SLÅR TILBAKE: Helene Rask står på 19. plass på Høyres kommunevalgliste i Vestby. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
SLÅR TILBAKE: Helene Rask står på 19. plass på Høyres kommunevalgliste i Vestby. Foto: Tor Lindseth, Se og HørVis mer

- Artikkelen er krenkende og støtende

Helene Rask ble såret og lei seg da hun så hva motebladet skrev om henne.

SEOGHØR.NO: Helene Rask tok i 2013 et oppgjør med sin fortid som glamourmodell i boken «Ingen skam å snu», og har bygget seg en ny karriere med blant annet egen helsekostbutikk.

Nå reagerer hun sterkt på måten hennes fortid omtales i det nyeste nummeret av bladet Elle.

I et innlegg på sin blogg, raser hun over at et spørsmål og svar i spalten «Er det OK å dumpe en fyr om...» lyder «...om drømmedama hans er eks-glamourdama Helene Rask? Ja».

Helene sier spørsmålet fikk henne til å føle seg uthengt:

«Da kjente jeg at jeg ble oppriktig lei meg og fikk avsmak fra hele reportasjen som i utgangspunktet var ganske vittig», skriver hun.

Les hele innlegget her (ekstern lenke)

- Dråpen som fikk begeret til å renne over

Til Seoghør.sier hun at hun bør få anledning til å legge fortiden bak seg.

- IKKE OVER STREKEN: Sjefredaktør i bladet Elle, Signy Fardal, sier til Seoghør.no at hun ikke synes de har gått over streken i sin omtale av Helene Rask. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
- IKKE OVER STREKEN: Sjefredaktør i bladet Elle, Signy Fardal, sier til Seoghør.no at hun ikke synes de har gått over streken i sin omtale av Helene Rask. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

- Jeg har jo fått hard hud etter hvert, men dette var dråpen som fikk begeret til å renne over. Spesielt er det tonen det er skrevet i, og at journalisten har svart på spørsmålet selv, som gjør meg lei meg.

- Jeg er så mye mer enn en tidligere glamour-modell, og dette handler ikke bare om meg, men at også familie og venner får kommentarer. Det blir veldig slitsomt.

- Gikk ikke over streken

Elle-redaktør Signy Fardal sier til Seoghør.no at hun ikke synes bladet har gått over streken.

-I ettertidens klare lys ser jeg at vi kunne ha droppet å skrive navnet hennes og i stedet skrevet «en glamour-modell». Og jeg beklager at det er ubehagelig for henne. Men jeg syns ikke vi har gått over streken.

- Dette er en sak med glimt i øyet, og for de fleste så er Helene Rask først og fremst kjent for sin fortid som glamour-modell. Navnet hennes symboliserer glamour, og det har ikke vært mange som henne siden.

Advarer mot sjikane

Helene Rask skriver på sin blogg at hun mener media har et spesielt ansvar for å unngå sjikane og mobbing av enkeltpersoner:

«Det må bli slutt på å henge ut enkeltpersoner, og vi voksne må gå foran som gode eksempler og forbilder.

Vi kan ikke bekjempe mobbing eller nettsjikane ved å drive med “skjult” baksnakking av verken den ene eller den andre. Mediene har like stort ansvar, hvis ikke større».

- Dette er ikke mobbing

Signy Fardal sier til Seoghør.no at hun ikke opplever det Elle har skrevet som noen form for sjikane mot Helene Rask.

KRITISERER ELLE: - Dette var dråpen som fikk begeret til å renne over, sier Helene Rask om sitt svar på omtalen i Elle. Foto: helenerask.no
KRITISERER ELLE: - Dette var dråpen som fikk begeret til å renne over, sier Helene Rask om sitt svar på omtalen i Elle. Foto: helenerask.no Vis mer

- Jeg er helt enig med henne i det hun sier der, men dette er ikke baksnakking. Det er feil å si at det er mobbing.

- Hun har spilt en rolle i fortiden, som fortsatt blir husket.

Ber journalister tenke seg godt om

Helene sier hun håper Elle-redaksjonen tenker seg bedre om neste gang de lager en spørrespalte av samme type.

- Jeg forventer ikke noen beklagelse, men håper de tenker litt annerledes i fremtiden. Man bør huske på at folk kan bli lei seg

- Spesielt i disse tider, hvor det er mye fokus på mobbing, er det viktig å huske at det ikke bare er barn som mobber barn. Voksne kan også mobbe hverandre, sier hun til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Tilbud om sex og kokain var vanlig

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.