Året som gikk:

Årets største kjendisbrudd

Disse bruddene husker vi best fra 2019.

BRUDD: En rekke kjendisforhold tok slutt i 2019, blant annet samboerskapet mellom Gunhild og Petter Stordalen. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: En rekke kjendisforhold tok slutt i 2019, blant annet samboerskapet mellom Gunhild og Petter Stordalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette året kryper mot slutten, og snart går vi inn i 2020 - og med det også et nytt tiår. Året vi legger bak oss har vært preget av skandaler og brutte løfter - også for kjendisene. Når vi skal gjøre opp kjærlighetsregnskapet for året som har gått, er det nemlig enkelt å gi opp troen på den evige kjærligheten.

Korte romanser, årelange ekteskap og brutte forlovelser - kjærligheten tar slutt også for Norges og verdens største stjerner.

Her har vi samlet en liten oversikt over kjendisbruddene som skapte størst sjokkbølger i året som gikk:

Synnøve Skarbø og Per-Øyvind Skaarnes:

2019 ble sparket i gang med at ryddeguru og programleder Synnøve Skarbø (49) tårevått fortalte i sin egen podkast at forholdet til Per-Øyvind Skaarnes hadde tatt slutt.

- Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal begynne å grine, jeg vil ikke bli sentimental. Dette er skikkelig, skikkelig vanskelig, sa hun i podkasten «Synnøve og Vanessa» som hun har med venninnen Vanessa Rudjord (43).

Skarbø og Skaarnes hadde vært et par siden 2010, og to år senere kom deres felles datter Lydia til verden. 49-åringen har flere ganger snakket om bruddet, blant annet i et større intervju med Dagbladet Magasinet i sommer.

- Jeg synes det er veldig vanskelig å bare se henne (datteren Lydia, journ.anm.) halvparten av tiden, og var ikke forberedt på hvor mye tapet av denne lille familien skulle påvirke meg, sa hun da.

Gunhild og Petter Stordalen:

Det var nok mange som fikk bakoversveis da superparet Gunhild Stordalen (40) og hotellkongen Petter Stordalen (57) annonserte i en pressemelding at de skulle gå fra hverandre etter 14 års samliv.

Den kjente duoen giftet seg på storslått vis i Marokko i 2010, og siden den gang har de vært et av Skandinavias mest omtalte ektepar. De har gått gjennom en rekke opp- og nedturer sammen, og de fleste husker nok hvordan paret har stått sammen mens Gunhild har vært rammet av bindevevssykdommen systemisk sklerose som hun fikk påvist i 2014.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de flytter fra hverandre etter 14 år. Intervju fra Expressen. Vis mer

Men kjærligheten skulle ikke vare - og i november i år ble det klart at et av Norges mest kjente par skulle skilles. De fastholdt imidlertid at de skiltes som gode venner.

«Takk for alle de varme tankene. Vi går kanskje hver vår vei, men vi vil alltid støtte hverandre - som bestevenner og støttespillere», skrev Gunhild i et takkeinnlegg på Instagram i november.

Etter bruddet ble det også kjent at Petter Stordalen viderefører den økonomiske støtten til Gunhilds EAT-prosjekt, samt at han har kjøpt en drømmeleilighet til henne for 29 millioner på Oslos beste vestkant.

Cecilie Skog og Aleksander Gamme:

Kjærligheten skulle heller ikke bli livslang for eventyrer Cecilie Skog (45). To måneder inn i 2019 avslørte Skog at hun og ektemannen Aleksander Gamme (43) høsten i forveien hadde skilt lag etter nesten fem år som kjærester.

De to eventyrerne samarbeidet om programmet «Drømmeturen» før de i 2014 ble et par. Kort tid etter ventet de også sitt først barn sammen, og i dag har eksparet de to døtrene Vilja og Vega sammen.

- En gang i høst tok vi altså beslutningen om å ikke være kjærester lenger. Og så behøvde vi litt tid i fred. Kjenne etter, ville vi virkelig dette? Vi er like på mange områder, samme frisyre osv. … Men veien bak oss snor seg mellom ulike verdisett, behov og drømmer, skrev Skog på Instagram da hun annonserte bruddet.

Til tross for bruddet har det tidligere eventyrparet beholdt vennskapet, og de har ikke sjelden hyllet hverandre i sosiale medier.

Birgit Skarstein og Martin Sletten:

Det skulle bli bryllup og stor fest - men lykken ble kortvarig også for toppidrettsutøveren Birgit Skarstein (30) og Martin Sletten (31). Til manges store overraskelse brøt det tidligere paret forlovelsen i slutten av november.

Kort tid før bruddnyheten kom, ble det også kjent at paret hadde satt bryllupet på vent. Da Dagbladet møtte Skarstein på Se og Hørs kjendisgalla, avslørte 30-åringen at hun ikke hadde tid til å gifte seg, og at mye av tiden gikk med til trening i forkant av neste års OL i Tokyo.

- Det blir lite tid til kjærligheten, innrømmet hun den gang.

SLUTT: «Paradise Hotel»-profilene Mario Riera og Sofie Karlstad har gått hver til sitt. Nå forteller Mario hvorfor det ble slutt. Video: Rød Løper/Viafree Vis mer

Et par uker senere var det altså slutt - i underkant av tre år etter at de forlovet seg. Det avslørte paralympics-utøveren på sin egen Instagram-profil.

- Martin og jeg er et godt team, men vi har bestemt oss for å ikke lenger være kjærester. Vi har hatt fire fantastiske år, mye gøy og jobbet godt sammen. Vi er veldig glade i hverandre, og takknemlige for alt vi har fått gjort og oppleve i lag, skrev Skarstein.

Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll og Maren Platou:

Forholdet mellom en av Norges fremste artister, Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (28) og kjæresten Maren Platou (26) tok også slutt i år. Det annonserte sistnevnte på Instagram, hvor hun avslørte at de hadde flyttet fra hverandre etter fem år som kjærester.

- Det er sårt og vanskelig å måtte meddele at Kyrre og jeg har flyttet fra hverandre. Ting blir ikke alltid slik man har trodd. Setter pris på at privatlivet mitt blir respektert i tiden fremover, skrev Platou.

I september i fjor kjøpte Gørvell-Dahll en stor villa i Bergen for hele 41 millioner kroner - tidenes dyreste bolig i byen noensinne, hvor paret bodde sammen. Etter bruddet gikk Platou ut og takket for all støtten.

Jon Niklas Rønning og Kristine Riis:

Det tidligere komikerparet Jon Niklas Rønning (40) og Kristine Riis (37) fant hverandre i 2017, og i mars kom deres første barn til verden. Mange ble derfor overrasket da komikerduoen i september i år meddelte at kjærligheten brast.

- Jeg kan bekrefte at det er slutt mellom oss. Utover det har jeg ikke lyst til å si noe, fortalte Riis til VG da.

OVER IGJEN? Den svenske TV-stjernen Bianca Ingrosso og kjæresten Philippe har hatt et turbulent forhold. Nå svirrer ryktene nok en gang om at forholdet er over. Video: Thea Hope / Reporter: Henriette Eilertsen. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Vis mer

Da babyen kom til verden i mars i år, satte eksparet ord på hvordan det var å bli foreldre i en felles uttalelse til Dagbladet.

- Vi er superglade og takknemlige over gutten vi har fått. Han skal hete Charlie Riis Rønning og er fantastisk fin på alle måter, skrev de da.

Ulrikke Falch og Henrik Elvejord Borg:

Da «SKAM»-stjernen Ulrikke Falch (23) og «Ex On The Beach»-deltakeren Henrik Elvejord Borg (25) meddelte sin kjærlighet for hverandre høsten 2018, var det mange som trodde det hele var et PR-stunt. Særlig Falch opplevde mye hets og kritikk for å finne kjærligheten med en realitydeltaker.

Forholdet tok slutt i januar i år - men den kortvarige romansen var likevel svært stormfull og intens. «Skam»-skuespilleren var også raskt ute med å avvise at forholdet var en bløff, og har uttalt at kjærligheten var ekte.

Khloé Kardashian og Tristan Thompson:

Det er riktignok ikke bare i Norge at kjærligheten har slått sprekker det siste året. 2019 har også vært preget av en rekke opprivende kjendisbrudd internasjonalt, og det var nok mange i Hollywood som ble sjokkert da forholdet mellom «Kardashian»-profilen Khloé Kardashian (35) og basketball-proffen Tristan Thompson (28) tok slutt i februar.

Sistnevnte hadde nemlig blitt observert i het omfavnelse med Kylie Jenners bestevenninne, Jordyn Woods - og dermed var det kroken på døra for forholdet.

Den såkalte utroskapsskandalen i Kardashian-klanen ble bredt dekket i den internasjonale tabloidpressen i månedene som fulgte, og i senere tid har 35-åringen uttalt seg om skandalen en rekke ganger.

I mai omtalte hun bruddet som «vanskelig», og fortalte at fokuset handlet om at deres felles datter True Thompson (1) skulle ha det godt.

- Jeg gjør alt i min makt for å ikke legge noen negativ energi rundt henne, selv om det kanskje høres litt rart ut for noen, fortalte hun i en podkast den gang.

DRAMA: I siste episode av «Keeping Up With The Kardashians», fikk vi endelig se hvordan Khloé Kardashian reagerte på utroskapen til sin daværende partner, Tristan Thompson. Video: TV2 Sumo. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Kylie Jenner og Travis Scott:

Det var imidlertid ikke det eneste bruddet i Kardashian/Jenner-klanen dette året. Khloés lillesøster Kylie Jenner (22) ble også singel i 2019. I starten av oktober bekreftet hun bruddet med rapperkjæresten Travis Scott (28) etter uker med heftige spekulasjoner om brudd.

Da hadde paret vært sammen i to og et halvt år, og sammen har de den ett år gamle datteren Stormi, som kom til verden 1. februar 2018.

Da bruddet ble kjent i oktober, skrev Jenner i et innlegg på Twitter at hun og Scott har bevart vennskapet.

- Travis og jeg er gode venner. Vårt hovedfokus akkurat nå er Stormi. Vennskapet vårt og datteren vår er det viktigste, skrev hun den gang.

Miley Cyrus og Liam Hemsworth:

Et av de største internasjonale bruddene i år kan kanskje sies å være bruddet mellom artisten og Disney-stjerna Miley Cyrus (27) og ektemannen Liam Hemsworth (29). I august i år kom nemlig nyheten om at stjerneparet skulle skilles etter å ha vært gift i knappe 8 måneder.

REAGERER: Ashton Kutcher og Mila Kunis reagerer på magasinforsiden som hevder at de har gått hver til sitt. Se hva de sier! Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

De hadde vært i et av-og-på-forhold i flere år, før de altså ble smidd i hymens lenker i desember 2018. Lykken skulle imidlertid ikke vare evig, og i etterkant har både Cyrus og Hemsworth tilsynelatende gått videre.

Førstnevnte ble raskt etterpå koblet til modellen Kailtynn Carter (31), som selv nylig hadde gjort det slutt med ektemannen Brody Jenner (36). De ble observert i hete omfavnelser under en Italia-tur i sommer, men det skulle heller ikke bli de to.

Mange skal også ha det til at Miley Cyrus har funnet kjærligheten med den australske artisten Cody Simpson (22) etter at de delte en rekke intime bilder av hverandre, men dette har de aldri selv bekreftet.

Lady Gaga og Christian Carino:

Et annet brudd som heller ikke har gått under radaren hos verdenspressen i året som gikk, er da artist Lady Gaga (33) og kjendisagenten Christian Carino (50) brøt forlovelsen i slutten av februar.

I august kommenterte «Bad Romance»-sangeren bruddet for første gang, etter å ha vært taus siden det ble annonsert. Det gjorde hun under en konsert i Los Angeles, hvor hun skulle fremføre sangen «Someone To Watch Over Me».

- Sist jeg sang denne sangen, hadde jeg en ring på fingeren. Så det blir annerledes denne gangen, sa hun til publikum før hun sang.

I 2019 gjorde Gaga stor suksess på filmlerretet sammen med Bradley Cooper (44) i storfilmen «A Star Is Born», hvor de blant annet synger monsterhiten «Shallow» sammen.

At Cooper selv gikk gjennom et brudd noen måneder etter Gaga, førte til langvarige og intense kjæresterykter mellom de to skuespillerkollegene gjennom store deler av 2019.

Bradley Cooper og Irina Shayk:

Mange fans ble nok derfor skuffet da Lady Gaga i november gikk ut og uttalte seg om de heftige romanseryktene - som kanskje kan sies å være en av de store snakkisene i Hollywood i løpet av 2019.

Hun avfeide det hele som et iscenesatt stunt.

- Jeg mener, vi lagde en kjærlighetshistorie. For meg, som artist og en skuespiller, ville vi selvfølgelig at folk skulle tro på at vi var forelsket i hverandre, sa hun i november, og forklarte at de ville at publikum genuint skulle tro på kjærlighetshistorien.

Det var i juni det ble kjent at Bradley Cooper og Iriana Shayk (33) hadde gjort det slutt. De har datteren Lea De Seine Shayk Cooper (2) sammen, og i juli i år brøt Shayk tausheten om det velomtalte bruddet.

Disse kjærlighetsforholdene har også tatt slutt i år:

Herman Tømmeraas og Amalie Snøløs.

Alexander Rybak og Julie Gaarud Holm.

Jan Thomas og Dan Kolltveit.

Brody Jenner og Kaitlynn Carter.

LES OGSÅ: Brudd for stjerneparet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer