Justin Townes Earle:

Artist (38) er død

Steve Earles sønn, countryartist Justin Townes Earle, ble 38 år gammel.

GÅTT BORT: Countryartisten Justin Townes Earle har gått bort, 38 år gammel. Foto: NTB Scanpix
GÅTT BORT: Countryartisten Justin Townes Earle har gått bort, 38 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Countryartist og låtskriver Justin Townes Earle er død. Nyheten bekreftes på artistens Facebook-side søndag kveld lokal tid.

- Det er med stor sorg at vi må melde om bortgangen til vår sønn, ektemann, far og venn, Justin , heter det i Facebook-innlegget.

Justin, som er sønn av den prisvinnende countryartisten Steve Earle, ble bare 38 år gammel.

- Så mange av dere har støttet dere på musikken og tekstene hans gjennom årene, og vi håper at musikken vil fortsette å lede dere gjennom deres reise. Du vil bli dypt savnet, står det videre.

38-åringens dødsårsak er foreløpig ukjent. Han etterlater seg kona Jenn Marie Earle, som han har vært gift med siden 2013, og en datter.

Earle har gjennom årene opparbeidet seg et godt rykte innen countrysjangeren, og har sluppet åtte album. Under Americana Music-utdelinga ble han tildelt to priser, blant annet for sin best kjente låt, «Harlem River Blues».

Tidligere har han blitt beskrevet som en «fantastisk låtskriver» og «utrolig historieforteller», blant andre av kulturskribenten Hanif Abdurraqib, ifølge The Guardian.

DØDE BRÅTT: YouTube-stjerna Nicole Thea er funnet død, 24 år gammel. Familien bekrefter at hennes ufødte sønn også døde. Video: YouTube Vis mer

Blir hyllet

Kort tid etter at dødsfallet ble kjent, har det strømmet inn hyllester og meldinger fra fans og kollegaer.

Den amerikanske forfatteren Stephen King er blant de som minnes 38-åringen. På Twitter skriver han:

«Det viser seg at Justin Townes Earle har gått bort. Jeg håper det er en spøk, men jeg frykter at det ikke er det. For et tap».

«En enorm låtskriver. Han tok meg med på to turnéer og har alltid behandlet meg med godhet. Han forsto strev, han forsto glede og jeg så han i både opp- og nedturene gjennom de 13 årene jeg kjente ham», skriver låtskriver Samanta Crain på Twitter.

Hans gode venn og kollega, Jason Isbell, skriver:

«Hadde så mange gode stunder og lagde mye bra musikk med JTE. Så lei meg for familien hans i kveld», skriver han, og legger til:

«Justin kjøpte dressen jeg giftet meg i».

Rusproblemer

Earle har gjennom årene hatt store problemer med rusavhengighet, og skal blant annet ha begynt å dope seg i en alder av bare 12 år.

I 2010 gikk det så langt at han måtte utsette det som var igjen av USA-turnéen, fordi han skulle legges inn på rehabilitering for avhengigheten.

Det var imidlertid bare én av få ganger på rehabiliteringsklinikk. Gjennom livet var han nemlig innlagt hele ni ganger.

- Første gang jeg prøvde heroin sluttet problemene mine å bety noe. Det var ikke det at de forsvant, men de bare betydde ingenting. Og etter det var det bare å jage den dumme følelsen som jeg aldri fikk igjen. Det var som et stort sår inni meg, og i stedet for å gjøre noe med det, fortsatte jeg å pirke på det - og det rakk aldri å lege på grunn av det, har han tidligere uttalt til The Scotsman.

LES OGSÅ: Døde i 164 km/t - med 2,8 i promille

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer