<strong>GUDSTJENESTE:</strong> Märtha Louise, Leah Isadora Behn, Dronning Sonja, Emma Talluah Behn og Kong Harald på vei inn til julegudstjeneste i Holmenkollen kapell, der deler av kongefamilien deltar på gudstjenesten førstejuledag.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
GUDSTJENESTE: Märtha Louise, Leah Isadora Behn, Dronning Sonja, Emma Talluah Behn og Kong Harald på vei inn til julegudstjeneste i Holmenkollen kapell, der deler av kongefamilien deltar på gudstjenesten førstejuledag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

Kongefamilien:

Ari Behn ble ikke med på julegudstjenesten

Det er tradisjon at kongefamilien drar til gudstjeneste 1. juledag.

Publisert

(Se og Hør): Til tross for at Ari Behn (45) er skilt fra prinsesse Märtha Louise (46), feiret han likevel jul sammen med kongefamilien på Kongsseteren i går.

Hvert år er det tradisjon for kongefamilien å dra til julegudstjeneste 1. juledag, og i år var intet unntak.

Utenfor Holmenkollen kapell tidligere i dag dukket deler av kongefamilien opp. Kong Harald (80), dronning Sonja (80), Märtha Louise og to av hennes tre barn, Leah Isadora (12) og Emma Tallulah (9).

Ari Behn derimot var ikke å se.

<strong>GUDSTJENESTE:</strong> Märtha Louise, Leah Isadora Behn, Dronning Sonja, Emma Tallulah Behn og Kong Harald på vei inn til Julegudstjeneste i Holmenkollen kapell, der deler av kongefamilien deltar på gudstjenesten førstejuledag.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
GUDSTJENESTE: Märtha Louise, Leah Isadora Behn, Dronning Sonja, Emma Tallulah Behn og Kong Harald på vei inn til Julegudstjeneste i Holmenkollen kapell, der deler av kongefamilien deltar på gudstjenesten førstejuledag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er fortsatt en del av familien, har god kontakt både med kongen og dronningen, sa Behn i intervjuet med VG tidligere i år.

- Ettersom Maud Angelica heller ikke var å se i kirken kan det jo tenkes at hun var blitt syk og at Ari valgte å bli hos henne mens de andre gikk til gudstjeneste i Holmenkollen Kapell, forteller Se og Hørs kongeekspert Anders Stavseng.

Saken fortsetter under:

<strong>KIRKEN:</strong> Märtha Louise og Emma Talluah Behn under julegudstjeneste i Holmenkollen kapell, der deler av kongefamilien deltar på gudstjenesten førstejuledag.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
KIRKEN: Märtha Louise og Emma Talluah Behn under julegudstjeneste i Holmenkollen kapell, der deler av kongefamilien deltar på gudstjenesten førstejuledag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

Kongeeksperten tror ikke det er noen grunn til dramatikk rundt fraværet.

- Ari og kongefamilien har et tett og nært forhold, og jeg er sikker på at alt er i skjønneste orden, legger han til.

Feiret jul på Egon

Sammen med Ari og Märtha feiret også kronprinsfamilien i år julaften på Skaugum. Det er seks år siden de feiret jul i hjemkommunen sist, de siste årene har de alternert mellom Kongsseteren og sin egen hytte i Uvdal.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>HOLMENKOLLEN:</strong> Leah Isadora Behnmed, med dronning Sonja, Märtha Louise og kong Harald i bakgrunnen, etter julegudstjeneste i Holmenkollen kapell, der deler av kongefamilien deltar på gudstjenesten førstejuledag.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
HOLMENKOLLEN: Leah Isadora Behnmed, med dronning Sonja, Märtha Louise og kong Harald i bakgrunnen, etter julegudstjeneste i Holmenkollen kapell, der deler av kongefamilien deltar på gudstjenesten førstejuledag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

På julaften var de til stede ved julegudstjeneste i Asker kirke, men tidligere på dagen spiste de julelunsj med gjester fra Fattighuset og Natthjemmet Kirkens Bymisjon hos Egon på Storosenteret i Oslo. Også tidligere år har de stilt opp for Kirkens Bymisjon og blant annet delt ut mat til hjemløse.

De ansatte tropper opp på fridagen sin for å lage jul til Fattighuset og Natthjemmet.

- Dette var noe de ansatte ønsket å bidra til, uttalte daglig leder hos Egon, Øystein Hoff, i et tidligere intervju med Dagbladet.

- Jeg er svært stolt over å ha slike ansatte og vi ønsker å lage en uforglemmelig jul for dem som kommer. Julen handler om å bry seg om andre, sa sjefen på Egon Storo.

Dronning Sonja har i mange år gjennomført førjulsvisitt ved en institusjon eller hos en organisasjon som ikke til vanlig får kongelige gjester. I år var det Hovseterhjemmet i Oslo som fikk besøk, bitte lille julaften.

Delte «julekort»

Før jul hvert år pleier kongefamiliene i både Norge og utlandet å dele offisielle julebilder med folket.

Saken fortsetter under bildet:

<strong>ÅRETS JULEKORT:</strong> Kongefamilien stiller til julefotografering. F.v. prins Sverre Magnus, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
ÅRETS JULEKORT: Kongefamilien stiller til julefotografering. F.v. prins Sverre Magnus, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag var det norske kongeparet, kronprinsparet og barna deres, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra, som stilte opp til fotografering på Slottet.

Der ble kongefamilien avbildet ved juletreet i ballsalen, som kun er ett av flere juletrær på Slottet. Ifølge NTB er treet et godt, gammeldags grantre, ikke edelgran eller plast, og pynten er den samme hvert eneste år.

Hele familien var med å pynte - også kong Harald og dronning Sonja.

GOD JUL, DA! Prins Sverre Magnus, kong Harald, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GOD JUL, DA! Prins Sverre Magnus, kong Harald, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Forlovet seg i kjole til 500 000 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer