<strong>I SORG:</strong> Kong Harald og dronning Sonja forteller at det er med stor sorg at de har mottatt dødsbudskapet. Her fotografert med Behn og prinsesse Märtha Louise for noen år siden. Foto: NTB scanpix
I SORG: Kong Harald og dronning Sonja forteller at det er med stor sorg at de har mottatt dødsbudskapet. Her fotografert med Behn og prinsesse Märtha Louise for noen år siden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ari Behn er død

- Ari var en viktig del av vår familie

Kongeparet kondolerer.

Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld, første juledag, kom meldingen om at Ari Behn hadde gått bort. Han ble 47 år gammel, og tok sitt eget liv. Det opplyser familien om i en uttalelse.

Kongehuset var raske med å komme med sine kondolanser. Forfatteren var i perioden 2002 til 2016 gift med prinsesse Märtha Louise, og hadde i perioden mye å gjøre med svigerfamilien sin. Også etter bruddet var det naturlig at de møttes, siden Behn og prinsessa fikk tre barn sammen i løpet av ekteskapet.

<strong>- DEN AV FAMILIEN:</strong> Ari Berhn var i mange år en del av familien, og ble mottatt godt. Her poserer han, kronprinsparet og kongeparet på Kongsseteren i 2001. Foto: NTB scanpix
- DEN AV FAMILIEN: Ari Berhn var i mange år en del av familien, og ble mottatt godt. Her poserer han, kronprinsparet og kongeparet på Kongsseteren i 2001. Foto: NTB scanpix Vis mer

På Kongehusets nettsider har både kongeparet og kronprinsparet kondolert. Kong Harald og dronning Sonja kommer med sine dypeste kondolanser i meldingen.

- Takknemlige

- Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne, sier de og fortsetter:

- Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa - og har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken, som nå har mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er også preget av dødsfallet. Dette sier de i uttalelsen sin:

- For oss var Ari en god venn, et kjært familiemedlem og en fantastisk onkel, som vi delte mange av livets små og store øyeblikk med. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hans bortgang. Vi var alle veldig glad i Ari. Tankene våre går spesielt til Maud, Leah, Emma, Prinsesse Märtha Louise og Aris nærmeste familie.

Slottet vil ikke kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt. Det vil heller ikke prinsesse Märtha Louises management.

<strong>I SORG:</strong> Både konge- og kronprinsparet er i sorg etter den forferdelige nyheten. Foto: NTB scanpix
I SORG: Både konge- og kronprinsparet er i sorg etter den forferdelige nyheten. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Berøres

Behn var fortsatt å regne som en del av familien. Da han og Märtha Louise gikk hver til sitt, varslet kongehuset at de ønsket å beholde et nært forhold til den 46 år gamle kunstneren.

- Det er mange som berøres når et ekteskap går i oppløsning, uttalte kongen og dronningen i en pressemelding den gang.

- Det er vondt og trist - også for oss som står rundt. Vi er glade i Ari og er takknemlige for alt vi som familie har opplevd sammen. Vi vil ha et godt forhold til Ari også i framtida.

Dette har vist seg tydelig ved flere anledninger. Behn har i etterkant av skilsmissen blant annet feiret jul med kongefamilien, og sammen med Märtha har duoen fortsatt samarbeidet om sine tre barn.

Trenger du hjelp?

Akutt selvmordsfare: 113

Legevakt: 116117

Kirkens SOS

Telefon: 22 40 00 40

Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse

Telefon: 116 123

Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/

Overfor Se og Hør innrømmet Behn i 2017 at det til tider hadde vært svært tøft i etterkant av bruddet, men at han da hadde kommet ut av sorgen.

- Det har vært et utrolig år med store oppturer og nedturer, men nå har jeg det bedre enn noen gang, fortalte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer