DRAMATISK OPPLEVELSE: Arill Riise sier til Se og Hør Extra at han måtte tenke kjapt kong Harald og dronning Sonja i 1992 ble forsinket til åpningen av Per Aabels 90-års feiring. Foto: Se og Hør, Morten Eik
DRAMATISK OPPLEVELSE: Arill Riise sier til Se og Hør Extra at han måtte tenke kjapt kong Harald og dronning Sonja i 1992 ble forsinket til åpningen av Per Aabels 90-års feiring. Foto: Se og Hør, Morten EikVis mer

Arill Riise: - Jeg skalv i hele kroppen

Den populære TV-profilen trodde karrieren var over, da han fikk den uventete beskjeden i nyhetsstudioet.

SEOGHØR.NO: Før han ble en av TV 2s mest profilerte nyhetsankere og programledere, jobbet Arill Riise (56) i NRK i 20 år. I løpet av fartstiden sin i statskanalen møtte Riise på mange minneverdige utfordringer.

Overfor Se og Hør Extra minnes TV-profilen et av sine verste øyeblikk i NRK. I 1992 tok han på seg å åpne feiringen av scenelegenden Per Aabels 90-årsdag, både på Nationaltheatret og direkte på «Lørdagsrevyen».

- Plutselig fikk jeg vite at kongen og dronningen var tre minutter for sene og at jeg måtte finne på noe å si i mellomtiden. På direkten på Lørdagsrevyen, forteller Riise i dag.

Redd karrieren var over

Selv om sunnmøringen allerede dengang var en erfaren journalist og programleder, innrømmer Arill Riise at han fryktet for jobbfremtiden sin denne kvelden.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Arill Riise. Foto: Faksimile, Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Arill Riise. Foto: Faksimile, Se og Hør Vis mer

- Der og da følte jeg at karrieren min var over. Jeg grep til meg et eksemplar av Dagbladet der det sto en forhåndsomtale om Per Aabel.

-Jeg skalv i hele kroppen, men kom meg ned på beina. Det var brutal lærdom, forteller Riise med et smil til Se og Hør Extra.

Vakte oppsikt med «feit»-kommentar

Onsdag vakte Arill oppsikt da han omtalte en av gjestene sine i «God sommer Norge» som «feit».

Flere seere reagerte på omtalen hans av Møre-Nytt-redaktør Rune Sæbønes som «feit», men han la seg ikke flat i møte med tilbakemeldingene.

- Jeg kjenner Rune Sæbønes godt. Vi kommer fra samme bygd og er vant til et direkte språk. Nå har han vunnet over fedmen og da var det enda lettere å være direkte med han også på riksdekkende tv. Jeg visste at han ikke ble støtt av det.

- At andre mener det er feil å si ting slik de er lever jeg godt med, sa han i en uttalelse til Seoghør.no onsdag.

Les hele det store intervjuet med Arill Riise i ukens Se og Hør Extra!

KONGELIGE MØTER: Per Aabel sammen med dronning Sonja i 1999, da statuen av ham ble avduket utenfor Nationaltheatret. Til høyre er han avbildet sammen med kong Harald i 1992 - i anledning festforestillingen som Arill Riise ledet.  Foto: NTB Scanpix
KONGELIGE MØTER: Per Aabel sammen med dronning Sonja i 1999, da statuen av ham ble avduket utenfor Nationaltheatret. Til høyre er han avbildet sammen med kong Harald i 1992 - i anledning festforestillingen som Arill Riise ledet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Har fått kutt og blåmerker av treningen