice synger 'play that funky music til you die' uten ironi midt i en pandemi på Mar-a-Lago», skriver enda en bruker, tydelig oppgitt over det manglende smittevernet på festen.

SANG: Vanilla Ice spilte opp til dans på Trump-familiens tradisjonsrike nyttårsfest - noe som vekker harme i sosiale medier. Foto: Larry Marano / Shutterstock
SANG: Vanilla Ice spilte opp til dans på Trump-familiens tradisjonsrike nyttårsfest - noe som vekker harme i sosiale medier. Foto: Larry Marano / Shutterstock Vis mer

En rekke andre peker på det samme. Dette er vel å merke ikke første gang Vanilla Ice - som egentlig heter Robert Matthew Van Winkle - får kritikk for å samle mennesker til konsert under pandemien. Han planla også en konsert på USAs nasjonaldag 4. juli, men måtte til slutt pent bukke etter for presset og avlyse konserten.

USA er blant landene i verden som er hardest rammet av coronaviruset, og over 300 000 amerikanere har så langt mistet livet som følge av coronasykdom.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Celeber gjesteliste

Nyttårsfesten var stappfull av berømte gjester. Eric Trump og kona Lara (38) var også til stede. På et bilde som Trump selv delte på Instagram, får man et inntrykk av hvor stor festen faktisk var. Gjestene satt tett i tett, gikk rundt uten munnbind og klemte hverandre.

I tillegg til Trump-barna, var det andre celebre gjester på plass. Blant andre politikeren Matt Gaetz, som delte flere bilder fra arrangementet. Ifølge en gjest, som har uttalt seg til Daily Mail, måtte man være medlem av Mar-a-Lagos klubb for å kunne kjøpe billett.

Det er ikke kjent hvor mange som deltok, men innen onsdag hadde rundt 500 mennesker kjøpt billetter.

Nyttårsfesten har vært en tradisjon for Donald Trump siden 2000, og han ruller ofte ut rød løper og inviterer pressen. Det hele toppet seg i 2017, da presidenten hadde hele 800 gjester på festen, ifølge Palm Beach Post.

Det skjedde ikke i år. Dette var for øvrig den andre gangen på to år at presidenten droppet sin egen nyttårsfest.

I 2018 måtte Melania være alene, på grunn av en nedstengning av statsapparatet som fant sted fra 22. desember til 25. januar.

JULETRADISJON: Melania Trump mottak fjorårets juletre utenfor Det hvite hus. Det har fått flere til å reagere på Twitter. Video: Det hvite hus. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

At Trump stakk fra den solrike eiendommen, kan ha noe å gjøre med en sak CNN skrev i slutten av desember. Der ble det nemlig hevdet at presidenten var svært misfornøyd med et renoveringsarbeid som er blitt gjennomført på hans private del av eiendommen. Det er Melania Trump som har hatt det estetiske ansvaret, men det skal altså ikke ha falt i smak.

LES OGSÅ: Ny kjæreste etter sjokkbruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer