AVFEIER KRITIKKEN: Ari Behn sier til Seoghør.no at han ikke tar seg nær av kritikken fra de som mener han ikke burde stille opp for kampanjen «Folkehelten». Foto: Folkehelten.com
AVFEIER KRITIKKEN: Ari Behn sier til Seoghør.no at han ikke tar seg nær av kritikken fra de som mener han ikke burde stille opp for kampanjen «Folkehelten». Foto: Folkehelten.com Vis mer

Ari Behn:

Ari Behn slår tilbake mot reklame-kritikken

- At et spillselskap står bak et positivt tiltak burde ikke provosere noen.

(SEOGHØR.NO): Tirsdag ble det kjent at prinsesse Märtha Louises eks-mann, forfatteren Ari Behn (44), har stilt opp i en kampanje for nettstedet «Folkehelten.com».

Bak nettstedet står spillselskapet Folkeautomaten. De vil dele ut midler for å oppfylle drømmene til vanlige personer.

- Sammen med selskapet jakter jeg på mennesker som har lyst til å tale i en stor forsamling, men ikke tør. Alle de som ikke våger å ta heisen av frykt for å måtte stå for tett – eller alle gutta som ikke tør å snakke til den pene jenta de går forbi på benken hver eneste dag.

- Sammen skal vi overvinne dørstokkmila og gjøre hverdagsdrømmen til virkelighet, sa Ari til Se og Hør tirsdag.

Ari Behn stiller opp i video for spillselskapet Folkeautomaten. Vis mer

Aris video-stunt, hvor han blant annet prøver å sjekke opp en kvinne i en park, har imidlertid blitt møtt med kritikk fra flere hold.

Får kritikk

Ingjerd Meen Lorvik, leder for Norsk Forening for Spillproblematikk, og psykologspesialist ved Borgestadklinikken, sier til Dagbladet at Folkehelten helt klart er indirekte spillreklame.

- Da blir det det også fra Ari Behns side. Folkeautomaten lager ikke slike stunt bare for å være snille mot noen. De gjør det for å promotere seg selv, sier Lorvik.

Hun er overrasket over at Ari Behn har stilt opp i reklamen, når andre kjendiser som Tone Damli Aaberge og John Arne Riise tidligere har fått tyn for å stille opp i reklamer for spillselskaper.

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Ari Behn. Faksimile: Se og Hør
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Ari Behn. Faksimile: Se og Hør Vis mer

- Det er korttenkt. Man må spørre seg om Ari Behn vet hvordan spillavhengighet rammer spilleren selv og pårørende, sier Lorvik.

Trond Blindheim, sosiolog og rektor ved Høyskolen Kristiania, mener Ari Behn aldri hadde fått lov til å fronte et spillselskap hvis han ikke hadde gått ut av kongehuset.

- Han støtter gambling.

- Å låne ut navnet sitt til et gamblingselskap, syns jeg er nedrig. Etter narkotika- og våpenindustrien, er vel pengespill det mest kritiserte i Norge, sier Blindheim til Dagbladet.

Slår tilbake

Ari Behn sier til Seoghør.no at han ikke tar seg nær av kritikken.

- Det er viktig å understreke at Folkehelten ikke på noen måte er spillreklame. At et spillselskap står bak et positivt tiltak burde heller ikke provosere noen. Men pengespill er noe de fleste har en eller annen oppfatning om, og det må man jo ha lov til.

- I Norge har vi sagt ja til å ha denne typen spill helt siden Norsk Tipping ble dannet i 1946, også har internett gjort at det har blitt flere selskaper i dette markedet de siste årene. Skulle det provosere noen, så er jeg blitt såpass herdet med årene at jeg tåler litt kritikk.

ÅPNER FOR FLERE VIDEOER: Ari Behn ser ikke bort fra at han vil bli med i flere videoer for «Folkehelten». Foto: Folkehelten.com
ÅPNER FOR FLERE VIDEOER: Ari Behn ser ikke bort fra at han vil bli med i flere videoer for «Folkehelten». Foto: Folkehelten.com Vis mer

Han åpner for at han vil være med i flere videoer for «Folkehelten».

- Jeg er med på dette fordi jeg heier på alle som tør å utfordre seg selv og sprenge egne grenser i hverdagen. Det er såpass mange triste greier som foregår i verden for tiden at jeg mener det er viktigere enn noensinne å spre litt positivitet og glede. Det er jo hele poenget med «Folkehelten».

LES OGSÅ: Nyskilte Ari på sjekker'n i ny video