Jakob Oftebro:

Årsaken til ulykken avslørt

Jakob Oftebro ser fram til å legge ulykken bak seg.

BRANNSKADER: Jakob Oftebro fikk alvorlige brannskader i ansiktet i fjor sommer. Nå har politiet avslørt årsaken til ulykken. Foto: NTB scanpix
BRANNSKADER: Jakob Oftebro fikk alvorlige brannskader i ansiktet i fjor sommer. Nå har politiet avslørt årsaken til ulykken. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jakob Oftebro (32) pådro seg som kjent alvorlige brannskader i ansiktet etter et uhell på settet til TV-serien «Hamilton» i Sverige i fjor. Skuespilleren brant bort mye hud, og det har fram til nå vært ukjent hvordan ulykken, som ga Oftebro alvorlige brannskader, kunne finne sted.

Maragareta Johnson ved utredningsenheten hos politiet i Stockholm sier til NRK at det ble brukt brennbar væske i en såkalt «sukkerflaske» som ble ødelagt.

Statskanalen skriver videre at dette er første gang politiet bekrefter hvordan den norske skuespilleren pådro seg de alvorlige skadene i ansiktet.

Usikkert hvem som står bak

NRK har også vært i kontakt med 32-åringen, som ser positivt på at politiet nå deler detaljer og fortsetter etterforskningen. Skuespilleren ser fram ti å kunne legge ulykken bak seg.

Videre kommer det fram at politiet ennå ikke har konkludert med hvem som står ansvarlig for ulykken.

- Jeg har ikke fått varige men, men som man kan se, er huden i ansiktet mitt fremdeles ganske ny. Så jeg reiser nok ikke til Mallorca med det første, har skuespiller Jakob Oftebro (32) tidligere uttalt til danske BT.

Saken fortsetter nedenfor.

Skadet på jobb

Under innspillingen av en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter, ble Oftebro offer for en såkalt molotovcocktail, ei flaskebombe med brennbar veske.

Ifølge svensk politi ble Oftebro umiddelbart fraktet til sykehus i ambulanse. Til Dagbladet betegnet Oftebros manager Anne Lindberg da tilstanden hans som alvorlig.

BT skrev i etterkant at det rett etter ulykka var en frykt for at skuespilleren skulle bli blind. I et intervju med NRK i fjor sommer fortalte Oftebro om hvordan han opplevde brannskadene.

- Det så jo ikke bra ut i starten. Jeg brant bort mye hud, og det gikk betennelse i det. Det var ekkelt. Og jeg visste ikke hvilket omfang det var, om jeg kom til å se vanlig ut igjen, sa han og fortsatte:

- Jeg har vært veldig heldig. Jeg kunne trukket flammene ned i halsen og da får man skader som er mye større.

Saken fortsetter nedenfor.

Tilbake på scenen

I august var Oftebro for første gang tilbake på scenen etter å ha lagt noen tøffe måneder bak seg. Da spilte han i oppsetningen av «Peer Gynt» på Gålå sammen med sin far Nils Ole Oftebro (74). For at skadene skulle lege best mulig, fikk Oftebro beskjed om å holde seg unna sollys de neste tre åra.

I etterkant av forestillingen var skuespilleren smørblid. Overfor Se og Hør bekreftet nemlig 32-åringen at han hadde funnet lykken med Hannah Chocron.

Til Se og Hør fortalte Oftebro at de to har vært et par i et år.

- Kjæresten min var i publikum i kveld, sa Oftebro.

Det har lenge versert rykter om at 32-åringen hadde fått seg kjæreste, og fredag bekreftet både han og Chocron forholdet.

- Jeg er kjempestolt av Jakob, sa Chocron etter premieren.

LES OGSÅ: Avslører forlovelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer