Kåre Conradi:

- Ari var så ufattelig sjenerøs

Skuespilleren minnes sin nære venn.

NÆRE VENNER: Ari Behn valgte seg Kåre Conradi som forlover da han giftet seg med Märtha Louise i 2002. Her er de sammen da nyheten ble presentert under en pressekonferanse på Slottet. Foto: Jon Eeg/NTB Scanpix
NÆRE VENNER: Ari Behn valgte seg Kåre Conradi som forlover da han giftet seg med Märtha Louise i 2002. Her er de sammen da nyheten ble presentert under en pressekonferanse på Slottet. Foto: Jon Eeg/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kåre Conradi (47) var en av Ari Behns nærmeste venner. Han var forloveden hans da Behn giftet seg med Märtha Louise i 2002, og er også fadder til deres eldste datter.

Til VG forteller Conradi at det er forferdelig å ha mistet en av sine nærmeste.

- Hans godhet, hjertevarme, ømhet og forståelse for andre mennesker er bare noen av hans enormt mange gode egenskaper. Ari var så ufattelig sjenerøs og åpen mot alle, sier han til avisen, og legger til at all hans kjærlighet går til barna og familien - som han håper får ro i denne tunge tiden man trenger å være sammen.

Forlover

Som nevnt var Conradi forlover da Behn giftet seg med Märtha Louise i 2002. Han geleidet gjestene gjennom en hel forestilling med blant andre Sondre Lerche og Morten Abel. Selv deltok han med stepping, sang, dikt og spillopper. Det skrev Dagbladet.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer

Conradi fortalte til Adresseavisen i 2012 at han satt igjen med mange sterke minner fra bryllupsdagen.

Trenger du hjelp?

Akutt selvmordsfare: 113

Legevakt: 116117 Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40
Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse Telefon: 116 123 Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/

- Jeg husker ekstremt godt veien ned fra Domkirken og til Stiftsgården og alle opptredener underveis på løperen og et mylder av mennesker som var i feststemning. En enorm bryllupsfest som samtidig ble veldig personlig og varm med et forelsket par i midten, fortalte han den gang.

Da Behn debuterte som dramatiker med oppsetningen «Treningstimen» var Condradi en selvskreven gjest i salen.

- Vi trenger flere forfattere inn i teaterverdenen. Aris måte å skrive på er ekstremt tøff; hans tankemåte og språk gjør seg godt for scenen, sa han til Aftenposten etter å ha overvært stykket.

Kåre Conradi har tidligere tatt Behn i forsvar når han er blitt kritisert.

- Han er en kunstner og han er mann som snakker fra hjertet. Folk liker å tolke ting og legge mer i det enn det kanskje er, sa Conradi til «God kveld Norge» i 2012.

Det har ikke lyktes Se og Hør å få en kommentar fra Conradi.

DØD: Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, hyller Ari Behn, som tok sitt eget liv første juledag. Vis mer

Venner og familie i sorg

Ari Behn gikk bort første juledag. Siden da har en rekke kjente personligheter delt sine minneord til den folkekjære kunstneren.

Behn var en av forfatterne signert forlaget til Petter Stordalen, Strawberry Publishing. Forlegger Magnus Rønningen skriver følgende på Instagrams historiefunksjon:

- Å Ari. Du som elsket livet, styret, ståket. Nå er det bare stillhet. Jeg kommer alltid til å savne deg.

Else Kåss Furuseth omtaler ham som «enestående», og oppfordrer alle til å ta vare på hverandre.

Også kongeparet og kronprinsparet har delt sine kondolanser.

Det norske folk har også vist sin støtte og sorg ved å tenne lys på Slottsplassen. I sosiale medier deles kondolanser og minneord fra hele landet.

En annen av Behns nærmeste venner, Per Heimly, uttrykte sin sorg på Facebook sent første juledag.

- Jeg er i bunnløs sorg over å ha mistet min beste venn og blodsbror Ari Behn i dag. Jeg er knust og ber om ro for å fordøye denne ufattelige tragedien som har rammet oss alle. Jeg elsket Ari og han vil for alltid være ved min side.

LES OGSÅ: - Vi er dypt berørte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer