«Farmen»-krangel:

- Arrogant og manipulerende

En høylytt og svært skitten krangel blir aldri vist på TV. - Stygt sagt, kontrer ordfører Dan Håvard Johnsen etter å ha blitt konfrontert med kritikken.

IKKE BARE GODSTEMNING: Det begynner å spisse seg til i «Farmen». Det viser seg blant annet i dårlig stemning blant flere av deltakerne. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2
IKKE BARE GODSTEMNING: Det begynner å spisse seg til i «Farmen». Det viser seg blant annet i dårlig stemning blant flere av deltakerne. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2 Vis mer
Publisert

Høstens «Farmen» er over halvveis, og det begynner virkelig å spisse seg til på Li gård i Stange kommune.

Denne uken er det Bente Rabba (54) som er storbonde på gården. Hun er tidlig svært bestemt på å velge Ivana Miric (28) som førstekjempe, men den planen blir raskt snudd på hodet da Mirics gode venn der inne, Lyngen-ordfører Dan Håvard Johnsen, bedyrer at han gjerne tar på seg førstekjemperollen for å skåne sin venn.

Men det er ikke alle som faller for ordførerens forsøk på å være «snill».

- Dan Håvard manipulerte Ivana. Det er det ingen tvil om, sier Bente Rabba til Se og Hør.

SEX PÅ TV?: Lasse Fredheim og Andrea Rosli har nærmest blitt et par på «Farmen», nå svarer de på sex-ryktene. Video: Rød Løper / TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Vis mer

- «Arrogant drittsekk»

Hun forteller om en stor krangel mellom henne selv og Johnsen denne uken, en krangel som oppsto uten kameraer til stede og som dermed aldri blir å se på TV.

- Dan tøyet strikken så langt at jeg eksploderte. Jeg og Ivana hadde en greie, og så begynte han å forsvare henne uten å ha sett hva som egentlig hadde skjedd. Jeg sa til ham: «Du, din jævla provoserende...!». Jeg ble skikkelig forbanna. Da hadde han igjen tatt på seg å være forsvareren til Ivana.

NÆRT FORHOLD: Ivana Miric og Dan Håvard Johnsen var svært nære inne på gården. Nå reagerer flere på ordførerens oppførsel. Foto: TV 2
NÆRT FORHOLD: Ivana Miric og Dan Håvard Johnsen var svært nære inne på gården. Nå reagerer flere på ordførerens oppførsel. Foto: TV 2 Vis mer

Diskusjonen skal ha handlet om at Rabba skal ha forklart for Miric hvordan hun skulle få grøten til å koke tidligere, noe 28-åringen skal ha opplevd som kritikk.

- «Du er en arrogant drittsekk», sa jeg til Dan. Det var et kaos uten like, han hadde ikke gjort noe annet enn å spre eder og galle, om hvordan han kunne sabotere alt og skape masse frustrasjon. Jeg fant meg ikke i måten han var arrogant og manipulerende på.

- Så på hvilken måte mener du at Ivana ble manipulert?

- De to hadde et helt spesielt forhold, men jeg mener likevel at Dan ødela for henne. Hun ble fanget i nettet hans. Det viste seg ekstra ille denne uken, han spilte spillet til fingerspissene - og reduserte Ivana til én som ikke sto på egne bein. Måten han forsvarte henne på hele tiden skapte irritasjon i gruppen. Men jeg skjønte hva han dreiv med, og det sa jeg til ham.

- Mente ikke noe vondt

Ivana Miric selv legger overfor Se og Hør ikke skjul på at hun og Johnsen hadde et godt forhold inne på «Farmen».

- Jeg har jo sagt hele veien at han var nesten som en onkel for meg. Men manipulering... Det var det ikke, for da har jo jeg som person latt meg manipulere og, noe som ikke skjedde. Jeg er en voksen person - som klarer å ta vare på meg selv, fastslår hun.

TEMPERATUR: Det blir høy tenning på «Farmen» da Lasse og Henrik snakker sammen etter å ha fått ukesoppdraget underkjent. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

28-åringen understreker at «Farmen»-deltakelsen også er et spill.

- Min taktikk har hele veien vært å holde meg litt i bakgrunnen. Jeg har prøvd å være meg selv, og har forsøkt å holde meg unna kaos og drama.

- Hvordan opplevde du selv måten Dan Håvard skal ha vernet deg på der inne?

- Vi er to forskjellige personer, og valgene han tar er ikke mine valg og omvendt. Dan gjorde mye av det han selv ønsket, han er en voksen mann. Men jeg opplevde det som at alt han gjorde, gjorde han i god tro. Jeg ba ham aldri om å verne eller om å ofre seg for meg.

KJEMPER HARDT: Bente Rabba og Stine Engen er begge fortsatt med i «Farmen». Rabba er også storbonde denne uka. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2
KJEMPER HARDT: Bente Rabba og Stine Engen er begge fortsatt med i «Farmen». Rabba er også storbonde denne uka. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2 Vis mer

Hun fortsetter:

- Men jeg kan ikke si at jeg var superfan av det. Jeg sa til ham at han ikke trengte gjøre alt dette for min del, fordi det fort kan fremstå som at jeg ikke klarer stå opp for meg selv. Men jeg vet at han ikke mente noe vondt med det, han ville bare stille opp for en venn, sier hun til Se og Hør.

DØDSBUDSKAP: Maymona trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått høre om farens dødsfall. Bilder: TV 2. Video: Rød Løper. Vis mer

Flere var kritiske

En annen deltaker, Lasse Fredheim (26), stiller seg bak utsagnene til Bente Rabba.

- Han sørget for at Ivana ikke fikk fram sitt fulle potensial. Han tok henne veldig under vingene. Det var helt sykt, og absolutt ingen grunn til at det skulle være sånn, for Ivana er en skikkelig sterk dame, mener Fredheim.

«Farmen»-deltakeren tror at Lyngen-ordføreren «meldte seg» som førstekjempe for å se tøff ut på TV.

- Og så tror jeg han gjorde det for å få en mer verdig utgang på oppholdet dersom han uansett skulle ryke i tvekampen som kommer.

NYTT: For første gang i programmets historie blir «Farmen»-utfordrerne sendt til Torpet. Her er de. Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Vis mer

Johnsen: - Stygt

Dan Håvard Johnsen har fått fremlagt alle utsagne fra Rabba og Fredheim. Overfor Se og Hør ber han TV-seerne selv gjøre opp sin egen mening om ham selv - men også om Lasse Fredheim.

- Uansett hvordan jeg har oppført meg der inne, vil jeg si at jeg kommer meg bedre ut av dette enn Lasse, sier han kontant.

- Så hva tenker du om det som blir sagt?

- Jeg synes det er ganske stygt sagt mot både meg og Ivana, og selv synes jeg det er bra å prate hyggelig om folk når man ikke er til stede selv. Det velger jeg å gjøre fremover også, så får heller Lasse og Bente utdype hva de mener med alt dette.

BLODIG ALVOR: Ting tar en alvorlig vending da deltakerene på «Farmen» blir bedt om å slakte en sau. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Var dette overlagt manipulering fra din side?

- Nei, det var det ikke. Om noen oppfatter meg som manipulerende er det beklagelig. Jeg ønsker å være hyggelig og grei, sånn jeg fremstår privat. Men jeg blir jo misforstått her hjemme av og til og, jeg skal innrømme det. Jeg kan jo ta litt stor plass og dirigere litt, bedyrer han med et smil.

LES OGSÅ: Raser: - Bryter reglene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer