Angrepet i Manchester:

Ariana Grande-leiren tar bladet fra munnen: - Hjerteskjærende

Artistens trommis og manager forteller om angrepet i Manchester som foreløpig har krevd 22 liv.

I SORG: Ariana Grande har ikke uttalt seg etter terrorangrepet på hennes konsert i Manchester, annet enn i form av en melding på Twitter like etterpå. Nå har imidlertid mennesker i hennes apparat begynt å bryte stillheten rundt hva som skjedde mandag kveld. Foto: NTB scanpix
I SORG: Ariana Grande har ikke uttalt seg etter terrorangrepet på hennes konsert i Manchester, annet enn i form av en melding på Twitter like etterpå. Nå har imidlertid mennesker i hennes apparat begynt å bryte stillheten rundt hva som skjedde mandag kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mandag kveld spilte den amerikanske popartisten Ariana Grande (23) en utsolgt konsert i Manchester, foran tusenvis av skrikende fans. Det ingen visste var at kvelden skulle ende i katastrofe.

22 år gamle Salman Abedi tok med seg 22 mennesker inn i døden, da han detonerte en selvmordsbombe i konserthallens foajé like etter at artisten hadde gått av scenen. 59 andre ble skadd i det som beskrives som det verste angrepet i Storbritannia siden London-bombingen i 2005.

Ariana Grande og hennes crew kom seg helskinnet fra hendelsen. Sett bort fra én hjerteskjærende melding på Twitter, har hun ikke uttalt seg i ettertid. Nå har imidlertid mennesker i teamet hennes begynt å fortelle om den skjebnesvangre kvelden. Blant dem er trommeslageren hennes, Aaron Spares, og hennes mangager, Scooter Braun.

- Velger å leve

På sin Twitter-konto har manageren skrevet en rekke meldinger omhandlende det grufulle angrepet i den britiske storbyen. Han forteller at han var ute til middag med foreldrene sine, da han begynte å tenke over hvor heldige de faktisk er.

- Vi er frie. Vi er alle forskjellige, men vi er frie til å nyte hverandres selskap, skriver han og fortsetter:

- Terroristenes ønske er å ta vekk følelsen av frihet og glede. Nei. Det er svaret mitt. Nei. Vi kan ikke la dette pågå, forklarer Braun, som også er Justin Biebers manager.

Han forteller videre at frykt ikke bør stå i veien for oss. Han eksemplifiserer det ved å forklare at flere mennesker årlig dør i bilulykker enn i terrorangrep.

TRØSTER: Ariana Grandes manager, Scooter Braun, har i en rekke meldinger på Twitter skrevet om angrepet i Manchester. Foto: NTB scanpix
TRØSTER: Ariana Grandes manager, Scooter Braun, har i en rekke meldinger på Twitter skrevet om angrepet i Manchester. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Likevel setter jeg meg i bilen hver dag. Jeg velger å leve i stedet for å være redd. Manchester, jeg er med dere. Jakarta, jeg er med dere. Barna i Syria, jeg er med dere. Jeg vil hedre dere ved å ikke la mørket vinne, forklarer han.

Brauns meldinger er delt videre tusenvis av ganger, og har fått god respons blant hans 4,1 millioner følgere. Flere spør også om hvordan det går med Grande. Det har han foreløpig valgt å ikke svare på.

Grandes trommeslager Aaron Spears har også skrevet angrepet. Han går imidlertid mer inn på hvordan han og teamet, som sto på scenen få minutter før det smalt, opplevde situasjonen. Det skriver han om i et langt innlegg på Instagram.

- Vi kunne høre at folk i salen fikk panikk. Vi ante ikke hva som skjedde. Det flere forskjellige teorier på gang blant oss. Fem minutter etter at vi ankom omkledningsrommet, fortalte sikkerhetsvaktene oss at vi måtte forlate bygningen umiddelbart, skriver han og fortsetter:

- Det var da vi innså alvoret, og at dette var ganske seriøst.

Spears forklarer at de først trodde det store smellet kunne være alt mulig rart. En bombe var ikke den første teorien deres, men det skulle dessverre vise seg å være realiteten.

- Det er hjerteskjærende fordi så mange små drar på konsertene våre. Jeg klarer ikke å slutte å tenke på dem, forklarer han - og refererer til barna som døde i terrorhandlingen.

Ingen i crewet ble skadet fysisk, men Spears mener at den psykiske bagasjen de alle nå har fått kommer til å være der livet ut. Ingen andre i Grandes leir har uttalt seg ennå, annet enn i form av støttende bilder og sitater.

Avlyste turneen

Det har vært stille fra Grande siden terroren fant sted. Hun har hun kommet med en melding personlig, på sin Twitter-konto.

«Ødelagt. Beklager, fra bunnen av hjertet mitt. Jeg har ikke ord», skrev hun. Meldingen er delt videre over en million ganger i etterkant, og artisten får støtte fra hundretusenvis av fans og kolleger.

Hun skulle etter planen holdt konserter på O2-arenaen i London torsdag og fredag, deretter skulle hun til Belgia, Polen, Tyskland og Sveits.

- Vi sørger over livene som er gått tapt under denne feige handlingen. Vi ber dere alle om å tenke på ofrene, deres familier og alle som er rammet, sier Grandes manager, Scooter Braun, ifølge TMZ.

Sky News skrev på Twitter onsdag kveld at Grande har avlyst turneen sin etter angrepet. De siterer en av hennes talspersoner.

23-åringen er nå tilbake i Florida etter angrepet. Hun ble møtt på flyplassen av kjæresten sin, rapper Mac Miller, og familien. Ingen i hennes apparat har kommentert artistens tilstand foreløpig.

LES OGSÅ: Kjendis-verdenen i sorg etter Manchester-terroren