Ari Behn: - Kevin Spacey har tatt meg på ballene

Kunstneren hevder Hollywood-stjernen tok på ham.

ENDTE PÅ NACHSPIEL: Begge disse bildene av Kevin Spacey og Ari Behn respektivt ble tatt i 2007, året de to møttes for første og siste gang. Nå hevder Behn at Spacey befølte ham på et nachspiel etter fredspriskonserten samme år. Foto: NTB scanpix
ENDTE PÅ NACHSPIEL: Begge disse bildene av Kevin Spacey og Ari Behn respektivt ble tatt i 2007, året de to møttes for første og siste gang. Nå hevder Behn at Spacey befølte ham på et nachspiel etter fredspriskonserten samme år. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): I et intervju med «Michael direkte» på P4 på mandag, fortalte forfatter og kunstner Ari Behn (45) om en episode som angivelig skal ha funnet sted i forbindelse med et nachspiel etter Nobels fredspriskonsert i 2007.

DYR GAVE: Live Nelvik fikk gaver av gjestene sine i «Fire stjerners middag». Av Ari Behn fikk hun flere kunsttrykk, men det var ikke bare bare å finne ut av hva det skulle forestille. - Er dette en pølse i brød? var blant Nelviks teorier. Video: Discovery Vis mer

Den tidligere ektemannen til prinsesse Märtha Louise (46) møtte skuespiller Kevin Spacey (58), som var i Oslo i forbindelse med utdelingen.

Etter en lang kveld endte det med nachspiel, uten at Ari spesifiserer hvor det fant sted.

Ble tatt på

Der utspilte det seg en hendelse han i dag ler av, men som for mange andre kunne vært tolket som alvorlig.

- Vi hadde en god samtale, han satt rett ved siden av meg. Etter fem minutter så sier han «Hey, let's go out and have a cigarette» – og så tar han meg under bordet midt på ballene, hevder Ari i intervjuet.

Kunstneren legger ikke skjul på at amerikaneren er en god skuespiller, men ble satt ut etter at Spacey hadde befølt ham. Ifølge Ari selv kom han med følgende svar etter invitasjonen og befølingen:

ERSTATTET: I november ble det kjent at Kevin Spacey klippes ut fra den nye filmen «All the Money in the World» etter flere anklager om seksuell trakassering. Regissøren valgte Christopher Plummer til å overta rollen som J. Paul Getty. Nå er den nye traileren klar. Vis mer

- Eh, «maybe later», sier han i intervjuet og fortsetter:

- Jeg var svart i håret på den tiden, ti år yngre og «right up his alley», ler skuespilleren.

Se og Hør har vært i kontakt med Ari Behn, som ikke ønsker å kommentere saken utover det som blir sagt i radiointervjuet.

Kevin Spaceys talsperson har ikke besvart Se og Hørs henvendelse.

Flere hevdelser
Ari Behns påstander føyer seg bare i rekken av anklager mot Spacey. Ballen begynte å rulle i slutten av oktober, da han ble beskyldt for trakassering av «Star Trek: Discovery»-skuespiller Anthony Rapp.

-Der går nakken, tenkte Ari Behn da han ble slengt i bakken av indisk brytertalent. Video: Lars Eivind Bones Vis mer Vis mer

Anklagene kom i kjølvannet av Harvey Weinstein-skandalen, hvor Weinstein skal ha systematisk sextrakassert kvinner i filmbransjen gjennom flere tiår.

Rapp har hevdet at Spacey forsøkte å forføre ham da han bare var 14 år gammel.

Etter at Rapps beskyldninger mot Kevin Spacey ble kjent, uttalte teateret Old Vic - der Spacey har vært sjef - at de var dypt forferdet over å høre anklagene, og opprettet samtidig en anonym klagekanal for folk tilknyttet teateret. Andre har også stått fram med anklager om seksuell trakassering og overgrep. Over 20 mennesker sto frem med anklagene sine.

Spacey har beklaget oppførselen i en egen uttalelse, men fortalte i samme åndedrag at han lever som homofil, noe som også høstet kritikk for å villede oppmerksomheten vekk fra Rapps beskyldninger.

Skandalen rammer Spacey hardt. De siste dagene er det offentliggjort at skuespillerens største suksess hittil, Netflix-serien «House of Cards», avsluttes etter seks sesonger. Robin Wright, som har spilt kona til Spaceys karakter Frank Underwood, tar over hovedrollen. Netflix har brutt alle bånd med Kevin Spacey.

Han fratas også prisen «International Emmy Founders Award» som opprinnelig var holdt av til ham i sammenheng med årets Emmy-utdeling 20. november.

LES OGSÅ: - Det blir nok tungt