Arnold Schwarzenegger:

Arnold Schwarzenegger hasteoperert

Har gjennomført akutt hjerteoperasjon.

HASTEOPERERT: Arnold Schwarzenegger måtte gjennomføre en hjerteoperasjon i Los Angeles torsdag. Foto: NTB Scanpix
HASTEOPERERT: Arnold Schwarzenegger måtte gjennomføre en hjerteoperasjon i Los Angeles torsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): «Terminator»-stjerna Arnold Schwarzenegger (70) ble torsdag hasteoperert ved privatsykehuset Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles, ifølge TMZ.

Den tidligere guvernøren i California var i utgangspunktet inne for å skifte kateterventil, da det plutselig oppsto komplikasjoner. 70-åringen skal dermed ha fått utført åpen hjertekirurgi.

Tilstanden skal nå være stabil, men den tidligere «Mr Universe»-vinneren skal ha ligget flere timer på operasjonsbordet.

Har falsk hjerteklaff

Dette er heller ikke første gang actionhelten har måttet legge seg på operasjonsbordet. Skuespillerveteranen ble i 1997 innlagt på sykehus for å erstatte en ikke-fungerende hjerteklaff.

Ifølge American Heart Association er det denne klaffen som lukker av det venstre hjertekammeret, der oksygenrikt blod blir oppbevart før det pumpes videre rundt i kroppen. Det er denne klaffen som tillater blodet å forlate hjertet.

Erstatning av hjerteklaffen utføres på pasienter som enten har en lekkasje eller en delvis blokkert hjerteklaff. De får da innsatt en falsk hjerteklaff.

Utroskapskandale

Sist gang Arnold preget overskriftene var med nyheten om at han hadde vært utro med hushjelpen Mildred Baena, og fått sønnen Joseph (20) med henne i hemmelighet. Nyheten slo ned som en bombe i 2011.

OPPRØR: Arnold Schwarzenegger langer ut mot Donald Trumps nei til Parisavtalen. Klimaforkjemperen slår hardt tilbake mot klimaskeptikeren. I videoen advarer Arnold Schwarzenegger Trump mot følgene. Video: ATTN Vis mer

Den sjokkerende avsløringen førte til at Arnolds kone gjennom 31 år, Maria Shriver (61), ba om skilsmisse.

Men nå, syv år senere, er paret fortsatt gift, ifølge nettstedet TMZ.

Kilder nær Schwarzeneggers familie sier til nettstedet at Maria lenge har ønsket å få gjennomført skilsmissen formelt, men at Arnold ikke har fullt opp sine forpliktelser for at den skal gå gjennom.

Et stort hinder på veien mot et endelig brudd, skal ha vært hvordan paret vil fordele sin store formue.

Ekteparet skal ifølge TMZ ha en samlet formue på over 3,2 milliarder kroner, som blant annet består av en rekke luksuriøse eiendommer.

Handler ikke om barna

Parets barn - Katherine (27), Christina (26), Patrick (24) og Christopher Schwarzenegger (20) - er nå alle voksne, så omsorgsrett skal ikke være en del av de langdryge skilsmisseforhandlingene.

Etter at nyheten om hans hemmelige sønn ble kjent, har Arnold flere ganger vist seg offentlig med Joseph.

I 2016 feiret de to sistnevntes 19-årsdag sammen under Oktoberfest i den tyske byen München.

På Instagram la Schwarzenegger ut et bilde av seg selv og sønnen, ikledd tradisjonelle lederhosen, med hver sin øl.

«Gratulerer med dagen, Joseph. Flink student, flink atlet. Jeg er stolt av deg og elsker deg», skrev den stolte faren.

Prøvde terapi

I 2015 avslørte Arnold at han og Maria hadde forsøkt terapi for å redde ekteskapet, uten å lykkes.

- Terapauten snakket bare tull, og det var helt mot sin hensikt for vårt fremtidige forhold. Det var Maria som overtalte meg til å gå, og jeg følte jeg måtte siden alt var min feil. Men jeg trenger ikke å gå via noen andre for å forklare meg. Jeg sa unnskyld til Maria og barna, forklarte Arnold ifølge Us Weekly.

LES OGSÅ: Hun er ulykkelig i ekteskapet

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 13.03.2014 STORKOSER SEG: Nei, dette er ikke en scene fra en actionfilm, men Arnold Schwarzeneggers nye hobby: Å knuse hva det måtte være med sin nye tanks. Og nå inviterer han flere med på moroa. Video: Omaze Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer