­

Artist døde i 164 km/t

Politiet mener at Kylie Rae Harris' (30) atferd i trafikken ledet til dødsulykken hvor hun og ei tenåringsjente omkom tidligere denne måneden.

OMKOM: Artisten Kylie Rae Harris omkom i en trafikkulykke i New Mexico tidligere denne måneden. Nå kommer politiet med detaljer om ulykken. Foto: Kylie Rae Harris / Facebook
OMKOM: Artisten Kylie Rae Harris omkom i en trafikkulykke i New Mexico tidligere denne måneden. Nå kommer politiet med detaljer om ulykken. Foto: Kylie Rae Harris / Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For omkring tre uker siden døde den fremadstormende countryartisten Kylie Rae Harris (30) i et sammenstøt mellom tre biler på State Road 552 i New Mexico. Nå frigir politiet ytterligere detaljer om dødsulykken.

Også 16 år gamle Maria Elena Cruz ble erklært død på stedet, samt at en tredje person i en tredje bil kom fra ulykken uten alvorlige skader.

164 km/t

Etter å ha innhentet data fra alle de involverte bilene, mener politiet å ha god oversikt over hendelsesforløpet.

Politiet mener at Harris kjørte i en hastighet på 164 km/t da hun kolliderte med bilen foran seg. Videre havnet hun i motsatt kjørefelt, hvor hun frontkolliderte med 16-åringen i en hastighet på 153 km/t, opplyser politioverbetjent Jerry Hogrefe overfor Taos News.

16-åringens bil hadde en hastighet på 82 km/t da ulykken inntraff, ifølge politiets undersøkelser.

Avventer rapport

- Med stor sannsynlighet ble Cruz et uskyldig offer for denne meningsløse kollisjonen som ble forårsaket av Harris, har politioverbetjenten tidligere uttalt.

Nå forteller Hogrefe at dataene fra bilene underbygger deres undersøkelser av ulykkesstedet. Særlig mener politioverbetjenten at hastigheten var en medvirkende faktor til ulykken.

Tidligere har Hogrefe uttalt at de mistenker at også alkoholpåvirkning var en medvirkende årsak, men forteller nå at de fortsatt avventer en toksikologirapport.

Fremadstormende

Harris var på vei fra Taos for å rekke en opptreden på Big Barn Dance Music Festival da ulykken inntraff. Hun har opptrådt på festivalen tidligere, men i år var første gang hun var innleid som en av artistene, meldte nyhetsbyrået AP.

Harris' siste utgivelse var i mars, da hun ga ut singelen med samme navn som henne. Hun skulle egentlig returnere til Texas for nye opptredener, samt at hun var booket til flere opptredener seinere i år.

- Karrieren hennes var i ferd med å ta av som en rakett, fortalte festivalarrangør Sarah Hearne like etter at dødsfallet ble kjent.

Bekreftet i pressemelding

Harris' bortgang ble bekreftet av hennes eget management i en pressemelding.

«Alle som kjente Kylie visste hvor mye hun elsket familien, og hvor mye hun elsket musikk», skrev utgiver Sarah Frost og tilføyet:

«Den beste hyllesten til hennes unike entusiasme for begge er å spre så mye kjærlighet som dere kan i dag, og å lytte til musikk som inspirerer.»

I timene som ledet opp til dødsulykken delte Harris to innlegg i sosiale medier. På Twitter skrev hun at hun snart var tom for drivstoff, og i et tårevått innlegg på Instagram fortalte hun at flere slektninger hadde dødd i området.

DØDE: Det har vært stille fra countrystjernen Granger Smith og hans kone Amber etter at deres tre år gamle sønn mistet livet. Nå takker de for støtten de har fått. Vis mer

Skrev sang til datteren

Countryartisten etterlater seg datteren Corbie, som hun skrev sangen «Twenty Years from Now» til. I et intervju med Billboard fortalte hun at hun skrev sangen etter sin fars død, og håpet at det ville bli en varig beskjed til datteren.

- Det var skremmende å tenke at det er mulig at jeg kan være borte før min datter når det punktet. Jeg vil møte mine barnebarn. Å komme i alderen som din foreldre var i da man var et barn, fører med seg et nytt perspektiv, sa hun og tilføyet:

- Foreldre er folk. Folk gjør feil og å være en forelder er vanskelig. Jeg kommer ikke alltid til å ta de riktige avgjørelsene, men jeg håper at når Corbie blir eldre, så vil hun se at alle avgjørelsene ble tatt med kjærlighet og de beste intensjoner.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Snakker ut etter den tunge tiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer